ÖSYM 2020 EKPSS engelli memur alım sınavı başvuru tarihi ne zaman?

EKPSS, engelli bireylerin kamuda görev alabilmeleri için ölçü sınavı olan engelli kamu personelli seçme sınavı standart KPSS sınavından farksız olarak yapılmaktadır. Engelli vatandaşların kamu kurumlarına atanması için kuraların ne zaman yapılacağı merakla bekleniyordu. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk konu hakkında önemli bir açıklamada bulundu.

Giriş Tarihi 12 Aralık 2019, 09:28 Güncelleme 19 Aralık 2019, 12:03
ÖSYM 2020 EKPSS engelli memur alım sınavı başvuru tarihi ne zaman?

İÇİNDEKİLER

ÖSYM tarafından 2020 yılında yapılacak olan EKPS engelli memur alım sınavı ile ilgili bilgiler gelmeye devam ediyor. EKPSS sınavı 2020 yılında ÖSYM tarafından icra edilecek. 2020 yılında EKPSS sınavı 26 Nisan tarihinde gerçekleştirilecek ve sınav sonuçları ise 27 Mayıs 2020 tarihinde açıklanacak. Engelli kamu personelli seçme sınavı standart KPSS sınavından farksız olarak yapılmaktadır. Tek fark ise EKPSS sınavına belirli engelli statüsünde olan bireylerin katılabileceğidir.

MEMUR VE PERSONEL ALIM İLANLARI SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

EKPSS NE ZAMAN?

Engelli memur adaylarının merakla beklediği EKPSS 2020 sınav başvuru tarihleri bugün ÖSYM tarafından açıklandı. EKPSS 26 Nisan 2020 yılı tarihinde gerçekleştirilecek. EKPSS sınav sonuçları ise 27 Mayıs 2020 tarihinde açıklanacak..

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

EKPSS BAŞVURUSU NE ZAMAN?

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından alınan EKPSS başvuruları 24 Ocak ile 12 Şubat 2020 tarihler arasında olacak.

EKPSS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

EKPSS sonuçları ise 27 Mayıs 2020 tarihinde açıklanacak.

EKPSS KURA BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Devlet Personel Başkanlığı tarafından her yıl binlerce engelli alımı için yapılan Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı ve Kura yöntemi başvuruları ise 28 Nisan ile 12 Mayıs 2020 tarihleri arasında başvuru yapılacak.

Güncel gelişmelere göre ÖSYM Sınav Takvimi yenilenerek kamuoyuna duyurulacaktır. İlgililerin zaman içinde takvim bilgilerini kontrol etmeleri ve ÖSYM'den yapılan duyuruları takip etmeleri tavsiye edilir.

EKPSS NEDİR?

"Engelli Kamu Personel Seçme Sınavı ve Engellilerin Devlet Memurluğuna Alınmaları Hakkında Yönetmelik" ile buna bağlı olarak Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Devlet Personel Başkanlığı ile Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığı (ÖSYM) arasında yapılan "Protokol" hükümlerine göre ÖSYM tarafından hazırlanan, EKPSS, başvuru, sınavın uygulanması ve sınav sonuçlarının değerlendirilmesi aşamalarından oluşan sınav sistemidir.