Sözleşmeli öğretmen ilk atama tercihleri nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmen tercih kılavuzu...

Sözleşmeli öğretmen ilk atama tercihleri, atama yapmak isteyen binlerce öğretmen tarafından sorgulanıyor. Sözleşmeli öğretmen tercih kılavuzu yayınlandı. Öğretmen olma hayali kuran ve sözleşmeli öğretmenlik yapacak binlerce eğitimci için tercih süreci başladı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) yayımladığı 2020 sözleşmeli öğretmenliğe başvuru ve atama kılavuzuna göre süreç 13 Mart tarihinde sona erecek. Peki, sözleşmeli öğretmen atama tercihleri nasıl yapılır? Öğretmen adayları en fazla 40 tane okul tercih edebilecek.

Giriş Tarihi 09 Mart 2020, 17:18 Güncelleme 09 Mart 2020, 17:19
Sözleşmeli öğretmen ilk atama tercihleri nasıl yapılır? Sözleşmeli öğretmen tercih kılavuzu...

İÇİNDEKİLER

Öğretmen adaylarının merakla beklediği sözleşmeli öğretmen atama tercihleri başlıyor. Sözleşmeli öğretmen atama tercihleri nasıl yapılır? 25 Şubat'ta sonuçlar açıklanmış ve tercih yapmaya hak kazanan adaylar belli olmuştu. Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) tarafından yayımlanacak tercih kılavuzu üzerinden sözleşmeli öğretmen tercihleri yapılabilecek. Haberimizden tercih kılavuzuna ulaşabilirsiniz.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA TERCİH KILAVUZU

Sözleşmeli öğretmen ilk atama tercih kılavuzuna aşağıdaki bağlantıya tıklayarak ulaşabilirsiniz.

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

SÖZLEŞMELİ ÖĞRETMEN ATAMA TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

– Sözlü sınavda 60 ve üzerinde puan alan adaylar, en fazla 40 (kırk) eğitim kurumunu elektronik ortamda tercih edebilecektir.

– Tercihler, aynı il ve/veya farklı illerde bulunan eğitim kurumları arasından istenilen öncelikte yapılabilecektir.

– Tercihler herhangi bir il veya ilçe millî eğitim müdürlüğüne onaylatılacaktır.

– Adaylar il veya ilçe millî eğitim müdürlüğünce başvuruları onaylanmadıkça tercih değişikliği yapabilecektir.

– Adaylar tercih dışı seçenek olarak; "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istemiyorum." "Tercihlerim dışındaki eğitim kurumlarına atanmak istiyorum." seçeneklerinden birini mutlaka işaretleyecektir.

– Tercihlerine atanamayan adaylardan "9.5.2." seçeneğini işaretleyenler, ilan edilen kontenjanlardan boş kalan eğitim kurumlarına bilgisayar kurasıyla atanmak üzere değerlendirmeye alınacaktır.

– Talim ve Terbiye Kurulu kararı gereğince, bilişim teknolojileri alanına atanmak üzere başvuruda bulunan adaylardan; bilgisayar ve öğretim teknolojileri öğretmenliği, matematik-bilgisayar bölümü, istatistik ve bilgisayar bilimleri, bilgisayar teknolojisi bölümü/bilgisayar teknolojisi ve bilişim sistemleri bölümü, bilgi teknolojileri bölümü mezunları ile yönetim bilişim sistemleri bölüm mezunları mesleki ve teknik ortaöğretim kurumları dışındaki eğitim kurumlarını tercih edecektir.

TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Sonuçlar 18 Mart tarihinde Milli Eğitim Bakanlığı'nın internet sitesinde açıklanacak.