Ticaret Bakanlığı sözleşmeli bilişim personel alımı yapacak! Başvuru nasıl yapılır, şartları nelerdir?

Ticaret Bakanlığı tarafından yapılan duyuruya göre çeşitli birimlerde istihdam edilmek üzere 22 sözleşmeli bilişim personeli alınacağı belirtildi. İlanın Resmi Gazete'de yayımlanmasıyla birlikte ilana dair başvuru detayları ve başvuru şartları netlik kazandı. Başvuru yapmayı düşünen adaylar şimdilerde Ticaret Bakanlığı tarafından sözleşmeli bilişim personel alımı hakkında bilgi edinmek istiyor. Peki, Ticaret Bakanlığı tarafından sözleşmeli bilişim personel alımı başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar...

Giriş Tarihi 22 Ocak 2020, 17:02 Güncelleme 22 Ocak 2020, 17:03
Ticaret Bakanlığı sözleşmeli bilişim personel alımı yapacak! Başvuru nasıl yapılır, şartları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında Ticaret Bakanlığı sözleşmeli bilişim personeli alımı ilanı yayımlandı. Bakanlık bünyesinde istihdam edilmek üzere 22 personel alınacağının duyurulmasının ardından Ticaret Bakanlığı sözleşmeli bilişim personel alımı hakkındaki detaylar merak konusu oldu. Peki, Ticaret Bakanlığı sözleşmeli bilişim personel alımı başvurusu nasıl yapılır?

TİCARET BAKANLIĞI SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALIMI YAPACAK

Ticaret Bakanlığı'nın çeşitli birimlerinde görevlendirilmek üzere, 5 kıdemli uygulama yazılımı geliştirme uzmanı, 2'şer kurumsal yazılım mimarı, kurumsal proje yöneticisi, uygulama yazılımı geliştirme uzmanı, sistem uzmanı, birer yazılım uzmanı, mobil uygulama geliştiricisi, iş analisti uzmanı, yazılım mühendisliği süreçleri uzmanı, kıdemli ağ uzmanı, kıdemli bilgi güvenliği uzmanı, veri ambarı/raporlama uzmanı, raporlama uzmanı ile kıdemli altyapı ve konfigürasyon uzmanı olmak üzere 22 personel alınacak.

BAŞVURULAR NE ZAMAN?

Adaylar, müracaatlarını, Bakanlığın internet sitesinde (www.ticaret.gov.tr) bulunan başvuru formunu eksiksiz ve doğru bir şekilde doldurduktan sonra gerekli belgelerle 10-21 Şubat döneminde Ticaret Bakanlığı Personel Genel Müdürlüğüne şahsen veya son başvuru tarihine kadar Bakanlığa ulaşacak şekilde posta yoluyla yapabilecek.

Genel ve özel şartları taşıyan adaylardan KPSS ve yabancı dil puanlarına göre, her bir unvan için 10 katı aday sözlü ve uygulamalı sınava alınacak. Sınav tarihleri, başvuru sonuçlarının ilan edildiği gün duyurulacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

a)657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48'inci maddesinde belirtilen şartları taşımak,

b)Fakültelerin dört yıllık bilgisayar mühendisliği, yazılım mühendisliği, elektrik

mühendisliği, elektronik mühendisliği, elektrik-elektronik mühendisliği ve endüstri mühendisliği bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,

c) (b) bendinde belirtilenler dışında kalan dört yıllık eğitim veren fakültelerin mühendislik bölümlerinden, fen-edebiyat, eğitim ve eğitim bilimleri fakültelerinin, bilgisayar ve teknoloji üzerine eğitim veren bölümleri ile istatistik, matematik ve fizik bölümlerinden ya da bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulunca kabul edilmiş yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak, (Bu kısımda belirtilen bölüm mezunları aylık brüt sözleşme ücret tavanının 2 katı için başvuru yapabilirler.)

ç)Yazılım, yazılım tasarımı ve geliştirilmesi ile bu sürecin yönetimi konusunda veya büyük ölçekli ağ sistemlerinin kurulumu ve yönetimi konusunda ücret tavanı iki katını geçmeyecekler için en az 3 (üç) yıllık, diğerleri için en az 5 (beş) yıllık mesleki tecrübeye sahip bulunmak, (Mesleki tecrübenin belirlenmesinde; bilişim personeli olarak 657 sayılı Kanuna tabi kadrolu veya aynı Kanunun 4'üncü maddesinin (B) bendi ile 399 sayılı Kanun Hükmünde Kararnameye tabi sözleşmeli statüdeki hizmetler ile özel kesimde sosyal güvenlik kurumlarına prim ödenmek suretiyle işçi statüsünde bilişim personeli olarak geçtiği belgelenen hizmet süreleri dikkate alınır),

d)Bilgisayar çevre birimlerinin donanımı ve kurulan ağ yönetimi ve güvenliği hakkında bilgi sahibi olmaları kaydıyla güncel programlama dillerinden en az ikisini bildiğini belgelemek,

e)Erkek adaylar için muvazzaf askerlik çağına gelmemiş veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya muaf veya ertelenmiş ya da yedek sınıfa geçirilmiş olmak.

f)Hizmetin gerektirdiği nitelikler ile muhakeme, temsil, yeni teknolojileri takip etme, öğrenme ve araştırma, hızlı öğrenme ve kendini geliştirme, analitik düşünebilme, takım çalışmasına yatkın olma ve iletişim becerisi yüksek olma, yoğun ve stresli iş temposuna ayak uydurabilme ve belgelemeye (dokümantasyon) önem vererek belgeleme yeteneklerine sahip olmak.