Yüz binler bekliyordu! Sağlık Bakanlığı 17 bin personel alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları...

Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı tercih kılavuzu için heyecanlı bekleyiş sona erdi. ÖSYM Başkanı Halis Aygün bugün akşam saatlerinde sosyal medya hesabından açıklama yaparak Sağlık Bakanlığı KPSS-2019/7 tercih kılavuzunun yayımlandığını duyurdu. Şimdi sağlıkla ilgili bölümlerden mezun olan vatandaşlar Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak sorusuna yanıt arıyor. İşte Sağlık Bakanlığı personel alımına dair detaylar...

Giriş Tarihi 11 Aralık 2019, 19:16 Güncelleme 11 Aralık 2019, 19:16
Yüz binler bekliyordu! Sağlık Bakanlığı 17 bin personel alımı başvuruları ne zaman? Başvuru şartları...

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı tarafından 17 bin 689 personel alımı tercihleriyle ilgili müjdeli haber geldi. ÖSYM Başkanı Halis Aygün, Sağlık Bakanlığı personel alımı başvuru kılavuzunun yayımlandığını açıkladı. Başvuru kılavuzunun yayımlanmasıyla birlikte gözler başvuru tarihlerine ve başvuru şartlarına çevrildi. Peki, Sağlık Bakanlığı 17 bin personel alımı başvuruları ne zaman başlayacak? İşte merakla araştırılan o sorunun yanıtı...

SAĞLIK BAKANLIĞI 17 BİN PERSONEL ALIMI BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Adaylar, tercihlerini 13-19 Aralık 2019 tarihleri arasında yapabilecekler. Tercih işlemleri, 19 Aralık 2019 tarihinde saat 23.59'da sona erecek.

SAĞLIK BAKANLIĞI TERCİH KILAVUZU İÇİN TIKLAYINIZ

TERCİHLER NASIL VE NEREDEN YAPILACAK?

Sağlık Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 4/B maddesine göre istihdam edilmek üzere yerleştirme yapılacaktır. Adaylar Sağlık Bakanlığı KPSS-2019/7 Tercih Kılavuzuna aşağıdaki bağlantıdan erişebileceklerdir.

Tercih işlemleri, Ek'te yer alan KPSS-2019/7 Tercih Kılavuzu kurallarına göre, ÖSYM'nin https://ais.osym.gov.tr adresinden T.C. kimlik numarası ve aday şifresi kullanılarak bireysel olarak yapılacaktır. Adayların tercih işlemleri için kılavuzu dikkatlice incelemeleri gerekmektedir.

HANGİ ALANLARA ALIM YAPILACAK?

Sağlık BakanıFahrettin Koca geçtiğimiz ay yaptığı açıklamada şunları kaydetti:

"7 bin 525'i hemşire, 2 bin 182'si ebe ve 6 bin 951'i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında toplam 17 bin 689 sözleşmeli pozisyona KPSS puanıyla atama yapacağız. Duyurular, Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (https://yhgm.saglik.gov.tr) ve ÖSYM'nin (http://www.osym.gov.tr) internet sitelerinden takip edilebilir. Atamaların sağlık camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

ÖSYM BAŞKANI'NDAN AÇIKLAMA

Prof.Dr. Halis Aygün yaptığı açıklamada "Değerli adaylarımız, #ÖsymSağlıkçıKılavuzBekliyor dediniz biz de çalışmalarımızı hızlandırdık. Bugün kılavuzu açıklıyoruz. 13-19 Aralık tarihleri arasında başvurularınızı yapabilirsiniz. Şimdiden tüm sağlık camiasına hayırlı olmasını dilerim." diye belirtti.