Bekçilik mülakat sonuçlarında son durum nedir? 2019 1 bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bekçi adaylarının heyecanlı bekleyişi devam ediyor. Sözlü mülakatlara katılan adaylar, mülakatların tamamlanmasının ardından iki ay geçmesinin ardınan sonuçları iple çekmeye başladı. Polis Akademisi tarafından müjdeli haber bekleniyor. Peki, 2019 1. dönem bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Bekçilik mülakat sonuçlarında son durum nedir?

Giriş Tarihi 13 Aralık 2019, 12:53 Güncelleme 13 Aralık 2019, 12:53
Bekçilik mülakat sonuçlarında son durum nedir? 2019 1 bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

2019 1 bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi'nin 2019 1. dönem kapsamında gerçekleştirdiği bekçi alımlarında sözlü mülakatların ardından sonuçların açıklanacağı tarih heyecanla bekleniyor. Peki, Bekçilik mülakat sonuçlarında son durum nedir? 2019 1 bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte konu ile ilgili merak edilenler...

BEKÇİLİK SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Bekçilik sözlü mülakat sonuçlarının hangi tarihte açıklanacağı henüz belli olmadı. Sözlü mülakatlar 12 Ekim sona erdi. Sonuçların ise sözlü mülakatların tamamlanmasının ardından 1-2 ay içerisinde açıklanması düşünülüyor. Buna göre, sonuçların kısa sürede erişime açılması bekleniyor.

Resmi olarak sonuç tarihi belli olduğunda haberimizin içeriğinde yer alacak.

BEKÇİLİK SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Bekçilik sözlü sınavı esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verilecektir. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebilecektir.

Adaylar;

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavraması,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

BEKÇİ MAAŞI NE KADAR?

2020 itibari ile memur maaşlarına yapılan yüzde 4+4 zam sonrasında memurlar yeni yılın ilk yarısında maaşlarını yüzde 4 zamlı alacak olup bu doğrultuda lise mezunu bir bekçiye 4.063 TL, lisans mezunu bir bekçi ise 4.164 ile 4.576 TL arasında maaş alabiliyor.