Bekçilik sonuçlarında son dakika duyurusu geldi mi? 2019 bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bekçi adaylarının heyecanlı bekleyişi sürüyor. Sözlü mülakat sonuçlarını araştıran adaylar, konu ile ilgili son dakika gelişmeleri yakından takip ediyor. 12 Ekim'de tamamlanan bekçilik sözlü mülakat sonuçlarına göre, göreve başlayacak adaylar belirlenecek. Peki, 2019 1. dönem bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

Giriş Tarihi 11 Aralık 2019, 10:30 Güncelleme 11 Aralık 2019, 10:30
Bekçilik sonuçlarında son dakika duyurusu geldi mi? 2019 bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

Bekçilik 2019 1. dönem sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Son günlerde en çok aranılanlar arasında yer alan bekçilik mülakatları ile ilgili araştırmaları hız kesmeden devam ediyor. Polis Akademisi tarafından gerçekleştirilen alımların 2019 1. dönem kapsamındaki süreç tamamlanıyor. Son aşama olan sözlü mülakatlar 30 Eylül - 12 Ekim tarihlerinde uygulandı. Peki, 2019 1. dönem bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte cevaplar...

2019 1. DÖNEM BEKÇİLİK SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Akademisi tarafından bekçilik sözlü mülakat işlemleri 12 Ekim'de tamamlandı. Sözlü mülakat sonuçlarının ne zaman açıklanacağına ilişkin henüz bir açıklama bulunmuyor.

POLİS AKADEMİSİ DUYURULARI İÇİN TIKLAYIN

Resmi olarak sonuç tarihi belli olduğunda haberimizin içeriğinde yer alacak.

BEKÇİLİK SINAV DEĞERLENDİRMESİ NASIL YAPILIYOR?

Bekçilik sözlü sınavı esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre verilecektir. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebilecektir.

Adaylar;

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavraması,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

Sözlü sınavda (100) puan üzerinden en az (70) puan alanlar başarılı sayılacaktır.

BEKÇİ MAAŞI NE KADAR?

2020 itibari ile memur maaşlarına yapılan yüzde 4+4 zam sonrasında memurlar yeni yılın ilk yarısında maaşlarını yüzde 4 zamlı alacak olup bu doğrultuda lise mezunu bir bekçiye 4.063 TL, lisans mezunu bir bekçi ise 4.164 ile 4.576 TL arasında maaş alabiliyor.