Bekçilik mülakat sonuçları bugün açıklanacak mı? 2019 Bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Bekçilik sözlü mülakat sonuçları, günün en çok aranılanları arasında yer alıyor. 2019 1. dönem kapsamında bekçi alımı bekleyen vatandaşlar sözlü mülakat sonuçlarına kilitlendi. Yeni yıla girmemize sayılı günler kala sonuçları ne zaman açıklanacağı merak ediliyor. Peki, Bekçilik mülakat sonuçları bugün açıklanacak mı? 2019 Bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanıyor?

Giriş Tarihi 31 Aralık 2019, 11:11 Güncelleme 31 Aralık 2019, 11:11
Bekçilik mülakat sonuçları bugün açıklanacak mı? 2019 Bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanıyor?

İÇİNDEKİLER

Bekçilik mülakat sonuçları bugün açıklanacak mı? Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi tarafından 2019 1. dönem kapsamında gerçekleştirilecek bekçi alımlarının son aşaması olan sözlü mülakatlar 12 Ekim'de tamamlanmıştı. Yeni yıla girmemize saatler kala, sözlü mülakatlara katılan vatandaşlar yıl bitmeden sonuçlar için müjdeli haberi bekliyor. Peki, bekçilik mülakat sonuçları bugün açıklanacak mı? 2019 Bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanıyor?

BEKÇİLİK SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bekçilik sözlü mülakat sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı henüz belli olmadı. Sözlü mülakatlar 12 Ekim sona erdi. Sonuçların ne zaman açıklanacağı konusunda resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

BEKÇİLİK SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Bekçilik sözlü sınavı esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verilecektir. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebilecektir.

Adaylar;

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavraması,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

BEKÇİ MAAŞI NE KADAR?

2020 itibari ile memur maaşlarına yapılan yüzde 4+4 zam sonrasında memurlar yeni yılın ilk yarısında maaşlarını yüzde 4 zamlı alacak olup bu doğrultuda lise mezunu bir bekçiye 4.063 TL, lisans mezunu bir bekçi ise 4.164 ile 4.576 TL arasında maaş alabiliyor.