İŞKUR zabıt katibi alımı başvuru şartları nedir? En az lise mezunu! İŞKUR üzerinden katip alımı yapılacak!

Türkiye İş Kurumu üzerinden kamu kurumları ile özel firmalara personel alımları devam ediyor. Yeni açıklanan ilana göre 2 farklı ilanda Noter Katibi alımı yapılacak. Başvurular ise İŞKUR aracılığı ile yapılacak. Eğitim şartları lise ile önlisans mezunu olmak.. Katip diğer adı ile zabıt katibi, mahkemelerde gerçekleşen davalarda, idari duruşmalarda ve diğer resmi kurumlarda yürütülen yasal işlemlerde kayda geçirilmesi gereken ifadelerin birebir transkriptini kaleme alır. Erkek adayların istihdam edileceği alımlarda maaş hakları da belli oldu. Buna göre asgari ücret düzeyinde maaş hakları olacak.

Giriş Tarihi 21 Şubat 2020, 09:36 Güncelleme 21 Şubat 2020, 09:36
İŞKUR zabıt katibi alımı başvuru şartları nedir? En az lise mezunu! İŞKUR üzerinden katip alımı yapılacak!

İÇİNDEKİLER

Noterlere yapılacak personel alımı için iş ilanları Türkiye İş Kurumu resmi internet adresi üzerinden yayımlandı. Türkiye İş Kurumu üzerinden açıklanan kamu ile özel firmalara personel istihdamları tüm hızıyla devam ediyor. Buna göre Türkiye Noterler Birliğine bağlı olarak görevlerini sürdüren ülke genelindeki Noterlere Büro personeli ile katip alımları yapılacak. İki farklı ilanda başvuru eğitim şartları ve diğer şartlar belli oldu. Genel büro memuru noter katibi iş ilalarından bir tanesi Gaziantep ilinde diğer ise Samsun iline olacak. 5409902 numaralı ilana göre Gaziantep 12. Noterinde katip olarak yetiştirilmek üzere daha önce 10 parmak eğitimi almış olanlar arasından personel istihdamı yapılacak.


DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

LİSE MEZUNU KATİP ALIMI;

Genel büro memuru noter katibi iş ilalarından bir tanesi Gaziantep ilinde diğer ise Samsun iline olacak. 5409902 numaralı ilana göre Gaziantep 12. Noterinde katip olarak yetiştirilmek üzere daha önce 10 parmak eğitimi almış olanlar arasından personel istihdamı yapılacak. Diğer başvuru şartları şu şekilde; En az lise mezunu olmak, askerliğini tamamlamış olmak üst yaş sınırında en fazla 25 yaşında olmak ve Devlet Memurları Kanunun 48. maddesindeki genel şartları taşımak gerekli olacak. Erkek adayların istihdam edileceği alımlarda maaş hakları da belli oldu Buna göre asgari ücret düzeyinde maaş hakları olacak.

TECRÜBE ŞARTSIZ ÖNLİSANS MEZUNU;

Samsun Tekkeköy 2. Noter kurumuna alınacak personellerde işbaşı eğitim programları kapsamında istihdam edilecek. Buna göre bay ya da bayan adaylar bu ilanlara başvuru yapabilirler. Yaş şartlarında 20 ile 25 yaş aralığında olmak, öğrenmeye açık, eğitim şartlarında en az ön lisans mezunu olmak gerekli olacak. Büro memuru alımı için açıklanan ilan numarası ise; 5393774 olarak arama yaparak ilana erişebilinecek.

2020 yılında noterler araç alım satımlarında gerekli olan işlemleri yapabiliyorlar. Ülke genelinde nöbetçi noter uygulaması getirildi. Buna göre Noterler Birliği resmi internet sitesi üzerinde açıklanan nöbet listesine göre hafta sonlarında resmi tatillerde nöbetçi noterler işlem yapabilecekler.

BAŞVURU GENEL ŞARTLARI

Noter katibi alımına başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıması gerekmektedir:

- Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak

- İŞKUR'a kayıtlı ve işsiz olmak

- Noter katibi kadrosunda çalışmasına engel sağlık sorunu olmaması.

KATİP NEDİR?

Katip diğer adı ile zabıt katibi, mahkemelerde gerçekleşen davalarda, idari duruşmalarda ve diğer resmi kurumlarda yürütülen yasal işlemlerde kayda geçirilmesi gereken ifadelerin birebir transkriptini kaleme alır.

KATİBİN SORUMLULUKLARI NEDİR?

Görev aldığı kuruma bağlı olarak mesleki sorumlulukları değişiklik gösteren katibin genel görev tanımı şu başlıklar altında toplanabilir;

İfadelerin kayıt altına alındığı mahkeme salonu veya seçim kurulu gibi yasal işlem kayıtlarının tutulduğu resmi iş yerlerinde hizmet vermek,
Stenografi makinesi, video ve ses kayıt cihazları dahil olmak üzere özel ekipmanlar aracılığıyla diyalogları dinlemek ve yazılı metne dönüştürmek,
İşitme engelli bireyler için gerçek zamanlı işaret dili çevirisi yapmak,
Hakimin talebi üzerine yargılamanın tamamını veya bir kısmını okumak,
Konuşmacılardan, duyulmayan veya açık olmayan ifadeleri netleştirmesini talep etmek,
Konuşmacı isimleri ve teknik terminolojinin doğruluğunu sağlamak için not ve kaynakları gözden geçirmek,
Mahkeme yetkilileri, avukat ve ilgili taraflara transkript ve kayıtların kopyalarını ulaştırmak,
Yasal işlemlerin gizliliğini korumak