Subay, astsubay, sözleşmeli er, uzman çavuş ne kadar maaş alıyor? İşte rütbe rütbe güncel maaş listesi

2020 yılının yaklaşmasıyla birlikte hayalindeki mesleği icra etmek isteyen vatandaşlar MSB personel alımı ilanlarını beklemeye başladı. Bu bağlamda Milli Savunma Bakanlığı tarafından duyurulacak olan sözleşmeli er, uzman erbaş ve astsubay, subay alımı başvuruları da merak ediliyor. MSB personel alımı başvurularına ilişkin detaylar ve ilanlar https://personeltemin.msb.gov.tr internet adresinden yayımlanıyor. Peki, Subay, astsubay, sözleşmeli er, uzman çavuş ne kadar maaş alıyor? İşte güncel maaş listesi...

Giriş Tarihi 14 Aralık 2019, 18:54 Güncelleme 14 Aralık 2019, 18:54
Subay, astsubay, sözleşmeli er, uzman çavuş ne kadar maaş alıyor? İşte rütbe rütbe güncel maaş listesi

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanlığı tarafından her yıl belirlenen tarih aralığında subay, astsubay, sözleşmeli er ve uzman erbaş alımları yapılıyor. İlanlara başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar ise MSB tarafından yapılacak açıklamaları takip ediyor. Vatandaşlar aynı zamanda subay, astsubay, sözleşmeli er, uzman çavuş ne kadar maaş alıyor sorusuna da yanıt arıyor. İşte detaylar...

UZMAN ÇAVUŞ MAAŞLARI NE KADAR?

Göreve yeni başlayan uzman erbaş maaşları değişkenlik gösterebilmektedir. Göreve yeni başlayan bir uzman erbaş 4.452 lira ile 4.791 lira arasında maaş almaktadır. Uzman erbaşın maaşı evliyse, çocuk sahibiyse, derecesi ve hizmet yılı fazlaysa daha yüksek olabilir.

Sözleşmeli er maaşları için bir sonraki sayfaya geçiniz...

SÖZLEŞMELİ ER MAAŞLARI NE KADAR?

Sözleşmeli er maaşları 3 bin 500 TL ile 4 bin 500 TL arasında değişiklik göstermektedir. Maaşlar görev yapılan bölgeye göre değişiklik gösterebilmektedir.

Subay maaşları için bir sonraki sayfaya geçiniz...

SUBAY MAAŞLARI NE KADAR?

Subay maaşları görev bölgesine ve rütbesine göre 4 bin TL ile 7.500 TL değişkenlik gösterebiliyor.

Astsubay maaşları için bir sonraki sayfaya geçiniz...

ASTSUBAY MAAŞLARI NE KADAR?

Astsubay rütbesine mensup rütbeli personellerin aldığı maaşlar ortalama 4 bin lira ile 5 bin 500 TL arasında değişiklik göstermektedir. Yine bu tutar kıdem, tazminat, sınıf, görev, aile, çocuk vb. gibi durumlarına göre değişiklik göstermektedir.