Sözleşmeliye kadro Başkan Erdoğan talimat verdi! 2020 yılında... Sözleşmeli personele son dakika kadro müjdesi

Sözleşmeli personele son dakika kadro gelişmesi yaşandı! Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatı sonrasında kadro, maaş ve sosyal güvencesi bulunmayan 10 bine yakın süreli sözleşmeli personelin (SSP) de sorunu çözülüyor. Özel bir mesleki bilgiye ihtiyaç duyulduğu zaman ya da yıllık planlar içinde geçici olarak işlerde görevlendirilmek üzere ilgili kurumların teklifi ile Devlet Personel Başkanlığı'nın da görüşleri alınıp sözleşme yapılmak kaydıyla geçici olarak çalıştırılan kamu hizmetlisine sözleşmeli personel denmektedir. Devlet Personel Başkanlığı hemen her kurum için sözleşmeli personel alımı yapmaktadır.

Giriş Tarihi 31 Aralık 2019, 09:41 Güncelleme 31 Aralık 2019, 09:41
Sözleşmeliye kadro Başkan Erdoğan talimat verdi! 2020 yılında... Sözleşmeli personele son dakika kadro müjdesi

İÇİNDEKİLER

Sözleşmeli personele son dakika kadro umudu doğdu! Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatının ardından kadro, maaş ve sosyal güvencesi bulunmayan 10 bine yakın süreli sözleşmeli personelin (SSP) de sorunu çözülüyor. Makyöz, kuaför, senarist, animasyon yazan 10 bin SSP'li de 2020'de sosyal haklarına kavuşuyor. Kamu kurumlarında görev alan sözleşmeli personel hakkında yapılan aramalar, vatandaşların sözleşmeli personel hakkında çok da fazla bilgiye sahip olmadığını gösteriyor. Peki, Sözleşmeli personel nedir? Nasıl sözleşmeli personel olunur? Sözleşmeli personel olma şartları nelerdir? İşte merak edilen tüm bu soruların cevapları için hazırladığımız detaylı haber…

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYI TIKLAYINIZ

SÖZLEŞMELİ PERSONEL SORUNU DA ÇÖZÜLÜYOR

Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatının ardından kadro, maaş ve sosyal güvencesi bulunmayan 10 bine yakın süreli sözleşmeli personelin (SSP) de sorunu çözülüyor. Makyöz, kuaför, senarist, animasyon yazan 10 bin SSP'li de 2020'de sosyal haklarına kavuşuyor. Devlet Opera ve Bale, Devlet Tiyatroları, Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası ve Sinema Genel Müdürlüğü çalışanı yılbaşından itibaren sözleşmelerini imzalayacak. Düzenlemeyle mağdur sanatçı kalmayacak. Bu kapsamdaki çalışanların sigortaları 30 gün üzerinden yatacak, kıdem tazminatları birikecek ve izin hakları olacak. Aynı zamanda 16 bakanlıktaki SSP'li personelin de sorunları çözülecek. Atılacak imzalarla bu kapsamda çalışanlar sözleşmeli personel haline geliyor.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE EN SON KADRO NE ZAMAN GELDİ?

Sözleşmeli personele kadro en son 2013 yılında verildi. Dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ak Parti Grup toplantısında verilen sözleşmeli kadro müjdesi için bu yıl da benzer bir açıklama şimdiden beklenmeye başlandı.

SÖZLEŞMELİ PERSONEL NEDİR? NASIL SÖZLEŞMELİ PERSONEL OLUNUR?

Özel bir mesleki bilgiye ihtiyaç duyulduğu zaman ya da yıllık planlar içinde geçici olarak işlerde görevlendirilmek üzere ilgili kurumların teklifi ile Devlet Personel Başkanlığı'nın da görüşleri alınıp sözleşme yapılmak kaydıyla geçici olarak çalıştırılan kamu hizmetlisine sözleşmeli personel denmektedir.
Devlet Personel Başkanlığı hemen her kurum için sözleşmeli personel alımı yapmaktadır. Kurumlar memur ihtiyaçlarını Devlet Personel Başkanlığı'na (DPB) bildirir ve Devlet Personel Başkanlığı da çıkarttığı ilanlarla ile personel alım yapar ve bu şekilde boş kadroları doldurur. Bu şartlarda pek çok kurum ve belediye sözleşmeli personel alır. Sözleşmeli mühendis, avukat, mimar, büro personeli, hemşire gibi pek çok farklı meslekten alım yapılmaktadır. En az lise memuru olan herkesin sözleşmeli personel olma şansı bulunmaktadır.

Sözleşmeli personel olabilmek için;

– TC vatandaşı olmak,
– Belirli suçlardan ceza almamak,
– Kamudan yasaklı olmamak,
– KPSS'den en az 70 puan almış olmak gibi genel şartlar mevcuttur. Tüm bu genel şartların yanı sıra her kurumun da alımı yapılacak olan işe ve kurum içi kurallara göre belirlediği özel şartlar bulunmaktadır. Bunlar çıkarılan ilanlarda belirtilmektedir.

Bunlar;

-Eğitim seviyesi,
-Yaş,
-Yabancı dil ya da
-Deneyim gibi ekstra şartlar olabilir.

Bu nedenle sözleşmeli personel alımına başvuracak olan adaylar başvuru yaparken istenilen şartları sağlayıp sağlamadıklarına mutlaka bakmalıdırlar.