Polis Akademisi 26. dönem POMEM sonuçları açıklandı mı? POMEM sınav sonuçlaır ne zaman açıklanır?

POMEM sonuçları ne zaman açıklanacak? 26. dönem POMEM sınav sonuçları için gözler Polis Akademisi duyurularına çevrildi. Akademinin resmi internet sitesi pa.edu.tr adresinden sınav sonuçları araştırılıyor. Yazılı sınav, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavını tamamlayan adaylar, polis olup olmadığını öğrenmek için şimdi de sınav sonuçlarını bekliyor. POMEM sınav sonuçlarının duyurulmasıyla birlikte polis olmaya hak kazanan adaylar belli olacak. Peki, POMEM sonuçları açıklandı mı? 26. dönem POMEM sonuçları ne zaman açıklanacak?

Giriş Tarihi 05 Mart 2020, 10:01 Güncelleme 05 Mart 2020, 10:01
Polis Akademisi 26. dönem POMEM sonuçları açıklandı mı? POMEM sınav sonuçlaır ne zaman açıklanır?

İÇİNDEKİLER

26. dönem POMEM sonuçları açıklandı mı? Polis Akademisi POMEM sonuçları ne zaman açıklanacak sorusu gündeme oturdu. Yazılı sınav, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavını tamamlayan adaylar, polis olup olmadığını öğrenmek için şimdi de sınav sonuçlarını bekliyor. POMEM sınav sonuçlarının duyurulmasıyla birlikte polis olmaya hak kazanan adaylar belli olacak. Peki, POMEM sonuçları açıklandı mı? 26. dönem POMEM sonuçları ne zaman açıklanacak?

Detaylar için bir sonraki sayfaya geçiniz...

26. DÖNEM POMEM SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Polis Akademisi tarafından sınav sonuçları henüz duyurulmadı. Sonuçlar, Polis Akademisi Başkanlığının resmi internet sayfası www.pa.edu.tr adresinden öğrenilebilecek. Sınav sonuç duyurusu yayınlandığı takdirde bunu haberimizden öğrenebilirsiniz.

POMEM PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

Puan hesaplamasında yüzde 25 KPSS puanı, yüzde 25 fiziki yeterlilik sınavı ve yüzde 50 sözlü mülakat etkili olacak.

BAKAN SOYLU AÇIKLAMA YAPMIŞTI!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) yapılacak polis adayı alımlarına ilişkin sınav sonuçlarının yakın zamanda açıklanacağını bildirdi.

Bakan Soylu, 25. dönem POMEM'lere özel harekat branşlı 500 kadın ve 26. dönem POMEM'lere 7 bin kadın ve erkek polis adayı alımlarına ilişkin, AA muhabirine açıklamalarda bulundu.

"Beni bağışlasınlar, sınav sonuçlarının açıklanması çok uzuyor." diyen Soylu, sınavlara 200 bin kişinin başvurduğunu ve adayların katıldığı yazılı, sözlü ve fiziki yeterlilik sınavlarının değerlendirilmesinin kolay olmadığını ifade etti.

Soylu, 8 bin bekçi alımında sonuçların açıklanmasının 10 ay sürdüğünü anımsattı.

POMEM NEDİR?

Polis Meslek Eğitim Merkezleri polis memuru yetiştirmek üzere mesleki eğitim veren kurumlardır. POMEM'deki eğitim-öğretimi başarı ile tamamlayan öğrencilere Mesleki Eğitim Sertifikası verilir. POMEM öğrencilerinin aday memur olarak atanmaları için öğrenim süresini başarıyla tamamlamaları ve eğitim sonunda yapılacak eğitim sonu sınavında başarılı olmaları şarttır.

POMEM SINAVLARI NASIL YAPILIR?

Adaylar POMEM sınavlarına girmeden önce ön sağlık komisyonu tarafından ön sağlık kontrolünden geçirilir. POMEM'e giriş sınavları, fiziki yeterlilik sınavı ve mülakat sınavı şeklinde yapılır.

İnternet üzerinden ilan edilen yer ve tarihte adayların POMEM Giriş Sınavları yapılacaktır. Adayların ikamet illerine göre belirlenen sınav merkezleri ve sınav tarihleri kesinleşip internet üzerinden ilan edildikten sonra değiştirilemez. Hakkında "Polis Meslek Eğitim Merkezi Öğrenci Adayı Olamaz" kararı verilen adaylar, aynı başvuru dönemi içinde başka bir sınav komisyonuna başvuramazlar. Sınav komisyonu kararlarına itiraz edilemez.