İŞKUR güvenlik görevlisi alım şartları ve kadrolar - İŞKUR tarafından KPSS şartsız yüzlerce güvenlik görevlisi alınacak!

İŞKUR üzerinden Şubat ayı içerisinde 805 adet güvenlik personeli alımı yapılacaktır. Alımlarla ilgili kadro dağılımı ve başvuru koşulları için haberimizi inceleyiniz. İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda istenilen şartlar başvurulacak kadroya ve ilana göre değişiklik göstermekle birlikte en az öğrenim şartı, tecrübe şartı, kurum ile aynı ilde ikamet etme şartı, ilgili belge ve diğer alım şartlarını sağlamaları istenmektedir. Başvurular İŞKUR üzerinden online olarak yapılmakta olup https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3048 adresinden ilgili ilanlara ulaşmak da mümkündür.

Giriş Tarihi 14 Şubat 2020, 09:33 Güncelleme 14 Şubat 2020, 09:33
İŞKUR güvenlik görevlisi alım şartları ve kadrolar - İŞKUR tarafından KPSS şartsız yüzlerce güvenlik görevlisi alınacak!

İÇİNDEKİLER

İŞKUR tarafından güvenlik görevlisi alımı yapılacak. KPSS şartsız yüzlerce güvenlik görevlisi alımı için ilanları sayfamızda verdik.
Bu bağlamda güvenlik görevlisi alımlarda adaylar farklı illerde ve kurumlarda istihdam edilecekken başvurulara ve diğer unsurlara ilişkin detaylar şunlardır. Türkiye'nin birçok ilinde farklı özel ve kamu kurumlarında istihdam edilecek olan adayların başvurular için öncelikle İŞKUR'a kayıtlı olmaları gerekmektedir. Özel güvenlik görevlileri sitelerde, hastanelerde, konser, tiyatro gibi çeşitli etkinliklerde, okullarda, bankalarda ve daha çok sayıda yerde çalışma imkanı bulunmaktadır.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

İŞKUR ÜZERİNDEN GÜVENLİK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

İlgili güvenlik görevlisi personel alımında adaylardan en az öğrenim şartını sağlama, ilgili kurumun çalıştığı ilde ikamet ediyor olma, ilgili belge ve sertifikalar sahip olma, Gece ya da gündüz vardiyalı şekilde çalışabilecek durumda olmak, en az lise mezunu ya da bazı ilanlara göre ilkokul mezunu olmak, İlgili yaş aralığında olmak, bazı ilanlara göre daha önce sektörde deneyim sahibi olmak, istenilen deneyimi bulundurma, belirtilen yaş aralığında olma gibi özel şartlar ve genel alım şartlarını sağlama şeklinde bir başvuru şartı sunulabilmektedir. Bu noktada farklı kurumlarda istihdam edilecek olan adayların bu meslek grubuna ilişkin farklı başvuru şartları da olabilmektedir.

Türkiye'nin birçok ilinde farklı özel ve kamu kurumlarında istihdam edilecek olan adayların başvurular için öncelikle İŞKUR'a kayıtlı olmaları gerekmektedir.

MEMUR VE PERSONEL ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR GÜVENLİK GÖREVLİSİ ALIMI İÇİN TIKLAYINIZ

GÜVENLİK GÖREVLİSİ BAŞVURU ŞARTLARI

İŞKUR üzerinden yayınlanan ilanlarda istenilen şartlar başvurulacak kadroya ve ilana göre değişiklik göstermekle birlikte en az öğrenim şartı, tecrübe şartı, kurum ile aynı ilde ikamet etme şartı, ilgili belge ve diğer alım şartlarını sağlamaları istenmektedir. Başvurular İŞKUR üzerinden online olarak yapılmakta olup https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx?mid=3048 adresinden ilgili ilanlara ulaşmak da mümkündür.

ÖZEL GÜVENLİK GÖREVLİSİ MAAŞLARI NE KADAR?

Banka 2 bin 950 ₺

Garanti Bankası 3 bin 500 ₺

Belediye 3 bin 150 ₺

3. Havaalanı 2 bin 950 ₺

Kadrolu maaşı 3 bin 950 ₺

Amerikan Hastanesi 2 bin 950 ₺

Acıbadem Hastanesi 2 bin 950 ₺

Devlet Hastaneleri 3 bin 350 ₺

GÜVENLİK GÖREVLİSİ ÇALIŞMA ALANLARI

Özel güvenlik görevlileri sitelerde, hastanelerde, konser, tiyatro gibi çeşitli etkinliklerde, okullarda, bankalarda ve daha çok sayıda yerde çalışma imkanı bulunmaktadır. Özel güvenlik görevlilerinin çalışma alanları oldukça fazla ve bu doğrultuda da ihtiyaç oldukça fazladır.

Bunların dışında özel güvenlik görevlisi mesleği hakkında sıkça sorulan sorular bulunmaktadır. Bu sorulara ve yanıtlarına aşağıdan ulaşabilirsiniz. Sizlerin de meslek hakkında sorusu bulunuyorsa yorum bölümümüzden bu sorularınızı dile getirebilirsiniz

GÜVENLİK GÖREVLİSİ NASIL OLUNUR?

Özel güvenlik görevlisi olmak için ilinizde bulunan sertifika vermeye yetkili olan kurumlardan silahlı veya silahsız olmak üzere eğitim almanız gerekmektedir. Bunun akabinde her sene Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenmekte olan ÖGG sınavına katılıp başarılı olmalısınız. Bu sınav her sene 6 kez yapılmaktadır ve başarılı sayılmak için de en az 60 puan almanız gerekmektedir. Şayet ilk girişinizde sınavı kazanamadıysanız da birbirini takip eden 4 sınava, sınav harcı ödenerek katılınabilir.

Öncelikle silahlı ve silahsız olmak üzere iki çeşit özel güvenlikçi bulunmaktadır. Bu ikisi için de aranan şartlar ve adaylardan istenilen belgeler farklıdır. Bu belgelerin neler olduğuna aynı zamanda sertifika hakkında daha çok bilgi vermiş olduğumuz silahlı silahsız özel güvenlik sertifikası nasıl nereden alınır yazımızdan ulaşabilirsiniz.

Silahlı temel eğitim süresi 120 saattir. 15 gün temel dersler+ 3 gün silah dersi ( 2 gün teorik eğitim ve 1 gün poligonda 25 mermi atış eğitimi) olmak üzere toplam 18 iş günüdür. Silahsız temel eğitim alanlar 100 saattir. (15 gün) Eğitimlere katılmak mecburidir. Mazeretsiz %10 D/S (100 saatin 10 saati), mazeretli %30 D/S (100 saatin 10 saati) devamsızlık hakkınız mevcuttur.