Sağlık Bakanlığı hemşire alımı başvuru şartları nelerdir? Sağlık Bakanlığı 3 bin 762 hemşire alımı tarihi...

Sağlık Bakanlığı personel alımları hızla devam ediyor. Adaylar hemşire alımı başvuru şartlarını merak ediyorlar. Bu bağlamda Sağlık Bakanlığı 3 bin 762 hemşire alımı yapacak. Ayrıca bakanlık bünyesinde bin 91'i ebe ve 3 bin 476'sı sağlık teknisyeni-sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında alım yapılacak. Hemşirelik nedir sorusuna verilecek en güzel yanıt, hemşirelerin birey, aile ve toplumun sağlığını korumaya ve geliştirmeye odaklanarak bu doğrultuda hasta bakımını planlayıp uygulaması, denetlemesi ve izlemesidir diyebiliriz.

Giriş Tarihi 21 Şubat 2020, 10:43 Güncelleme 21 Şubat 2020, 10:45
Sağlık Bakanlığı hemşire alımı başvuru şartları nelerdir? Sağlık Bakanlığı 3 bin 762 hemşire alımı tarihi...

İÇİNDEKİLER

Sağlıkla ilgili bölümlerden mezun olan binlerce vatandaş alımlar Sağlık Bakanlığı personel alımını bekliyordu. Bugün Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık tarafından 3 bin 762 hemşire alımı yapılacak. Bu kapsamda şimdi binlerce kişi Sağlık Bakanlığı 3 bin 762 hemşire alımı başvuruları hakkında bilgi edinmek istiyor. Peki, Sağlık Bakanlığı 3 bin 762 hemşire alımı başvuru şartları nelerdir? İşte merak edilen bilgiler

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

SAĞLIK BAKANLIĞI 3 BİN 762 HEMŞİRE ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar, tercihlerini 14-20 Şubat 2020 tarihleri arasında yapabilecek. Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir.

SAĞLIK BAKANLIĞI 8 BİN 844 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter hesabından, sözleşmeli sağlık personeli alımına ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, "Bakanlığın taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 8 bin 844 sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz." bilgisini veren Koca, şunları kaydetti:

"Bu kapsamda, 3 bin 762'si hemşire, bin 91'i ebe ve 3 bin 476'sı sağlık teknisyeni-sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında alım yapılacak. Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar, tercihlerini 14-20 Şubat 2020 tarihleri arasında yapabilecek. Duyurular, Bakanlığımızın Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir."

Bakan Koca, 2020 yılı sözleşmeli sağlık personeli alımına esas planlama çalışmalarının da bittiğini vurgulayarak, "Pozisyon ihdası ve açıktan atama izni için ilgili kurumlarla görüşmelerimiz devam ediyor." ifadesini kullandı.

Atamaların, vatandaşlara daha nitelikli sağlık hizmeti sunulmasında önemli katkılar sağlayacağına inandığını belirten Koca, atamaların sağlık camiasına hayırlı olması temennisinde bulundu.

BAŞVURU ÖZEL ŞARTLARI NELERDİR?

ÖSYM'nin başvuruda bulunacaklar için aradığı özel şartlar şu şekilde olacak;

ODYOLOG:

Söz konusu pozisyona odyoloji alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezunveya diğer lisans eğitimleri üzerine odyoloji yüksek lisansı veya doktorası yapan ve Aile, Çalışma veSosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü/mülga Devlet Personel Başkanlığınca bilgilerialınmış adaylar başvurabilecektir.

PERFÜZYONİST:

Söz konusu pozisyona perfüzyon alanında lisans eğitimi veren fakülte veya yüksekokullardan mezunveya diğer lisans eğitimleri üzerine perfüzyon alanında yüksek lisans yapan ve Aile, Çalışma ve SosyalHizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü/mülga Devlet Personel Başkanlığınca bilgileri alınmışadaylar başvurabilecektir.

DİL VE KONUŞMA TERAPİSTİ:

Söz konusu pozisyona dil ve konuşma terapisi alanında lisans eğitimi veren fakülte veyayüksekokullardan mezun veya diğer lisans eğitimleri üzerine dil ve konuşma terapisi alanında yükseklisans veya doktora yapan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma GenelMüdürlüğü/mülga Devlet Personel Başkanlığınca bilgileri alınmış adaylar başvurabilecektir.

SAĞLIK FİZİKÇİSİ:

Söz konusu pozisyona fizik, fizik mühendisliği veya nükleer enerji mühendisliği eğitimi üzerineradyoterapi fiziği, diagnostik radyoloji fiziği veya nükleer tıp fiziği dallarının birinde yüksek lisansmezunu olan ve Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Çalışma Genel Müdürlüğü/mülga DevletPersonel Başkanlığınca bilgileri alınmış adaylar başvurabilecektir.

KADRO DAĞILIMI

2018 yılı sonunda yapılan sağlık işçisi alımında kadrolar şu şekildeydi:

- Hasta kabul personeli

- Ambulans şoförü,

- Bilgisayar Elemanı,

- Biyomedikal Cihaz Teknolojileri Servis Destek Elemanı,

- Elektrikçi

- Güvenlik Görevlisi

- Klinik Destek Elemanı

- Veri Giriş Kontrol İşletmeni ve Yardımcı Klinik Elemanı (Diş) ,

- Temizlik görevlisi,

- inşaat,

- Boyacı,

- Marangoz,

- Kaynakçı

- İşçi

- Şoför


HEMŞİRENİN GÖREVLERİ

Hemşirenin görevleri elbette çok fazla ve saymakla bitmez. Kaldı ki hemşireler yalnızca hemşirelik yapmakla kalmaz, görevleri sırasında bir çok sorun ile de uğraşmak zorunda kalırlar. Yine de hemşirelik nedir, neler yapar, görevleri nedir diye merak ediyorsanız birkaç madde ile bunları sıralamaya çalıştık;

Hemşire, gelen hastaları kabul eder ve muayene içi gerekli hazırlıklarını yapar.

Hastanın bakımını yaparken insanların solunum, beslenme, boşaltım gibi temel ihtiyaçlarını dikkate alır.

Acil bir durumda ilk yardım tedavisi uygular.

Hastaların durumlarını rapor olarak kayıt eder.

Ameliyathaneyi hazırlar ve ameliyat ekibine yardımcı olur.

Hasta için doktor tarafından öngörülen tedaviyi uygulayıp takip etmek, ilaç teminini sağlamak, enjeksiyon yapıp serum takmak, bandajlama ve tansiyon ile vücut ısısını ölçmek de hemşirenin görevleri arasındadır.