Sağlık Bakanlığı personel alımında son saatler! KPSS 2020/4 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

KPSS 2020/4 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Sağlık Bakanlığı'na yapılacak 8 bin 844 personel alımı için KPSS 2020/4 kapsamında tercihler 14 Şubat'ta başlamıştı. Başvuru yapan adaylar sonuçları heyecanla beklerken, henüz başvuru yapamayanların bugün içerisinde başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? KPSS 2020/4 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

Giriş Tarihi 20 Şubat 2020, 08:06 Güncelleme 20 Şubat 2020, 08:06
Sağlık Bakanlığı personel alımında son saatler! KPSS 2020/4 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı personel alımı sürecinde son viraja girildi. 3 bin 762'si hemşire, bin 91'i ebe ve 3 bin 476'sı sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere birçok kadroya yapılacak personel alımı tercihleri bugün sona eriyor. Tercih bildiriminde bulunan adaylar heyecan içinde sonuçları beklemeye başladı. Tercih yapamayan adayların bugün başvurularını gerçekleştirmeleri gerekiyor. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvurusu nasıl yapılır? KPSS 2020/4 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte cevaplar...

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Tercih işlemleri, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr internet adresi üzerinden yapılıyor. Adayların bugün saat 23.59'a kadar tercihlerini yapıp ücretlerinin yatırmaları gerekiyor. 20 TL olan tercih ücreti için ödeme yerleri şu şekilde:

Akbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Albaraka Türk Katılım Bankasının tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Finansbank'ın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Kuveyt Türk Katılım Bankası'nın tüm şubeleri, ATM ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Halkbank ATM, internet bankacılığı ve şubeler; ING Bank'ın tüm şubeleri ve internet bankacılığı (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Vakıf Katılım Bankası'nın tüm şubeleri ve ATM (KKTC'den başvuracak adaylar hariç); Ziraat Bankası sadece internet bankacılığı ve mobil bankacılık (Şubelerden ve ATM'den ücret yatırılmaz.); ÖSYM Kartlı Ödeme Sistemi (https://odeme.osym.gov.tr/)

DETAYLAR BİR SONRAKİ SAYAFADA

KPSS 2020/4 TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

KPSS 2020/4 tercih sonuçlarının, tercih işlemlerinin sona ermesinin ardından 15 gün içerisinde açıklanması bekleniyor. Adaylar, yerleştirme sonuçlarını T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM'nin internet sayfasından öğrenebileceklerdir. Sözleşmeli pozisyonlara yerleşen adaylar atanmak üzere doğrudan yerleştirildikleri kurumlara başvuracaklar, atanmak için hangi evrakın gerekli olduğunu ve bu evrakın hangi tarihe kadar nereye teslim edilmesi gerektiğini Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğünün internet sitesinden öğrenecekler.

SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARA ATANMA

ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların atama işlemleri, Sağlık Bakanlığı tarafından yapılacaktır.

Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır

GENEL ŞARTLAR NEDİR?

* Sözleşmeli pozisyonları tercih eden adayların, 657 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile aynı Kanunun 48 inci maddesindeki şartları taşımaları gerekmektedir.

* 657 sayılı Kanununun 4 üncü maddesinin (B) fıkrası ile 663 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin 45/A maddesi kapsamında istihdam edilecek sözleşmeli pozisyonlara, 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi gereğince mavi kart sahibi olup mavi kartlılar kütüğüne kayıtlı adaylar ve yabancı uyruklu adaylar tercihte bulunamayacaktır.

* KPSS 2019/7 Tercih Kılavuzunda belirtilen sözleşmeli pozisyonlara yerleşenlerin, bu kılavuzda belirtilen sözleşmeli pozisyonları tercih etmeleri sistem tarafından engellenecektir.

* Sosyal Güvenlik Kurumundan emekli aylığı alanlar ile 65 yaşını doldurmuş olanlar göreve başlatılmayacaktır.

* Durumu "Başvuru Genel ve Özel Şartlarına" uygun olmayan adaylar ile yerleştirildiği sözleşmeli pozisyonun niteliklerini taşımayan, aranan nitelik ve şartları taşıdığı halde istenen belgeleri süresi içerisinde teslim etmeyen adaylar, göreve başlatılmayacaktır.