Aralık ayı için kamuya memur personel işçi alımları başladı!

Aralık ayının gelmesi ile birlikte yılın son memur personel alım ilanları yayımlanmaya başladı. İşte 2019 Aralık için güncel memur personel ve işçi alım listesi.Kasım ayının bitmesi ile birlikte kamu personeli alımları ve memur alımları 2019 yılının son ayında canlılık göstererek kamuya alımlar için binlerce kişilik ilan yayımlandı.

Giriş Tarihi 09 Aralık 2019, 09:19 Güncelleme 17 Aralık 2019, 11:45
Aralık ayı için kamuya memur personel işçi alımları başladı!

İÇİNDEKİLER

Aralık ayının 2. haftasına girdiğimiz şu günlerde kamu kurumları ve özel sektör personel ve memur alımlarına hız verdi. Bu bağlamda çeşitli ilanlar açıklanmaya devam ediyor. Kamuda görev almak için Kamu Personeli Seçme Sınavına veya ÖSYM tarafından yapılan çeşitli başka sınavlara katılarak kamu kurumlarında veya kamu kuruluşlarında görev alabilmek için adeta yarışıyorlar.

MEMUR VE PERSONEL ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

ARALIK AYINDA HANGİ KURUMLAR ALIM YAPACAK?

Aralık ayı için yayımlanan ilanlara göre, TTK, Sahil Güvenlik Komutanlığı, Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, BBDK, NDK, Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Merkezi Yerleştirmeler, farklı Üniversiteler, Belediyeler, Aile Bakanlığı, Diyanet İşleri, Sayıştay gibi kamu kurumları alım yapacaklarını belirttiler.

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Alınacak kadrolar ise, Memur, Mühendis, Sözleşmeli Personel, Bilişim Perosneli, Hemşire, Uzman Yardımcısı, İşçi, Zabıt Katibi, Zabıta Memuru, ASDEP Personeli gibi alanlarda alım yapılacak.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

Aralık ayı içerisinde alımı yapılacak memur personel adaylarından bazı nitelikler talep ediliyor. Bu nitelikleri taşıyan adayların başvuruları geçerli sayılıyor. Bu kapsamda Genel olarak 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikler ve durumuna göre özel nitelikler aranıyor. İşte şartlar;

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Kamu Haklarından mahrum olmamak,
Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
Herhangi bir suç hükümlülüğü olmamak,
Eğitim şartı: Adayların eğitim bakımından en az lise, ön lisans ve lisans mezunu olmaları veya bunlar adenkliği bulunan ve YÖK onaylı yurtdışı kurumlarından mezun olmuş olmak,
Yaş şartı: Alım pozisyonuna göre 30 veya 35 yaşından büyük olmamak ve 18 yaşını tamamlamış olmak,
KPSS Şartı: Lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans Mezunları için KPSSP93 ve lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 50, 60 veya 70 puan almış olmaları gereklidir.

BAŞVURULAR:

Başvuruda bulunacak olan adaylar öncelikle başvuru şartlarının tamamını taşıyor olmaları gerekmektedir. Başvuru şartlarını taşıyan adaylar başvuru süresi içerisinde mutlaka son başvuru tarihine kadar gerçekleştirmeleri gereklidir.