2020 55 bin PTT personel alım başvuru şartları Resmi Gazete'de

2020 yılı 55 bin PTT personel alım başvuru şartları vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Bu bağlamda PTT personel alım ilanlarına ve açıklamalarına yoğun bir ilgi vardır. PTT Genel müdürlüğü postacıdan bankacıya 2023 yılına kadar 55 bin personel alımı gerçekleştirmesi bekleniyor. Zırhlı aracın güvenliğini sağlayacak olan güvenlik görevlisi kadrosu için lise, operasyon görevlisi kadrosu için başvuru yapacak olan adaylarda ise ortaokul mezunu olma şartı aranacak. PTT tarafından hazırlanan yönetmelikte; kurumda çalıştırılacak sözleşmeli personel hakkında maddeler yer aldı. İşte PTT personel alımı başvuru tarihleri ve kadroları...

Giriş Tarihi 09 Ocak 2020, 11:44 Güncelleme 09 Ocak 2020, 11:47
2020 55 bin PTT personel alım başvuru şartları Resmi Gazete’de

İÇİNDEKİLER

2020 55 bin PTT personel alım başvuru şartları ve PTT personel alımı başvuru tarihleri ve kadroları açıklaması yapıldı. PTT personel alımları ile ilgili yeni gelişmeler yaşanıyor. Bu bağlamda PTT 2023 yılına kadar 55 bin personel alımı yapılacağını belirtti. Yapılan bu açıklama PTT'ye girmek isteyen vatandaşların ilanlara yoğun ilgi göstereceği anlamına geliyor. PTT yapılacak alımlara gözünü çevirirken alımlar ile ilgili şartlar da belirlenmeye başladı. Resmi Gazete dahilinde PTT personel alımı ile ilgili tüm detaylar netlik kazanmış durumda. PTT, 170 yılı aşan geçmişi ile Türkiye'nin en köklü devlet kurumlarından biridir. Detaylar takvim.com.tr'de

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

PTT PERSONEL ALIMI İÇİN ÇALIŞMA YAPIYOR!

PTT'nin personel alımı ilanları hakkında ardı ardına gelen açıklamalardan ilki PTT çalışanlarının sendikası olan Birlik Haber Sen tarafından yapıldı. İkinci açıklama ise PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik tarafından yapıldı. Bu açıklamalar sonrasında da vatandaşlar merakla PTT personel alım ilanlarını beklemeye başladı. PTT KPSS şartsız personel alım ilanında ilk açıklamayı yapan Birlik Haber Sen'in açıklamasında, "PTT A.Ş. ile Ekim ayında gerçekleştirdiğimiz Kurum İdari Kurulu (KİK) Toplantısında personel alımı için çalışma yaptıklarını ve bu yönde planlamalarının olduklarını ifade ettiler. Yetkililerin bu ifadelerini ise sendikamıza bağlı haberleşme kanallarından ilan etmiştik." İfadeleri yer aldı.

PTT 2023'E KADAR 55 BİN KİŞİ ALACAK

PTT Genel müdürlüğü postacıdan bankacıya 2023 yılına kadar 55 bin personel alımı gerçekleştirmesi bekleniyor. Zırhlı aracın güvenliğini sağlayacak olan güvenlik görevlisi kadrosu için lise, operasyon görevlisi kadrosu için başvuru yapacak olan adaylarda ise ortaokul mezunu olma şartı aranacak.

Resmi gazetede yayınlanan sözleşmeli personel yönetmeliğinde; PTT personel alımı, başvuru şartları, istenen belgeler, personelin hak ve sorumlulukları gibi bilgilere yer verildi.

PTT PERSONEL ALIMI RESMİ GAZETE METNİ İÇİN TIKLAYINIZ

PTT DUYURULARI İÇİN TIKLAYINIZ

MEMUR ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

YENİ İLAN 2020 YILINDA

PTT yeni personel alımı 2020 yılına kaldı. Yönetmelik değişikliği, Danıştay davası derken geciken ilan ile binlerce persone lalımı olacak ve KPSS şartı aranacak.

PTT PERSONEL ALIM SÜRECİ NASIL İŞLEYECEK?

19 Kasım 2019 tarihinde yayınlanan Resmi Gazete dahilinde PTT personel alımı ile ilgili tüm detaylar netlik kazanmış durumda. Bu bakımdan ilgili kurumda çalışmak isteyen tüm adayların ilgili ilana göz atarak kriterlere uygun olup olmadığını kontrol etmesi ve başvuru sürecini takip etmesi yeterli.

PTT PERSONEL ALIMI İÇİN ÇALIŞMA YAPILIYOR

PTT'nin personel alımı ilanları hakkında ardı ardına gelen açıklamalardan ilki PTT çalışanlarının sendikası olan Birlik Haber Sen tarafından yapıldı. İkinci açıklama ise PTT Genel Müdürü Kenan Bozgeyik tarafından yapıldı. Bu açıklamalar sonrasında da vatandaşlar merakla PTT personel alım ilanlarını beklemeye başladı. PTT KPSS şartsız personel alım ilanında ilk açıklamayı yapan Birlik Haber Sen'in açıklamasında, "PTT A.Ş. ile Ekim ayında gerçekleştirdiğimiz Kurum İdari Kurulu (KİK) Toplantısında personel alımı için çalışma yaptıklarını ve bu yönde planlamalarının olduklarını ifade ettiler. Yetkililerin bu ifadelerini ise sendikamıza bağlı haberleşme kanallarından ilan etmiştik." İfadeleri yer aldı.

PTT PERSONEL ALIMI YAŞ ŞARTI

PTT yönetmeliğinde yaş şartı ile ilgili olarak "PTT'de işgücü hizmet alımı suretiyle görev yapan yüklenici firma elemanlarının PTT'nin açıktan personel alımı yoluyla yapılacak sınavlarına girmek istemeleri halinde, duyurunun yapıldığı tarih itibarıyla yüklenici firma değişimi hariç duyuruda belirtilen süre kadar aralıksız olarak görev yapıyor olmaları kaydıyla bu maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen otuz altı yaşından gün almamış olmak hükmü kırk bir yaşından gün almamış olmak olarak uygulanır." ifadelerine yer verildi. Daha önce 35 olan yaş şartı 36 olarak değiştirildi.

PTT PERSONEL ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI

Resmi Gazete'de yer alan detaylara göre kişilerin personel alımı için taşıması gereken kriterler şöyle;

T.C. vatandaşı olmak
18 yaşını tamamlamak
Giriş sınavı tarihi itibariyle 30 yaşından gün almamış olmak
Kamu haklarından herhangi bir şekilde yasaklı olmamak
Türk Ceza Kanunu'nun 53. Maddesi doğrultusunda herhangi bir suç almamak
Uyuşturucu gibi kötü madde kullanımı ve bağımlılığı bulunmamak
Askerlik ile ilişiği olmamak
Akıl hastalığı bulunmamak
Yapılan bu açıklamalar doğrultusunda alımlar ile ilgili büyük bir aşama kaydedilirken şu an için en çok merak edilen personel alımındaki başvuru tarihleri ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmamış durumda. Binlerce kişinin büyük bir merakla beklediği bu gelişmeler için özellikle 2020 yılına kadar açıklamanın yapılması bekleniyor. Tarih ile ilgili detayın netlik kazanması sonrasında başvuru süreci, başvuruların sonuçlanması ile birlikte alımlar tamamlanmış olacak.

PTT SÖZLEŞMELİ PERSONEL BAŞVURU ŞARTLARI

29/5/2009 tarihli ve 5901 sayılı Türk Vatandaşlığı Kanununun 28 inci maddesi kapsamında yer alanlar ile PTT'nin yurtdışındaki işyerlerinde istihdam edilecekler hariç olmak üzere Türk vatandaşı olmak. On sekiz yaşını tamamlamış ve giriş sınavının yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla otuz altı yaşından gün almamış olmak. Kamu haklarından yasaklı bulunmamak.

26/9/2004 tarihli ve 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun 53 üncü maddesinde belirtilen süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı altı ay veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, güveni kötüye kullanma, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık, fuhuş, cinsel saldırıda bulunma, çocukların cinsel istismarı, zorla fuhuşa sevk etme, cinse dokunulmazlığa karşı suçlar, cinsel saldırı, cinsel taciz, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal ve ticareti, suç işlemek amacıyla örgüt kurma, tefecilik suçlarından mahkûm olmamak.

Uyuşturucu madde bağımlısı olmamak, işe alınmadan önce kullandığı tespit edilmiş ise işe başvuru yaptığı tarih itibarıyla tedavisinin tamamlanmış olduğunu belgelendirmiş olmak. Askerlikle ilgisi bulunmamak, askerlik çağına gelmemiş olmak veya askerlik çağına gelmiş ise muvazzaf askerlik hizmetini yapmış veya erteletmiş olmak Engelli personel çalıştırılmasına ilişkin mevzuat hükümleri saklı kalmak kaydıyla, yurtiçinde ve yurtdışında devamlı görev yapmasına engel olabilecek akıl hastalığı bulunmamak. Başka kurum ve kuruluşlara karşı mecburi hizmet yükümlülüğü bulunmamak. Atanacağı pozisyon için Yönetim Kurulu tarafından belirlenen öğrenim şartını haiz olmak. Herhangi bir sosyal güvenlik kurum veya kuruluşundan emekli olmamak. Daha önce çalıştıkları kamu kurum veya kuruluşlarından disiplin cezası ile işten çıkarılmış olmamak Güvenlik soruşturması ve arşiv araştırması sonucunda sakınca bulunmamış olmak. KPSS'den Yönetim Kurulunca belirlenen asgari puanı almış olmak.

PTT NEDİR?

PTT, 170 yılı aşan geçmişi ile Türkiye'nin en köklü devlet kurumlarından biridir. Günümüzde birçok alanda hizmet veren bir anonim şirkete dönüştürülmüştür. PTT, yani Posta ve Telgraf Teşkilatı; Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı'na bağlı genel müdürlük seviyesinde bir devlet kurumudur. Türkiye'nin posta örgütü olan PTT'yi internet ve akıllı telefonlar icat edilmeden önce mektuplarla, ankesörlü ve jetonlu telefonlarla, telgraflarla tanıyoruz. Teknolojideki gelişmelere paralel olarak bünyesinde büyük değişiklikler yaşanan PTT, 2013 yılında anonim şirket haline getirildi. Makalemize PTT ile ilgili birçok bilgiyi bulabilirsiniz.