İŞKUR personel alımı başvuru şartları neler? İŞKUR aracılığıyla 570 büro memuru alınacak!

2020 yılında özel sektörde çalıştırılmak üzere İŞKUR üzerinden 570 büro elemanı alımı gerçekleştiriyor. Alımlarla ilgili başvuru koşulları ve detaylar için haberimizi inceleyiniz. İŞKUR kayıt işlemini kolayca yapabilmeniz için kurumun sunduğu 2 farklı kayıt seçeneği bulunuyor. Milyonlarca işçi ve işverenin kullandığı İŞKUR istihdam sistemine kayıt olmak için Türkiye genelindeki İŞKUR il ve ilçe bürolarına bireysel başvuruda bulunabilirsiniz. İŞKUR bürolarına gitme vaktiniz bulunmuyor ya da daha kolay bir şekilde İŞKUR kaydınızı yaptırmak istiyorsanız İŞKUR "İnternet Şubesi" size yardımcı oluyor.

Giriş Tarihi 21 Şubat 2020, 09:34 Güncelleme 21 Şubat 2020, 09:34
İŞKUR personel alımı başvuru şartları neler? İŞKUR aracılığıyla 570 büro memuru alınacak!

İÇİNDEKİLER

İŞKUR aracılığıyla 570 büro memuru alımı ve detayları takvim.com.tr'de. İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda bayramın dördüncü günü de personel alımları devam etmektedir. Buna göre toplamda 570 büro memuru alımı yapılacak olup adaylar farklı illerde istihdam edilecektir. Aynı zamanda İŞKUR üzerinden büro işçisi, büro yönetimi gibi diğer meslek alanlarında da alımlar yapılacaktır. Kısaca çalıştığı büronun niteliğine ve büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilen çeşitli büro işlerini yapan kişiye büro memuru denmektedir. Türkiye'nin farklı illerinden farklı kurumlar tarafından istihdam edilecek olup ilana göre ilgili şartları sağlayan adaylar İŞKUR üzerinden başvuru yapmaktadır


DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Büro Memuru Başvuru Şartları

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda bayramın dördüncü günü de personel alımları devam etmektedir. Buna göre toplamda 570 büro memuru alımı yapılacak olup adaylar farklı illerde istihdam edilecektir. Adayların sağlaması gereken başvuru şartları arasında şunlar yer almaktadır. Farklı sektörlerde büro memuru olarak görev alacak adayların en az lise mezunu olmaları istenmektedir. Ayrıca ilanlara göre istenilen yaş aralığında olma, MS Office programlarını kullanabilen, ilana göre değişmekle birlikte sektörde deneyim sahibi olan ve yine değişmekle birlikte ilanın yayınladığı ilde ikamet ediyor olma şartını sağlamaları istenmektedir.

Aynı zamanda İŞKUR üzerinden büro işçisi, büro yönetimi gibi diğer meslek alanlarında da alımlar yapılacaktır.

Başvuru Şekli

İŞKUR'da yer alan büro memuru alımı için yayınlanan ilanlarda adaylar Türkiye'nin farklı illerinden farklı kurumlar tarafından istihdam edilecek olup ilana göre ilgili şartları sağlayan adaylar İŞKUR üzerinden başvuru yapmaktadır. Firmaya göre değişmekle birlikte online başvuru sonrası adaylar mülakata da çağrılabilmektir. İlgili büro memuru ilanlarına ulaşmak ve başvuru yapmak için: https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=2267

BÜRO MEMURU NE İŞ YAPAR?

Kısaca çalıştığı büronun niteliğine ve büyüklüğüne göre değişiklik gösterebilen çeşitli büro işlerini yapan kişiye büro memuru denmektedir. Daha ayrıntılı bir tanım yapmak gerekirse, ofis ve büro gibi çalışma ortamlarında aksaklıkları önlemek için günlük işleyişi sağlayan aynı zamanda firmaların dışa açılan yüzü olup bağlantılarını sağlayan kişilere büro memuru denmektedir.

Büro memurundan, günlük yazışmaları yapmak, dökümler alıp dosyalamak, raporlama yapmak, dışarıdan gelen misafir ve müşterilerle diyalog kurmak, resmi kurum ve kuruluşlarla bağlantıyı kurmak gibi işler beklenmektedir. Büro memuru için verilen ilanlarda kişilerden beklenen kriterler çalışma alanlarına göre değişiklik gösterir. Örneğin, dış ticaret alanında faaliyet gösteren bir firmada, işe başlayacak büro memuru için dil bilmesini istenirken, muhasebe ofislerinde çalışacak bir büro memurunda, iş ile ilgili programları kullanabilmelerini bekleyebilmektedir.

Ancak genel olarak büro memurlarından beklenen özellikler ekip çalışmasına yatkın, düzgün bir diksiyona ve iş disiplinine sahip olmasıdır.

İŞKUR Kayıt Nasıl Oluşturulur?

İŞKUR kayıt işlemini kolayca yapabilmeniz için kurumun sunduğu 2 farklı kayıt seçeneği bulunuyor. Milyonlarca işçi ve işverenin kullandığı İŞKUR istihdam sistemine kayıt olmak için Türkiye genelindeki İŞKUR il ve ilçe bürolarına bireysel başvuruda bulunabilirsiniz. İŞKUR bürolarına gitme vaktiniz bulunmuyor ya da daha kolay bir şekilde İŞKUR kaydınızı yaptırmak istiyorsanız İŞKUR "İnternet Şubesi" size yardımcı oluyor. İŞKUR online şubesini kullanarak da İŞKUR kayıt işlemlerinizi dakikalar içerisinde tamamlayabilirsiniz. Kayıt işlemleri için;

• İŞKUR resmi web adresi "iskur.gov.tr" adresini tarayıcınızda açın.

• İŞKUR web sitesinin üst menüsünün en sağında bulunan "İnternet Şubesi" seçeneğine tıklayın.

• Açılan İŞKUR E-Şube sayfasında "İş Arayan" ve "İşveren" şeklinde iki bölüm bulunmaktadır. İŞKUR kayıt işlemi için hangi pozisyonuna uygunsanız o bölümden işleminizi yapabilirsiniz.

İş Arayan İŞKUR kayıt işlemi için;

Türkiye' deki milyonlarca işsizden birisi olarak iş arayışında iseniz "İş Arayan" kısmındaki "Üye Ol" seçeneğine tıklamalısınız.

• İŞKUR üyelik sayfasında açılan "Üyelik Sözleşmesi" maddelerini detaylıca okuduktan sonra onaylıyorsanız sözleşme altında bulunan "Onaylıyorum" seçeneğine tıklayın(Eğer "Onaylamıyorum" seçeneğine tıklarsanız, üyelik işlemi sona erer)

İŞKUR üyelik sözleşmesini onayladıktan sonraysa;

• Kimlik bilgilerinizi girin(T.C. kimlik numarası, ad, soyad, baba adı ve doğrum tarihi).

• Sayfadaki "Güvenlik Kontrolü" kısmındaki resimde bulunan sayıları "Güvenlik Kontrolü" yazısının yanındaki kutucuğa doğru ve eksiksiz olarak yazın.

• En altta bulunan uyarı yazısını da okuyarak, "İleri" seçeneğine tıklayın.

• Açılan sayfada adres bilgilerinizi girin(Ülke, il/ilçe, açık adres ve posta kodu).

• İletişim bilgilerinizi girin(ev telefonu, cep telefonu ve e-posta adresi).

İŞKUR giriş işlemlerinde kullanmak üzere "Bir şifre seçin" kısmında kendi şifrenizi oluşturun.

• "Şifrenizi tekrar girin" kısmına belirlediğiniz şifreyi tekrar girin.

• "Güvenlik Sorusu" oluşturun ve "Yanıtınız" kısmına cevabınızı yazın(şifre hatırlatmada güvenlik amaçlı kullanılır).

• Son olarak en altta yer alan "Üyeliğimi Oluştur ve Devam Et" seçeneğine tıklayın.