TUS sınav tarihi ne zaman, saat kaçta başlayacak? 2020 TUS kontenjanları ve şartları

2020 TUS sınavı için geri sayım başladı. Tıpta uzmanlık eğitimine kabul edilecek adayları seçmek için yapılacak TUS sınavına başvuruların tamamlanmasının ardından adaylar hazırlıklarını tamamladı. 2020 TUS kontenjanları ile sınav tarihi adaylar tarafından heyecanla araştırılıyor. Peki, TUS sınav tarihi ne zaman, saat kaçta başlayacak? İşte 2020 TUS kontenjanları ve şartları...

Giriş Tarihi 22 Şubat 2020, 12:45 Güncelleme 22 Şubat 2020, 12:45
TUS sınav tarihi ne zaman, saat kaçta başlayacak? 2020 TUS kontenjanları ve şartları

İÇİNDEKİLER

2020 TUS kontenjanları nasıl? TUS sınavı ne zaman yapılacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezince uygulanacak 2020 Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (TUS) saatler kala, sınava katılacak adaylar konu ile ilgili detayları araştırmaya başladılar. 2020 yılı TUS 1. dönem sınavına ilişkin merak edilenleri yazımızdan öğrenebilirsiniz. Peki, TUS sınav tarihi ne zaman? TUS saat kaçta başlayacak? İşte 2020 TUS kontenjanları ve şartları...

2020 TUS SINAV TARİHİ NE ZAMAN?

2020 1. dönem TUS sınavı 23 Şubat Pazar günü gerçekleştirilecek. TUS'un, sabah yapılacak Temel Tıp Bilimleri Testi saat 10.15'te, öğleden sonraki Klinik Tıp Bilimleri Testi de saat 14.45'te başlayacak. Adaylara, her iki oturumda da 120 soru için 150'şer dakika süre verilecek.

2020 TUS KONTENJANLARI İÇİN TIKLAYIN

Tıpta Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı'na (TUS) Temel Tıp Bilimleri Testi'ne 17 bin 56, Klinik Tıp Bilimleri Testi'ne de 17 bin 30 aday katılacak.

Temel Tıp Bilimleri Testi'ne 17 bin 56, Klinik Tıp Bilimleri Testi'ne de 17 bin 30 aday katılacak.

TUS ile aynı gün ve aynı saatlerde yapılacak tıp doktorluğu alanındaki Seviye Tespit Sınavı'nın birinci aşamasına 60, ikinci aşamasına ise 2 bin 130 aday iştirak edecek.

2020 TUS ŞARTLARI NEDİR?

a) Tabip ya da tıp dışı meslek mensubu olarak eczacı, kimyager veya veteriner olmak ya da bu alanlarda eğitime devam ediyor olmak.

b) Türk Soylu Yabancılar için Türkiye'de Meslek ve Sanatlarını Serbestçe Yapabilmelerine, Kamu, Özel Kuruluş veya İşyerlerinde Çalışabilmelerine İlişkin 2527 Sayılı Kanun kapsamında bulunmak

c) Meslek ve sanatını uygulamasına ve uzman olmak istediği dalda çalışmasına engel teşkil edebilecek bedeni ve ruhi bir hastalığı olmamak.

d) Burstan doğan mecburi hizmetlerini sınav gününden itibaren üç ay içinde bitirecek durumda olmak.

TUS PUAN HESAPLAMA NASIL YAPILIR?

TUS'a ilişkin tüm hesaplama, değerlendirme ve yerleştirme işlemleri bilgisayar ortamında yapılacaktır.

Çoktan seçmeli sorulardan oluşan Mesleki Bilgi Sınavında, adayların iki testin her birindeki sorulara verdikleri doğru ve yanlış cevaplar ayrı ayrı toplanacak, doğru cevap sayısından yanlış cevap sayısının dörtte biri çıkarılarak ham puanlar elde edilecektir. Bu ham puanlar, her test için ayrı olmak üzere, ortalaması 50, standart sapması 10 olan standart puanlara dönüştürülecektir.

Hesaplanan standart puanlar kullanılarak,

* Tıp fakültesi mezunu adaylar için aşağıda belirtilen ağırlık katsayıları kullanılarak adayların Ağırlıklı Klinik Tıp Bilimleri Puanı (K), Ağırlıklı Temel Tıp Bilimleri Puanı (T) hesaplanacaktır.

* Tıp dışı meslek mensubu adaylar için aşağıda belirtilen ağırlık katsayıları kullanılarak adayların Ağırlıklı Temel Tıp Bilimleri Puanı (T) hesaplanacaktır.

Sınavdan sonra ÖSYM Başkanlığı veya yargı mercileri tarafından iptaline karar verilen sorular değerlendirme