KPSS 2020/3 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tapu ve Kadastro personel alımı ne zaman?

KPSS 2020/3 tercih işlemleri devam ediyor. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne yapılacak personel alımı için tercih bildiriminde bulunan vatnadaşlar sonuçlar için araştırmalarını sürdürüyor. Peki, KPSS 2020/3 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro personel alımı ne zaman?

Giriş Tarihi 13 Ocak 2020, 09:40 Güncelleme 13 Ocak 2020, 09:40
KPSS 2020/3 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Tapu ve Kadastro personel alımı ne zaman?

İÇİNDEKİLER

KPSS 2020/3 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'ne yapılacak personel alımında son viraja girildi. 15 Ocak'ta sona erecek tercihler için başvuru yapan vatandaşlar sonuçları heyecanla bekliyorlar. Peki, KPSS 2020/3 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2020 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro personel alımı ne zaman? İşte detaylar...

KPSS 2020/3 TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü'nün sözleşmeli pozisyonlarına, istihdam edilmek üzere yerleştirme yapabilmek için 8-15 Ocak 2020 tarihleri arasında tercihler alınıyor.

Tercih sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı henüz bilinmese de, bir önceki sonuçlara bakacak olursak, sonuçların tercih işlemlerinin tamamlanmasının ardından 1-2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

Sonuçlar ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

KPSS 2020/3 TERCİHLERİ NASIL YAPILIR?

ÖSYM tarafından KPSS 2020/3 tercih kılavuzu yayımlandı. Yapılan açıklamaya göre, adaylar tercihlerini 8-15 Ocak 2020 tarihleri arasında yapabilecekler. Tercih işlemleri, 15 Ocak 2020 tarihinde saat 23.59'da sona erecek.

KPSS 2020/3 TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYIN

KPSS 2020/3 KADRO DAĞILIMI İÇİN TIKLAYIN

Tercihler, KPSS-2020/3 tercih kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacak.

ŞARTLAR NELER?

Adayların sözleşmeli pozisyonları tercih edebilmeleri için 4 Kasım 2018 tarihinde yapılmış olan Kamu Personel Seçme Sınavına (2018-KPSS Önlisans) girmiş ve ilgili KPSS puanını almış olmaları gerekir.

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirmeler, ÖSYM tarafından merkezi olarak yapılacaktır.

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibarıyla önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Yerleştirme yapılırken ÖSYM tarafından; sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan program ile sözleşmeli pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların ilgili kurumlarca atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir sözleşmeli pozisyona yerleşememiş olacaktır.

SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARA ATAMA NASIL OLACAK?

ÖSYM tarafından yerleştirilen adayların atama işlemleri ilgili kurum tarafından yapılacaktır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kuruma teslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.