İŞKUR tarafından o şehirlerimizde iş garantili MEK kursları açıldı

Gözler kurslara çevrilmiş durumda! Mart ayının ortalarına yaklaştığımız şu günlerde İŞKUR tarafından 16 şehrimizde iş garantili MEK kursları açıldı.

Giriş Tarihi 10 Mart 2020, 17:16 Güncelleme 02 Nisan 2020, 09:21
İŞKUR tarafından o şehirlerimizde iş garantili MEK kursları açıldı

İÇİNDEKİLER

Türkiye İş Kurumu aracılığı ile 16 il ve bunlara bağlı ilçelerde istihdam garantili mesleki eğitim kursları açıldı. İŞKUR'dan atanamayan veya işsiz gençlere 75 TL cep harçlığı müjdesi. Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü aracılığı ile işsiz gençler için İşbaşı Eğitim Programı düzenleniyor. Bu programlara katılan gençlere günlük 75 TL cep harçlığı veriliyor.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

HANGİ İLLERDE MEK AÇILDI?

Mardin Nusaybin, Muş Merkez, Tokat Turhal, Şanlıurfa Haliliye, Mardin Ömerli, Tokat Zile, İzmir Gaziemir, Eskişehir Eskişehir Merkez illerinde. Muş Hasköy, Adana Sarıçam, Siirt Kurtalan, Afyonkarahisar İhsaniye, Mardin Midyat, Sinop Gerze, Siirt Merkez, Düzce Gölyaka il ve ilçelerinde mesleki edindirme kurslarını bitiren adaylar bu kurs sonrasında aldıkları eğitimlere göre istihdam edilecekler.

İŞKUR PERSONEL ALIMLARI İÇİN TIKLAYINIZ

Mart ayı İŞKUR başvuru iş ilanları için tıklayınız

HANGİ ALANLARDA EĞİTİLER VERİLECEK?

Kadın Giyim Modelist Yardımcısı, Dokuma Konfeksiyon Makineci, Stilist, Çağrı Merkezi Elemanı, Uçak Bakım Teknisyeni (Gövde-Motor), Çocuk Bakıcısı/Çocuk Bakım Elemanı, Galvanizli/Galvanizsiz Tel Ürünleri Üretim İşçisi, Giysi Tadilatçısı, Kadın Dış Giysileri Dikim Elemanı, Erkek Üst Giysileri Dikim Elemanı, Parke Taşı ve Bordür Kaplamacı, Kesim Kontrol İşçisi (Konfeksiyon) kadrolarında eğitimler yapılacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Mesleki eğitim kurslarına başvuru yapmak için adayların İŞKUR'a kayıtlı olması, yaş şartında 15 yaşını doldurmuş olması, başvuru yapacakları ve eğitim alacakları alanların özelliklerine sahip olması, işveren tarafından aranan genel ve özel şartlara sahip olması gerekmektedir. İş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olması ve herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emekli olmaması istenilmektedir.

Kurslar 160 fiili sürede tamamlanır. Günlük olarak 5 ile 8 saat arsında hafta 6 gün süre ile toplam 30 en fazla 40 saat kurs devam edecek. Milli bayramlarda, resmi tatillerde ve dini bayram günlerinde kurslar devam etmez. İŞKUR adayların zaruri giderlerini öder. Bu rakam 20 Tl ile 75 arasında olmaktadır. Ayrıca genel sağlık sigortası ile iş ve meslek hastalığı primleri de ödenir. Adayların var ise 2 ile 5 yaş arasındaki çocuklar için 40 Tl bakım desteği alırlar. Adaylar iş ve meslek danışmanları aracılığı ile bu eğitimlere başvuru yapabileceklerdir.

İŞKUR İŞ BAŞI EĞİTİM PROGRAMI

İŞKUR, işsizleri iş sahibi yapmak için pek çok eğitim düzenliyor. Bu eğitimlerden biri de "İş başı eğitim programı". Bu programa katılabilmek için İŞKUR'un bazı şartları oluyor. İŞKUR tarafından hazırlanan İşbaşı Eğitim Programına 15 yaşından büyük herkes katılabiliyor. Ancak bu kişilerin İŞKUR'A kayıtlı ve işsiz olması gerekiyor. Öte yandan programa katılmak isteyen kişilerin işverenin bir ve ikinci derece akrabası veya eşi olmayanlar katılabiliyor. Programa katılmak isteyen vatandaşların emekli de olmaması gerekiyor. Bunun yanında programın başlama tarihinden önceki üç aylık dönemde programa başvuru yapan işverenin çalışanı olmamak, program başlangıcından önceki son 1 ayda uzun vadeli sigorta kollarına ait primi yatırılmamış olma, iş ve meslek danışmanlığı hizmetlerinden faydalanmış olmak gibi şartlar aranıyor.