Yönetmeliği değişmişti! PTT 2020 personel alımı için son gelişmeler!

Posta, Telefon ve Telgraf A.Ş. KPSS ile personel alım ilanları bekleniyor. 2020 yılı ile birlikte açıklanması beklenen alımlar, İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkındaki yönetmeliğe göre yapılacak. PTT personel alımı 2020 başvuruları başladı mı? sorusu arama motorunda yoğun olarak araştırılıyor.

Giriş Tarihi 14 Ocak 2020, 08:57 Güncelleme 20 Ocak 2020, 16:50
Yönetmeliği değişmişti! PTT 2020 personel alımı için son gelişmeler!

İÇİNDEKİLER

PTT personel alımı yaş ve mezuniyet şartı adaylar tarafından oldukça merak ediliyor. Bu bağlamda 2020 yılı için personel alımı yapılacak mı? Sorusu oldukça merak ediliyor. Bilindiği gibi 2018 yılında PTT 5 bin personel alımı yapmıştı. Gişe personeli, dağıtıcı, uzman, avukat, gibi kadrolarda yapılan alımlarda KPSS şartı aranmadı. İşte PTT personel alım süreci ve tüm gelişmeler takvim.com.tr adresindedir.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

PTT PERSONEL ALIMI VAR MI?

2020 yılı ile birlikte açıklanması beklenen alımlar, İdari Hizmet Sözleşmeli Personel Hakkındaki yönetmeliğe göre yapılacak. Dördüncü bölümde istihdam başlığında Madde 8'de personel alımları KPSS sonuçlarına göre yapılan sınav sonucundan başarılı olanlardan veya PTT'nin ihtiyaç duyduğu alanlarda deneyimli personel istihdamı statüsünde alımların gerçekleştirilmesi gerektiği ifade edilmiştir. Yaş şartında adayların 36 yaşından gün almamış olmaları gerekli olacaktır.

PTT İLANI SON GELİŞMELERİ;

2020 yılında adaylar tarafından yeni ilanların açıklanması bekleniyor. Bu alımların ne zaman açıklanacağı hakkında henüz bir resmi açıklama bulunmuyor. Diğer bir gelişme ise PTT Yönetim Kurulu Başkanı değişikliğinin olması ile yeni Yönetim Kurulu Başkanı tarafından yapılacak değerlendirmeler sonrasında personel istihdamı konusunda yeni bir stratejisi izlenebilir.

2020 yılı PTT personel kadrolar ve bölümler

PTT PERSONEL GENEL ALIM ŞARTLARI

PTT bünyesine yapılacak olan personel alımları için adaylar ile ilgili belirlenen personel şartları; "T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşından büyük olması, kamu haklarından faydalanıyor olmak, erkek adaylar için askerlik şartlarını tamamlamış olması, herhangi sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak, lisans mezunu adaylar için 70, ön lisans mezunu adaylar için 60 KPSS puanı gereklidir" adaylardan istenilen PTT başvuru şartları bu şekildedir. Adayların başvuru yapmadan önce bu şartları göz gezdirip kendilerinin karşıladığına emin olduktan sonra başvuruda bulunmalıdırlar.

PTT DUYURULARI İÇİN TIKLAYINIZ

MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YENİ YÖNETMELİK YAYIMLANDI!

PTT 19 Kasım 2019 tarihinde yayımladığı yönetmeliğe göre personel alımında bazı değişikliklere gidildiğini belirtti. Söz konusu yönetmelik ile bazı şartlar esnetilme ve bazı şartlar ile adayları üzen gelişmeler yaşandı. Adaylar özellikle yaş şartına sevinirken bir yandan KPSS şartının getirilmesine oldukça tepki gösterdiler.

ADAYLARIN TEPKİLERİ NEDİR?

PTT personel alımı ilanını dört gözle bekleyen adaylar ilanın ne zaman yayımlanacağını merak ediyorlar. İlgili yönetmelik yayımlanalı neredeyse 1 ay olacak. Adaylar ilanın bir an önce yayımlanmasını bekliyor ve uzun süredir ilanı bekleyen adaylar herhangi bir yere yerleşemediklerini belirtiyorlar.