23 Ocak İŞKUR danışma, büro memuru, güvenlik ve bekçi alım başvuru şartları nedir? İŞKUR güncel personel ilanları!

İŞKUR 23 Ocak itibari ile personel ve memur alımlarına tam gaz devam ediyor. Bu bağlamda danışma, büro memuru, güvenlik ve bekçi alım ilanları aktif edildi. Aynı zamanda İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlara bakıldığında en çok alım yapılacak meslek dalları haberimizde yer almaktadır. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Türkiye İş Kurumu Kamu Kurumları ile Özel firmalara çok sayıda işçi, memur ve personel alımları tüm hızıyla devam ediyor. Kamu kurumuna alınacak personel alımlarının bir kısmı 23 Ocak tarihinde başlayacak. Bu alımlara ilişkin detayları işin olsa sitemiz üzerinden öğrenebilirsiniz. Diğer yandan İŞKUR bekçi alım ilanları açıkladı.

Giriş Tarihi 23 Ocak 2020, 10:16 Güncelleme 23 Ocak 2020, 10:16
23 Ocak İŞKUR danışma, büro memuru, güvenlik ve bekçi alım başvuru şartları nedir? İŞKUR güncel personel ilanları!

İÇİNDEKİLER

23 Ocak İŞKUR güncel personel ilanları açıklandı. Türkiye genelinde bekçi alımları yapılacak. İŞKUR'da açıklanan ilanlara göre 12 bekçi alımı başvuruları devam ediyor. İşte başvuru şartları ve başvuru tarihleri... İstanbul, Ankara, Bursa, Yozgat, Gaziantep, Kocaeli illerinde alımlar olacak. İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır. Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

GENEL BAŞVURU ŞARTLARI;

Adayların 18 yaşını doldurmuş olması ve 19 yaşından gün almış olmaları gerekmektedir. Vardiyalı çalışmaya uygun olmaları buna göre eğitim düzeylerinde okur yazar, ilköğretim ya da orta öğretim bölümlerinden mezun olmaları, herhangi bir iş tecrübesine sahip olmayan adaylar içinde başvuru alınacak.

HANGİ İLLERDE BEKÇİ ALINACAK?

İstanbul, Ankara, Bursa, Yozgat, Gaziantep, Kocaeli illerinde alımlar olacak. Gaziantep ilindeki alımlarda 25-45 yaş aralığında olmaları gece uyku problemi yaşamayanların başvuru yapmaları istenildi. İlan numarası: 00005331305. Kocaeli ilinde 1 kişilik bekçi alımında fabrikanın bekçiliğini yapacak adayların başvuru yapmaları istenildi. Bu alımda bay ve engelli kadroda istihdam edilecekler. 00005332164 İlan numarasından detayları öğrenebilirsiniz.

Bursa'nın İrfaniye, Görükle, Göçmen konularında kalıcı ikamet olan aktif olarak araç kullanabilen adayların başvuru yapmaları istenildi. Başvuru ilan: 00005345808. Yozgat için bekçi kadrosundaki adaylar nizamiye ve kantar görevlisi olarak çalışacaklar.00005350468 ilandan detayları öğrenebilirler.

İstanbul bekçi alım 4 farklı ilanda açıklandı.Hastane otoparkında görevlendirilecek olan personeller, ehliyet sahibi olması istenildi. 00005353429 Tuzla organize bölgesinde depoda görevlendirilecek olan personeller engelli statüde istihdam edilecek. Başvuru numarası: 00005359361 . Vana sektöründe faaliyet gösteren firmanın alımları için Tuzlada ikamet eden adayların başvuru yapmaları gerekecek. 00005360585 . Ankara ilinde erkek bina görevlisi alınacak. Etimesgut ile Sincan civarında ikamet eden adaylar başvuru yapabilecekler. İlan: 00005362635 adresinde yer almaktadır.

İŞKUR GÜNCEL İŞ İLANLARI

Çeşitli branşlarda görevlendirmek üzere personel alım ilanı İŞKUR'un resmi sitesinde düzenli zaman aralıklarında yayımlanıyor. Aşağıdaki linke tıklayıp "Meslek" kısmına iş aradığınız alanları (Örneğin; danışma ve büro memuru, güvenlik ve bekçi alımı) yazarak güncel ilanları görebilir, İŞKUR üye bilgilerinizi girerek ilanlara başvuruda bulunabilirsiniz.

İŞKUR TÜM İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR DANIŞMA MEMURU ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR BÜRO MEMURU ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR GÜVENLİK ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR BEKÇİ ALIMI İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

HANGİ MESLEK DALLARINA ALIM YAPILACAK?

İŞKUR aracılığı ile yayımlanmış olan ilanlara bakıldığında en çok alım yapılacak meslek dalları arasında aşağıdakiler yer almaktadır.

Gazaltı (Mıg-Mag) Kaynakçısı 441

Akaryakıt Satış Elemanı (Pompacı) 179

Ambar/Depo Görevlisi 356

Aşçı 262

Ayakkabı İmalatçısı 467

Beden İşçisi (Genel) 5611

Bulaşıkçı (Stevard) 267

Büro Memuru (Genel) 449

Çağrı Merkezi Müşteri Temsilcisi 644

Dokuma Konfeksiyon Makineci 562

Elektrikçi (Genel) 279

Pazarlamacı 260

Garson (Servis Elemanı) 718

Güvenlik Görevlisi 311

Hemşire 149

İnşaat İşçisi 110

Ön Muhasebeci 845

Kalite Kontrolcü 273

Konfeksiyon İşçisi 745

Kasiyer 830

Makineci (Dikiş) 1827

Muhasebeci 200

Plastik Enjeksiyon Üretim Elemanı 241

Satış Danışmanı / Uzmanı 1259

Reyon Görevlisi 544

Şoför-Yük Taşıma 337

Sekreter 191

Temizlik Görevlisi 1224

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt olmayı anlatmadan önce bilmeniz gereken önemli bazı satır başları bulunmaktadır. İŞKUR iş arayanlar ile işverenleri ayırmış ve sisteme üye olmak için öncelikle hangisi için kayıt olduğunuzu sormaktadır.

Üyelerin hesaplarını etkinleştirebilmeleri için e-posta ya da telefon numarası girmeleri gerekmektedir. En az birisini girmek yeterlidir. Aksi durumda onay kodu iletilemeyeceği için üyelik aktif edilemez.

Üyelerin hesapları son işlem tarihinden itibaren 1 sene içerisinde aktif olmaz ise yani hesaba bu süre zarfında giriş yapılmaz ise üyelikler dondurulur. Bu süre özürlü ve eski hükümlü kayıtlarında iki senedir.

Üyeler tarafından 15 gün içerisinde okunmayan tüm mesajlar otomatik olarak silinmektedir.

İŞKUR'a kayıt olmak için öncelikle yazımızın başında da söylediğimiz gibi İşveren mi iş arayan kişi mi olduğunuzu belirtmeniz gerek. İkisi içinde üye olma bağlantıları aşağıdadır.

Daha sonra karşınıza çıkan üyelik sözleşmelerini kabul etmeniz ve profil bilgilerinizi ( şifre, isim soyisim vb bilgileri ) eksiksiz ve doğru olarak girmeniz gerekmektedir. Bu aşamayı kaydettikten sonra profilinizi oluşturursunuz. Bu alanda öğrenim durumunuz, özellikleriniz, eğitim durumunuz, iş aradığınız pozisyonlar vb bilgileri aşama aşama doldurur gerekirse word dosyası halinde özgeçmiş de ekleyebilirsiniz. Profil fotoğrafı eklemeniz de bu aşamada önerilir. Çünkü yapılan araştırmada profil fotoğrafı olanların iş bulma olasılıklarının daha fazla olduğu görülmüştür. Ardından İŞKUR size bir danışman atar ve işveren ile sizi ya da işçi ile sizi buluşturmak için çalışmalarını devam ettirirler.

İnternet üzerinden İŞKUR'a üye olmak istemiyorsanız, bulunduğunuz şehirdeki en yakın İŞKUR İl Müdürlüğüne eğitim durumunuzu gösterir bir belge ile kayıt için başvuruda bulunmanız da seçenekler arasındadır. Burada bulunan görevli personel size kayıt işlemleri için yardımcı olacaktır.