Şeker Fabrikaları 21 Ocak 2020 işçi alımı kura çekimi başvuru sonuçları! İşçi ve memur alımı kura çekiliş sonucu...

Şeker Fabrikalarına yapılacak 1500 işçi alımında kura çekimi ve başvuru sonuçları için bekleyiş sona eriyor. İşte detaylar. Şeker Fabrikaları 1500 işçi alımında kura çekimi 21 Ocak 2020 günü yapılacak. Sabah saatlerinde başlayacak kura çekiminin sonucu öğleden sonra açıklanacak. Özelleştirme İdaresi Başkanlığından alınan izne istinaden Şeker Fabrikalarına belirsiz süreli çalıştırılmak üzere toplam 150 işçi (Mühendislik Fakültesi ve Lisans Mezunu) alımı yapılacaktır. İşte Şeker Fabrikaları 21 Ocak 2020 işçi alımı kura çekimi başvuru sonuçları...

Giriş Tarihi 21 Ocak 2020, 14:24 Güncelleme 21 Ocak 2020, 14:24
Şeker Fabrikaları 21 Ocak 2020 işçi alımı kura çekimi başvuru sonuçları! İşçi ve memur alımı kura çekiliş sonucu...

İÇİNDEKİLER

Binlerce işçi bugün Şeker Fabrikaları işçi alımı kura çekimi başvuru sonuçlarına kilitlenmiş durumda. Bu bağlamda Şeker Fabrikaları kura çekimi sonucu açıklanıyor. Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ 'ye en az lise mezunu adaylar arasından 1500 işçi alımı yapılıyor. KPSS şartı olmadan ve 60 KPSS puanı ile yapılan işçi alımında başvurular geçtiğimiz haftalarda alındı. Başvuruların alınmasının ardından sonuçlar ve kura çekimi beklenmeye başladı. Lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından 410 işçi ve memur alımı yapılacak. KPSS 60 puan sınırı ile yapılan personel alımı başvurusunda adaylar, her şehir için KPSS puan sıralamasına tabi tutulacak.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

LİSANS VE ÖN LİSANS MEZUNU İŞÇİ ALIMINDA KPSS'YE GÖRE SIRALAMA

Lisans ve ön lisans mezunu adaylar arasından 410 işçi ve memur alımı yapılacak. KPSS 60 puan sınırı ile yapılan personel alımı başvurusunda adaylar, her şehir için KPSS puan sıralamasına tabi tutulacak.

İşte lisans ve ön lisans mezunu işçi alımı kadro ve illere göre sayı dağılımı.

LİSE MEZUUN İŞÇİ ALIMINDA KURA ÇEKİMİ YAPILACAK

Şeker Fabrikalarına yapılacak işçi alımında , lise mezunlarından KPSS şartı istenmemektedir. Mülakata girecek adaylar kura ile belirlenecek.

İşte illere ve kadrolara göre sayı dağılımı.

KURA ÇEKİMİ 21 OCAK 2020'DE

Şeker Fabrikaları 1500 işçi alımında kura çekimi 21 Ocak 2020 günü yapılacak. Sabah saatlerinde başlayacak kura çekiminin sonucu öğleden sonra açıklanacak.

4857 SAYILI KANUN KAPSAMINDA İŞÇİ (MÜHENDİSLİK FAKÜLTESİ - LİSANS MEZUNU) ALIMI HAKKINDA DUYURU

Özelleştirme İdaresi Başkanlığından alınan izne istinaden Şeker Fabrikalarına belirsiz süreli çalıştırılmak üzere toplam 150 işçi (Mühendislik Fakültesi ve Lisans Mezunu) alımı yapılacaktır.

ALIMLARDA UYGULANACAK USUL VE ESASLAR

1- Alınacak işçiler için, Türkiye İş Kurumu İl Müdürlüklerinden talepte bulunulmak suretiyle 09.08.2009 tarih ve 27314 sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan Kamu Kurum ve Kuruluşlarına İşçi Alınmasında Uygulanacak Usul ve Esaslar Hakkında Yönetmelik hükümlerine uygun olarak işlem yapılacaktır.

2- Başvurular Türkiye İş Kurumunun İl/Şube Müdürlüklerine ve Türkiye İş Kurumu web sitesi üzerinden yapılabilecektir. Başvuru ile ilgili daha detaylı bilgi İŞKUR'un web sitesinden 31.12.2019 tarihinden itibaren öğrenilebilir.

3- Yeni istihdam edilecek personelin 4046 sayılı Kanunun 22. maddesi kapsamında diğer kamu kurumlarına nakil hakları bulunmadığından 2014/7140 sayılı kararname eki esaslarına göre 657 sayılı Kanunun 4/b maddesi kapsamında sözleĢmeli personel olarak diğer kamu kurum ve kuruluşlarına atanamayacaklardır.

4- Fabrikalarımıza alınacak personelin niteliklerini ve sayılarını gösteren tablo ilişiktedir.