Almanya işçi alımı başvuru kadroları! Büyük müjde en az 12 bin TL maaş ile Almanya işçi alımı başvuru şartları!

Almanya işçi alımı şartları ve işçi alımı başvuru kadroları oldukça merak ediliyor. Almanya AB ülkeleri dışından da nitelikli çalışanlara kapılarını açacak. Yeni iş gücü yasası kapsamında dil şartında istisnalar ve iş bulma vizesi gibi imkanlar sunuluyor. Avrupa Birliği (AB) dışından kalifiye iş gücünün Almanya'ya gelişini kolaylaştırmayı hedefleyen "Nitelikli İş Gücü Göç Yasası" 1 Mart 2020'de yürürlüğe girecek. Alınan kararlar gereği Almanya'da Dışişleri Bakanlığı bünyesinde özel bir birim görevlendirilecek. Bu birim üzerinden nitelikli göçmen alımı süreci hızlandırılacak

Giriş Tarihi 21 Şubat 2020, 09:10 Güncelleme 21 Şubat 2020, 09:10
Almanya işçi alımı başvuru kadroları! Büyük müjde en az 12 bin TL maaş ile Almanya işçi alımı başvuru şartları!

İÇİNDEKİLER

Almanya işçi alımı yapıyor. Bu bağlamda Almanya işçi alımı başvuru şartları merak ediliyor. Almanya'ya gidecek olan vatandaşlar sigortalı olarak en az asgari ücret kazancı ile çalışacak. Almanya'da mevcut asgari ücret 1557 Euro olarak biliniyor. Almanya'da çalışacak bir Türk personelin TL olarak kazancı 12 bin TL'ye tekabül ediyor. Kur arttıkça TL karşılığı da artıyor. Bu anlamda Almanya Avrupa Birliği ülkeleri dışında nitelikli çalışanlara kapılarını açacak. Yeni istihdam planında dil şartında istisnalar ve iş bulma vizesi gibi imkanlar sunulacak. İşte Almanya işçi alımı başvuru şartları ve kadrolar hakkında detaylar takvim.com.tr'de

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

EN AZ 12 BİN TL KAZANÇ

Almanya'ya gidecek olan vatandaşlar sigortalı olarak en az asgari ücret kazancı ile çalışacak. Almanya'da mevcut asgari ücret 1557 Euro olarak biliniyor. Almanya'da çalışacak bir Türk personelin TL olarak kazancı 12 bin TL'ye tekabül ediyor. Kur arttıkça TL karşılığı da artıyor.

ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

Alınan kararlar gereği Almanya'da Dışişleri Bakanlığı bünyesinde özel bir birim görevlendirilecek. Bu birim üzerinden nitelikli göçmen alımı süreci hızlandırılacak. Aynı şekilde nitelikli işçi alımı için vize işlemleri hızlandırılacak. Gelenlerin meslek eğitimi ve diplomaları tanınacak ve üst seviyede Almanca bilme şartı aranmayacak. Kabul edilecek meslekler arasında aşçı, inşaat işçisi, hemşire ve IT teknisyenleri de bulunuyor. Hindistan, Brezilya ve Vietnam gibi çok sayıda ülkeden göçmen alımı yapılabilecek

İŞKUR ALMANYA İŞÇİ ALIMI BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Avrupa'nın en büyük ekonomisi Almanya'da kalifiye iş gücü açığını AB dışı ülkelerden kapatacak yeni yasanın yürürlüğe girmesi öncesinde devlet yetkilileri çalışmalarını hızlandırdı. Berlin yönetimi 1 Mart 2020'de resmiyet kazanacak yasayla alakalı Avrupa Birliği (AB) haricinde özellikle sağlık alanındaki iş gücü açığını kapatması için Filipinler ve Meksika ile kapsamlı anlaşmalar yapmıştı.

20-45 yaş aralığında her Türk vatandaşı, sağlık engeli olmadığı sürece "www.obm-turkiye.com" adresine girip başvuru formunu doldurarak müracaat edebiliyor. Konu ile ilgili olarak 20 - 45 yaş aralığında her Türk vatandaşı sağlık engeli olmadığı sürece Almanya işçi alımı için başvuru yapabilecek. Bu bağlamda adaylar "www.obm-turkiye.com" adresine girip başvuru formunu doldurarak başvurularını yapabileceklerdir.

Web sayfasındaki formu doldurmanız gerekiyor. Formu doldurduktan sonra sizden talep edilen evrakları temin etmeniz ve Almanca dilinde evrakların tercümesini yaptırmanız gerekir.

Nitelikli iş gücü ihtiyacı

Almanya genelinde ekonomik beklentiler üzerine yapılan anketlerde, şirketlerin yüzde 60'ının en büyük endişesinin nitelikli iş gücü gerektiren ve içerideki kaynaklarla kapatılamayan pozisyonlar olduğu belirtiliyor.

Etkinliğe katılan uzmanlar, Almanya'nın iş gücü açığının Avrupa Birliği içinden kapatılmasının mümkün olmadığı sektörler için geliştirilen, AB dışından kalifiye iş gücünün ülkeye gelişini kolaylaştırmak ve hızlandırmak adına yapılan düzenlemeleri detaylı olarak katılımcılarla paylaştı.

İş arama vizesi kolaylığı

Yasanın getirdiği en önemli yenilik, üniversite mezunlarının yanı sıra, mesleki eğitimi ve/veya tecrübesi bulunanlara da Almanya'nın kapılarını açıyor olması. Yasa, eğitimleri ve mesleki kalifikasyonları Almanya tarafından tanınmış kişilere, Almanya'da iş aramak üzere altı aylık iş arama vizesi sağlıyor. İş arama vizesi, haftada 10 saate kadar deneme amaçlı istihdama da müsaade ediyor.

DW Türkçe'nin sorularını yanıtlayan Federal İstihdam Dairesi Yurt Dışı Uzman Yerleştirme Merkezi Sorumlusu Thorsten Rolfsmeier, yasanın amacının bir liste olmaksızın tüm meslek gruplarına kapıları açmak olduğunu belirtti. Rolfsmeier, öngörülen yasal düzenlemelere bakılarak mesleki fırsatların rahatlıkla anlaşılabileceğine dikkat çekti.

Bilişim teknolojileri alanında çalışanlar için sürecin daha kolay işlediğini belirten yetkili, "Bu alan için bir denklik aranmıyor. Diğer sektörlerde yedi yıl olması gereken iş tecrübesinin, bu alanda üç yıl olması yeterli görünüyor" dedi. Rolfsmeier, Türkiye'den başvurmak isteyenlere "Make it in Germany" platformunu öneriyor. Bu portalda, iş gücü ihtiyacı içinde olan sektörler, başvurulabilecek açık pozisyonlar, sağlanabilecek mesleki eğitimler, yararlanabilecek vize türleri, denklik işlemleri ve Almanya'da yaşam konusunda Türkçe de dahil pek çok dilde danışmanlık hizmeti sağlanıyor.

Almanca bilme şartı

Kuzey Ren-Vestfalya Nitelikli İş Gücü Göç Merkezi Başkanı Axel Rosenthal, temel Almanca bilgisi şartının, bazı pozisyonlarda istisnaları olsa da, esas olduğunu belirterek, "Almanca bilmenin mesleği icra etmek için gerekli olmadığı durumlar da mevcut. Bu nedenle bu kriter durum özelinde değerlendirilmeli ancak hukuki gereklilikler göz ardı edilmemeli. Süreçten öğrenerek, farklı durumlarda nasıl çözümler bulabileceğimizi değerlendirerek ilerleyeceğiz" diye konuştu.