İŞKUR hastane ve üniversite sınavsız personel alımı yapılacak

2020 yılı Mart ayına girdiğimiz şu günlerde İŞKUR TYP personel alımları ardı ardına geliyor. Bu bağlamda hastane ve üniversiteye personel alımı yapılacak. Başvuru şartları ve başvuru sayfası haberimizin devamında. İŞKUR kayıt işlemlerinizi internet üzerinden yapmak istiyorsanız "iskur.gov.tr" adresindeki "İnternet Şubesi" ekranını kullanarak, güncel kaydınızı oluşturabilirsiniz.

Giriş Tarihi 06 Mart 2020, 09:27 Güncelleme 17 Mart 2020, 18:18
İŞKUR hastane ve üniversite sınavsız personel alımı yapılacak

İÇİNDEKİLER

Binlerce kişinin beklediği İŞKUR TYP iş ilanları Mart ayı ile birlikte yavaş yavaş açıklanmaya başladı. Türkiye İş Kurumu üzerinden yayınlanan 2 ilan ile TYP kapsamında sınavsız olarak üniversite ve hastanelere çevre temizliği alanında toplamda 150 personel alımı yapılacağı ifade edildi. Buna göre yayınlanan ilanlarda adaylar Hatay merkez ve Antakya'da istihdam edilecek. Adayların 135'i Hatay merkezde istihdam edilirken 15 personelin de Antakya'da istihdam edileceği açıklandı. İşte İŞKUR TYP başvuru iş ilanları ve detaylar takvim.com.tr'de

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

İŞKUR TYP İŞ İLANLARI

Türkiye İş Kurumu üzerinden yayınlanan 2 ilan ile TYP kapsamında sınavsız olarak üniversite ve hastanelere çevre temizliği alanında toplamda 150 personel alımı yapılacağı ifade edildi. Buna göre yayınlanan ilanlarda adaylar Hatay merkez ve Antakya'da istihdam edilecek. Adayların 135'i Hatay merkezde istihdam edilirken 15 personelin de Antakya'da istihdam edileceği açıklandı.

MEMUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR TYP ARAMA İÇİN TIKLAYINIZ

TYP İŞKUR TEMİZLİK GÖREVLİSİ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

TYP personel alımına başvuru yapacaklarda aranan genel şartlar şu şekilde:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

- İŞKUR'a kayıtlı işsiz olmak,

- 18 yaşını tamamlamış olmak,

- Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

- AÖF ve AÖL hariç öğrenci olmamak

- ''ADNKS'ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin 1,5 katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP'ye katılamayacağı'' yönünde düzenlemeler getirilmiştir.

- Alımın yapıldığı şehirde ikamet ediyor olmak.

NASIL BAŞVURU YAPILIR?

İlgili TYP ilanına İŞKUR TYP internet adresi üzerinden erişilerek başvuru yapmak mümkün olmakla birlikte adaylar https://esube.iskur.gov.tr/ adresinden İş arayan => Toplum Yararına Programlar => TYP arama sekmesine giriş yaparak yayınlan ilanlara online olarak başvuru yapabilmektedir.

2020 YILINDA TYP İLANLARI DEVAM EDECEK Mİ?

Özellikle 2020'nin ilk yarısının da sonuna gelirken İŞKUR üzerinden farklı alanlarda TYP ilanlarının da yayınlanması bekleniyor. Bu noktada alımların ise Türkiye genelinde olması muhtemelken şehirler özelinde olabilmesi de mümkündür.

İŞKUR TYP NEDİR?

İşsizliğin yoğun olduğu dönemlerde veya yerlerde doğrudan veya yüklenici eli ile toplum yararına bir iş ya da hizmetin gerçekleştirilmesi yoluyla özellikle istihdamında zorluk çekilen işsizlerin çalışma alışkanlık ve disiplininden uzaklaşmalarını engelleyerek işgücü piyasasına uyumlarını gerçekleştirmek ve bunlara geçici gelir desteği sağlamak amacıyla İŞKUR tarafından uygulanan programlardır.

İŞKUR İŞ İLANLARI SAYFASI

İŞKUR anasayfası üzerinde yer İŞ İLANLARI bölümüne tıklayınız.