Sağlık Bakanlığı 8 bin 844 personel alımı: Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro dağılımı ve başvuru şartları

Sağlık Bakanlığı'na 8 bin 844 personel alımı yapılacak. ÖSYM tarafından yayımlanması beklenen kılavuz ile ilgili Sağlık Bakanı Fahrettin Koca tarafından açıklama geldi. Buna göre, Hemşire, Ebe, Sağlık Tenkisteni/Sağlık Teknikeri, Psikolog olmak üzere birçok kadroya personel alımı yapılacak. İşte 2020 Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro dağılımı ve başvuru şartları...

Giriş Tarihi 12 Şubat 2020, 13:51 Güncelleme 13 Şubat 2020, 11:04
Sağlık Bakanlığı 8 bin 844 personel alımı: Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro dağılımı ve başvuru şartları

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı personel alımı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 3 bin 762'si hemşire, bin 91'i ebe ve 3 bin 476'sı sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere birçok kadroya personel alımı yapılacağını, alımlar ile ilgili kılavuzun bu hafta içerisinde yayınlanacağını duyurdu. Personel alımına ilişkin başvuru tarihi de duyuruldu. Peki, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuruları hangi tarihlerde yapılacak? Kadro dağılımı nasıl olacak? İşte 2020 Sağlık Bakanlığı personel alımı kadro dağılımı ve başvuru ile ilgili tüm merak edilenler...

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI BAŞVURU NE ZAMAN?

Yapılan açıklamaya göre, 8 bin 844 personel alımına ilişkin başvurular, 14-20 Şubat 2020 tarihleri arasında yapılacak.

Aygün Twitter hesabından şu açıklamayı yaptı: "Değerli adaylarımız, #HalisAygünSağlıkçıBekliyor dediniz biz de çalışmalarımızı hızlandırdık. Bu hafta kılavuzu yayınlayacağız. 14-20 Şubat tarihleri arasında başvurularınızı yapabilirsiniz. Şimdiden tüm sağlık camiasına hayırlı olmasını dilerim."

KADRO DAĞILIMI NASIL OLACAK?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada şöyle dedi:

"Bakanlığımız taşra teşkilatı hizmet birimlerinde istihdam edilmek üzere, KPSS puanına göre ÖSYM tarafından yapılacak merkezi yerleştirme ile 8 bin 844 sözleşmeli sağlık personeli alıyoruz.3 bin 762'si hemşire, bin 91'i ebe ve 3 bin 476'sı sağlık teknisyeni/sağlık teknikeri olmak üzere psikolog, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, diyetisyen, fizyoterapist, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi ünvanlarında alım yapılacak.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Tercih Kılavuzu, ÖSYM'nin internet sitesi üzerinden yayınlandıktan sonra adaylar tercihlerini 14-20 Şubat 2020 tarihleri arasında yapabilecek. Duyurular, Bakanlığımızın yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve ÖSYM internet adresinden takip edilebilir."

ŞARTLAR NEDİR?

Başvuru şartları, yayınlanacak kılavuz ile birlikte belli olacak.