Bekçilik yedek aday sonuçları açıklandı mı? EGM PA 2019 bekçilik yedek adaylar ne olacak?

Bekçilik yedek aday sonuçları, günün en çok aranılanları arasında yer alıyor. 2019 1. ve 2. dönem kapsamında sözlü mülakatlara katılan adayların sonuçları açıklandı. Yedek olarak belirlenen adaylara yönelik Polis Akademisi'nden açıklama geldi. Peki, bekçilik yedek aday sonuçları açıklandı mı? EGM PA 2019 1. ve 2. dönem bekçilik yedek adaylar ne olacak?

Giriş Tarihi 15 Ocak 2020, 10:12 Güncelleme 15 Ocak 2020, 10:12
Bekçilik yedek aday sonuçları açıklandı mı? EGM PA 2019 bekçilik yedek adaylar ne olacak?

İÇİNDEKİLER

Bekçilik yedek aday sonuçları açıklandı mı? Bekçilik sözlü mülakat işlemlerinin tamamlanmasının ardından binlerce vatandaş sonuçları bekliyordu. Geçtiğimiz günlerde sonuçların erişime açılmasının ardından asıl ve yedek adaylar belirlendi. Yedek olarak belirlenen adaylar, sonuçlar ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Peki, bekçilik yedek aday sonuçları açıklandı mı? EGM PA 2019 1. ve 2. dönem bekçilik yedek adaylar ne olacak? İşte cevaplar...

BEKÇİLİK YEDEK ADAY SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

Polis Akademisi'nden yapılan açıklamaya göre, yedek olarak belirlenen adaylara ilişkin sonuçlar Polis Akademisi'nin resmi internet adresi üzerinden açıklanacak, yedek olarak belirlenen adaylara posta yoluyla veya diğer iletişim araçlarıyla herhangi bir bildirimde bulunulmayacak.

Yedek olarak belirlenen adaylar planlama yapılması halinde planlandığı ildeki Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından sırası ile çağrılacak.

Bekçilik yedek aday sonuçları henüz açıklanmadı.

BEKÇİLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NASIL ÖĞRENİLİR?

2019/1. ve 2019/2. Dönem Çarşı ve Mahalle Bekçiliğine Giriş Sınavı sonuçları açıklandı.

BEKÇİLİK SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI SORGULAMAK İÇİN TIKLAYIN

Asıl adayların atama için gerekli olan belgelerle birlikte (gerekli belgeler planlama yapılan İl Emniyet Müdürlüklerinden temin edilecektir) ilan tarihinden itibaren 15 (onbeş) iş günü içinde planlandığı İl Emniyet Müdürlüğüne başvurmaları gerekmektedir.

2020 BEKÇİ MAAŞI NE KADAR?

Aralık enflasyon rakamlarının açıklandı. Devlet memurları, toplu sözleşme ve enflasyon farkı dolayısıyla maaşlarını yüzde 5,5 zamlı alacak.

Buna göre, 2020 yılıdnan itibaren bekçiler 4409 TL maaş alacaklar.

BEKÇİLİK SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Bekçilik sözlü sınavı esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verilecektir. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebilecektir.

Adaylar;

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavraması,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır.