9 Aralık DPB-İŞKUR daimi/geçici işçi, eleman alımı güncel iş ilanları!

İŞKUR ve Devlet Personel Başkanlığı (DPB) aracılığıyla hem kamuya, hem özel sektörlere hem de bazı kuruluşlara ait ilanlar ilgili vatandaşlara duyurulmakta, bazılarının başvuru süreçleri devam etmektedir. İşsizlik sorununa çözüm odaklı yapılan ilanlar Aralık ayında da tüm hızıyla sürüyor.

Giriş Tarihi 09 Aralık 2019, 09:45 Güncelleme 17 Aralık 2019, 10:58
9 Aralık DPB-İŞKUR daimi/geçici işçi, eleman alımı güncel iş ilanları!

İÇİNDEKİLER

DPB- İŞKUR Memur olma hayali kuran binlerce vatandaş memur alım ilanlarını dört gözle takip ediyor. Bu ay içerisinde de bir çok kamu kurum ve kuruluşu memur alımı gerçekleştirecek. İlanlara KPSS'li ve KPSS'siz lise, önlisans ve lisans mezunu olanlar başvuruda bulunabiliyorlar. İşte 2019 memur ve işçi alımına dair son ilanlar... Adaylar "http://euygulama.dpb.gov.tr" üzerinde yer alan ilanların kılavuzlarını inceleyerek başvuruda bulunabilirler. Kamu personeli (memur) ve işçi alım ilanlarını takvim.com.tr olarak belirledik.

MEMUR VE PERSONEL ALIM İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA TIKLAYINIZ

Kamu kurum ve kuruluşlarında memur, personel ve işçi gibi iş pozisyonları için başvuru yapmak isteyen adaylar internet üzerinden iş ilanlarını araştırmaya devam ediyor.

*** İŞTE PERSONEL ALIMI YAPACAK KURUM VE KURULIŞLAR İLE ALIM YAPILACAK PERSONEL SAYILARI

*** TÜRKİYE BİLİMSEL VE TEKNOLOJİK ARAŞTIRMA KURUMU (TÜBİTAK) BİLGEM 2 TEKNİK VE DESTEK PERSONELİ ALACAK
İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ-CERRAHPAŞA 35 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

ORTA DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ 55 SÜREKLİ İŞÇİ ALACAK

KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 48 SÜREKLİ İŞÇİ ALACAK

KIYI EMNİYETİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 81 SÜREKLİ İŞÇİ ALACAK

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI PERSONEL ALIMI (PRODÜKTÖR, KAMERAMAN, MONTAJCI, SES KAYITÇISI )

ULAŞTIRMA VE ALTYAPI BAKANLIĞI 5 MÜFETTİŞ YARDIMCISI ALACAK

YARGITAY BAŞKANLIĞI 33 SÜREKLİ İŞÇİ ALACAK

YARGITAY BAŞKANLIĞI 95 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

DEVLET ARŞİVLERİ BAŞKANLIĞI 76 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

SAYIŞTAY BAŞKANLIĞI 11 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

DİYANET İŞLERİ BAŞKANLIĞI 2019 YILI ÖĞRETMEN (PDR) ALIM SINAVI

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI MÜTERCİM ALIM İLANI

YOZGAT BOZOK ÜNİVERSİTESİ 25 SÖZLEŞMELİ PERSONEL ALACAK

TÜRKİYE LOKOMOTİF VE MOTOR SANAYİİ A.Ş. GENEL MÜDÜRLÜĞÜ 1 ESKİ HÜKÜMLÜ ALACAK

ADAYLARDAN ARANAN ORTAK ŞARTLAR

2019 yılı Aralık ayı içerisinde kamuya yapılacak memur personel alımında kurumlar adaylardan genel ve özel şartlar aramaktadırlar. Genel olarak memur adaylarında 657 Sayılı Devlet Memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşımak şartları aranır. Özel olarak ise, eğitim durumu, yaşı, KPSS veya YDS şartları aranmaktadır.

Memur Olabilmek İçin Aranan Şartlar Nelerdir?

Devlet memuru olabilmek için bireylerin T.C. vatandaşı olması ve 18 yaşını doldurması gerekmektedir. Bazı kamu kurum ve kuruluşları yaş için bir üst limit belirleyebilmektedir. Memur olacak kişilerin belirli bir eğitim düzeyinde olması gerekmekle birlikte en az ortaöğretim mezunları memur olabiliyor. Ancak eğitim seviyesi de atama yapılacak kuruma bağlı olarak değişebilir.

Memur Olmak İçin Genel ve Özel Şartlar

Memurlar için istenen genel şartlar değişmemekle birlikte, özel şartlar kuruma göre değişebilir. Çünkü bütün kurumların personelden beklentisi değişebilir. Memurlar hep düşünüldüğü gibi sadece masa başı işi değil, saha personeli olarak da görev yapabilir. Bunun için görev yapılan kurum ve pozisyonu göz önünde bulundurmak gerekir. Ancak memur olabilmek bütün kurumlarda için en az 18 yaşını doldurmuş olma şartı aranır. Bazı kurumlarda ise 30 yaşının doldurulmamış olması, 45 yaşını doldurulmamış olması gibi nitelikler de aranabilir. Bu durum kurumun kendi iç yapısı ile alakalıdır. Devlet memuru olmak isteyen kişilerin kamu haklarından mahrum bırakılmamış olması, kasti suçlardan 1 yıl veya daha fazla süre hüküm giymemiş olması şartları aranır. İstihdam edilmesine engel olacak rahatsızlıklar ve bulaşıcı hastalıklara yakalanılmamış olması gerekir.