Sağlık Bakanlığı 6 bin 951 sağlık teknisyeni alımı yapacak! Tekniker alım şartları belli oldu mu?

Yakın bir zamanda Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sağlık bölümünden mezun olan vatandaşlara 17 bin 689 sağlık personeli alımı müjdesini verdi. Bakanlık bünyesinde istihdam etmek üzere 6 bin 951 sağlık teknisyeni/teknikeri alımı yapılacağı duyuruldu. Sağlıkla ilgili bölümlerden mezun olan vatandaşlar şimdi detaylar hakkında bilgi edinmek istiyor. Peki, Sağlık Bakanlığı 6 bin 951 sağlık teknisyeni alımı başvuru şartları açıklandı mı? İşte son detaylar...

Giriş Tarihi 07 Aralık 2019, 15:44 Güncelleme 10 Aralık 2019, 15:42
Sağlık Bakanlığı 6 bin 951 sağlık teknisyeni alımı yapacak! Tekniker alım şartları belli oldu mu?

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı tarafından 17 bin 689 personel alımının içerisinde 6 bin 951 sağlık teknisyeni alımı müjdesi duyuruldu. Alımlar Aralık ve 2020 yılı Şubat aylarında iki dönem olarak yapılacak. Bu alımların 6 bin 951 sağlık teknisyeni olarak yapılacak. Özellikle yapılan duyurunun hemen ardından sağlıkla ilgili bölümlerden mezun olan vatandaşlar Sağlık Bakanlığı 6 bin 951 sağlık teknisyeni hakkındaki detayları merak ediyor.

17 BİN 689 PERSONEL ALIMI YAPILACAK

Sağlık Bakanlığınca 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alımı aralık ve 2020 yılı şubat aylarında iki dönem olarak yapılacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Bu pozisyonlar için alım sürecini hemen başlatıyoruz. Kılavuzun ÖSYM tarafından yayımlanmasını müteakip alımlarımızı aralık ve şubat aylarında iki dönem olarak yapacağız." ifadelerini kullandı.

HANGİ ALANLARA ALIM YAPILACAK?

Bakan Fahrettin Koca açıklamasında şunları kaydetti:

"7 bin 525'i hemşire, 2 bin 182'si ebe ve 6 bin 951'i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında toplam 17 bin 689 sözleşmeli pozisyona KPSS puanıyla atama yapacağız. Duyurular, Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (https://yhgm.saglik.gov.tr) ve ÖSYM'nin (http://www.osym.gov.tr) internet sitelerinden takip edilebilir. Atamaların sağlık camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

SAĞLIK BAKANLIĞI SAĞLIK TEKNİSYENİ ALIMI BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Sağlık Bakanlığı 6 bin 951 sağlık teknisyeni alımı başvuru şartları henüz belli olmadı. Başvuru şartları açıklandığında haberimizde yer alacak.