TÜBİTAK KPSS'siz personel alımı yapıyor! 2019 TÜBİTAK SAGE UME BİLGEM kadro dağılımı ve başvuru şartları

TÜBİTAK tarafından üç farklı birime KPSS şartsız personel alımı yapılacağı duyuruldu. Yayımlanan ilana göre, SAGE birimine 44, UME birimine 12 ve BİLGEM birimine 4 personel alımı gerçekleştirilecek. Peki, 2019 TÜBİTAK SAGE UME BİLGEM kadro dağılımı ve başvuru şartları nedir? TÜBİTAK personel alımı ne zaman yapılacak?

Giriş Tarihi 09 Aralık 2019, 11:17 Güncelleme 09 Aralık 2019, 11:17
TÜBİTAK KPSS’siz personel alımı yapıyor! 2019 TÜBİTAK SAGE UME BİLGEM kadro dağılımı ve başvuru şartları

İÇİNDEKİLER

TÜBİTAK KPSS'siz personel alımı ne zaman yapılacak? Türkiye Bilimsel ve Teknolojik Araştırma Kurumu (TÜBİTAK) tarafından SAGE birimine 44 kısmi süreli aday araştırmacı, UME birimine 12 personel, BİLGEM birimine 4 teknisten alınacak. Yayımlanan ilanlar ile birlikte başvuruya dair tüm detaylar belli oldu. Peki, 2019 TÜBİTAK SAGE UME BİLGEM kadro dağılımı ve başvuru şartları nedir? TÜBİTAK personel alımı ne zaman yapılacak? İşte cevaplar...

TÜBİTAK PERSONEL ALIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

TÜBİTAK personel alımı ilanları 09 Aralık 2019 tarihinde yayımlandı. Adaylar başvurularına ilanların yayımlanması ile birlikte yapabilecekler. İŞKUR üzerinden alınacak adayların en geç 13 Aralık 2019 tarihine kadar başvuru yapmaları gerekiyor.

TÜBİTAK UME birimlerine yapılacak başvurular ise en geç 30 Aralık 2019 tarihine kadar yapılması gereklidir. TÜBİTAK SAGE içn ise en geç 23 Aralık 2019 tarihine kadar başvuru alınacak.

İlgili İlanlara başvurular, TÜBİTAK resmi İnternet adresinden İş Başvuru Sistemine kayıt olmak gerekmektedir. (Başvuru için özgeçmiş oluştururken, istenilen tüm evrakın sisteme elektronik ortamda eklenmesi ve referans kodu seçilerek başvuru yapılması zorunludur). İş Başvuru Sistemi yoluyla yapılan başvurular haricinde başvuru kabul edilmeyecektir.

KADRO DAĞILIMI NASIL OLACAK?

TÜBİTAK resmi İnternet adresi üzeirnden ve İŞKUR üzerinden personel alımı yapacak. Toplamda 60 kişilik boş kadro ile personel alımı yapılacak olup, Lisans ve Ön Lisans mezunu olan adaylar başvuru yapabilecek.

Bu kapsamda TÜBİTAK SAGE ( Savunma Sanayii Araştırma ve Geliştirme Enstitüsü ) bünyesine toplamda 44 kişilik boş kadro ile Ankara ilinde bulunan birimine Kısmi Sürekli Aday Araştırmacısı alımı yapacağını ilan etti.

TÜBİTAK UME ( Ulusal Metroloji Enstitüsü ) ise toplamda 12 kişilik boş kadrosu ile Gebze/KOCAELİ ilinde bulunan biriminde görevlendirmek üzere Uzman Yardımcısı / Uzman ünvanında personel alımı yapılacak.

TÜBİTAK İŞKUR üzerinden BİLGEM Birimine ise bünyesine 4 kişilik boş kadro ile Ön Lisans meuznu adyalar arasında Kocaeli ilinde görevlendirmek üzere 3 Makine veya Mekatronik Teknisyen veya Teknikerler kadrolarına alım yapacak. Bir diğer kadroya göre ise, İnşaat, İnşaat Teknolojisi , İnşaat Teknikerliği, Yapı Denetimi alanlarındaki teknisyen veya Tekniker kadrolarına 1 personel alımı yapacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

1) T.C. Vatandaşı olmak.

2) Kamu haklarından yasaklanmamış bulunmak ve devlet memuru olmasına engel bir suç kaydına sahip olmamak.

3) Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek hastalığı ya da bulaşıcı hastalığı bulunmamak.

4) Erkek adaylar için, son başvuru tarihi itibariyle askerlik ile herhangi bir ilişiği olmamak.

5) Son başvuru tarihi itibariyle 35 yaşından gün almamış olmak. 6) Alanında 2 yıl mesleki tecrübeye sahip olmak ve istenilen tecrübeye sahip olduğunu çalışılan işyerleri ile SGK'dan alınacak belgeler ile ibraz etmek.