4B'li sözleşmeli personele kadro gelecek mi? 4/B statüsünde çalışanlar için 2020'de kadro var mı?

4/B statüsünde çalışan vatandaşlar kadro bekliyor. 4/B'liler sözleşmelilere kadro verilerek aynı kurumda çalışanlar arasındaki eşitsizliklerin ortadan kaldırılmasını talep ediyor. Sözleşmeli personellerin umutla beklediği kadro açıklaması var mı? 4/B'li sözleşmeli personele kadro gelecek mi? 4/B statüsünde çalışanlar için 2020'de kadro olacak mı?

Giriş Tarihi 07 Aralık 2019, 12:35 Güncelleme 08 Aralık 2019, 00:00
4B’li sözleşmeli personele kadro gelecek mi? 4/B statüsünde çalışanlar için 2020’de kadro var mı?

İÇİNDEKİLER

4B'li olarak çalışanlar yani kendi primlerini kendileri ödeyen sözleşmeli personeller kadro bekliyor. Bağkur olarak hayatımıza giren sonra 4B diye adlandırılan yani kendi adına çalışanlar olarak tanımlanabilen 4B statüsünde çalışan vatandaşlar, kadro beklediklerini sosyal medyadan yaptıkları paylaşımlar ile dile getiriyorlar. Peki, 4/B'li sözleşmeli personele kadro gelecek mi? 4/B statüsünde çalışanlar için 2020'de kadro var mı? İşte konu ile ilgili detaylar...

4/B'Lİ SÖZLEŞMELİ PERSONELE KADRO GELECEK Mİ?

4/B statüsünde çalışan sözleşmeli personellerin beklediği kadro konusunda henüz resmi bir açıklama bulunmuyor. Bu konuda resmi bir açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

Takvim Gazetesi yazarı Zafer Şahin, 4/B'lilerin feryadını kaleme aldı. Detaylar bir sonraki sayfada...

4/B'linin feryadını duyun

Yerel seçimin üzerinden tam 7 ay geçti… Bu zaman diliminde CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde 5 bin 831… İzmir'de bir 194, Adana'da bin 300, Antalya'da 915 işçi kapının önüne kondu… Bu insanların tek suçu AK Parti döneminde işe girmiş olmaları.

Sürekli yoksulluk ve işsizlik edebiyatı yapan CHP yönetimi sudan sebeplerle işlerine son verilen gariban emekçileri görmüyor, duymuyor.

Onların bu tavrından cesaret alan belediye başkanları son sürat kıyıma devam ediyor. CHP'li belediyelerde işçilerden sonra sıra 4/B statüsünde çalışan sözleşmeli personele geldi.

31 Aralık öncesinde binlerce sözleşmeli personel kapının önüne konulacak. Sözleşmelerinin yenilenmeyeceğini evlerine yollanan tebligatlardan öğrenen 4/B'liler ne yapacaklarını şaşırmış durumda.

Çoğu 10 yılı aşkın bir süredir belediyelerde hizmet veriyor.

Her yıl 31 Aralık'ta yenilenen sözleşmeleri bu yıl "Hizmetinize gerek kalmamıştır" denilerek sona erdiriliyor. Belediyelerde bu durumda olan sözleşmeli personelin sayısı 20 bin civarında.

Bu insanlar yeni yıla işsiz olarak girecek. Henüz evlerine tebligat ulaşmayanlar huzursuz ve tedirgin.

Her akşam eve "Acaba sıra bana geldi mi" korkusuyla gidiyorlar.

Aileleriyle birlikte yaklaşık 80 bin kişiyi bu psikolojide yaşamaya mecbur bırakanlar utansın.

Memur ve işçi sendikaları başta olmak üzere bütün siyasilere bu sorunun çözümünde önemli görevler düşüyor. Belediyelerdeki işçi ve sözleşmeli personel kıyımına karşı mücadele etmek artık bir insanlık görevidir. Partizanca hesaplarla kışın ortasında kapının önüne konulmak istenen bu insanlara sahip çıkmak zorundasınız.

Sözde solcu ve emekçi dostu olduklarını iddia edenlerle bugün kararlı bir şekilde mücadele etmez, gerçek yüzlerini topluma göstermezseniz yarın sizin için de çok geç olabilir. Bunu sakın unutmayın…