Sağlık Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı ilanı yayımlandı! 2019 Sağlık Bakanlığı memur alımı başvuru şartları nedir?

Sağlık Bakanlığı memur alımı ilanı yayımlandı. Yapılan açıklamaya göre, T.C. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığında istihdam edilmek üzere, genel idare hizmetleri sınıfında boş bulunan 16 adet Müfettiş Yardımcısı kadrosu için, Müfettiş Yardımcılığı Giriş Sınavı gerçekleştirilecek. Peki, 2019 Sağlık Bakanlığı memur alımı başvuru şartları nedir? Başvurular ne zaman?

Giriş Tarihi 06 Aralık 2019, 10:54 Güncelleme 06 Aralık 2019, 10:54
Sağlık Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı ilanı yayımlandı! 2019 Sağlık Bakanlığı memur alımı başvuru şartları nedir?

İÇİNDEKİLER

Sağlık Bakanlığı Müfettiş Yardımcılığı alımı için ilan yayımlandı. Sağlık Bakanlığı tarafından yayımlanan ilana büyük ilgi gösterildi. Duyuruda, başvuru şartları, sınav konuları, başvuru tarihleri gibi detaylara yer verildi. Peki, 2019 Sağlık Bakanlığı memur alımı başvuru şartları nedir? Sağlık Bakanlığı personel alım başvuruları ne zaman başlayacak?

MÜFETTİŞ YARDIMCILIĞI BAŞVURU NE ZAMAN?

Giriş sınavına katılmak isteyen adaylar; Başkanlığın resmi internet adresinde (https://teftis.saglik.gov.tr) yayımlanan "Sınav Başvuru Formu"nu ıslak imzalı, eksiksiz ve doğru bir şekilde düzenleyip, KPSS sonuç belgesi, yükseköğrenim (Lisans) diploması veya bitirme belgesi, varsa denklik belgesinin birer sureti ve iki adet fotoğrafla birlikte 9 –20 Aralık 2019 tarihleri arasında,T.C. Sağlık Bakanlığı Teftiş Kurulu Başkanlığı Bilkent Yerleşkesi Üniversiteler Mah. Dumlupınar Bulvarı 6001. Sk. No:9 Kat:6 06800 Çankaya/ANKARAadresine posta/kargo yoluyla veya hafta içi 09:30-18:00 mesai saatleri arasında şahsen teslim edeceklerdir.

HANGİ KADROLARA ALIM YAPILACAK?

* İtisadi ve İdari Bilimler, Siyasal Bilgiler, Hukuk, İktisat ve İşletme Fakülteleri: 11

* Endüstri Mühendisliği: 1

* Bilgisayar Mühendisliği: 2

* İnşaat Mühendisliği: 2

TOPLAM: 16

BAŞVURU ŞARTLARI NELER?

a) 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 48 inci maddesinde belirtilen genel şartları taşımak

b) En az 4 yıl süreli lisans eğitimi veren iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakülteleri ile mühendislik fakültelerinin bilgisayar, endüstri ve inşaat mühendisliği bölümlerinden veya bunlara denkliği yetkili makamlarca kabul edilmiş yurtiçi ve yurtdışındaki öğretim kurumlarından mezun olmak.

c) Son başvuru tarihi itibarıyla geçerlilik süresi dolmamış KPSS sonuçları esas alınmak kaydıyla; iktisadi ve idari bilimler, siyasal bilgiler, hukuk, iktisat ve işletme fakültelerinden mezun olanlar için KPSSP9, KPSSP11, KPSSP28, KPSSP33, KPSSP38, KPSSP43, KPSSP48 puan türlerinin herhangi birinden, mühendislik fakültelerinin bilgisayar, endüstri ve inşaat mühendisliği bölümlerinden mezun olanlar için de KPSSP1 puan türünden en az80 puanalmış olmak.

ç) 01 Ocak 2020 tarihi itibarıyla otuz beş yaşını doldurmamış olmak

d) Adli sicil yönünden müfettişliğe engel hali bulunmamak.

e) Sağlık durumu bakımından yurdunher yerinde görev ve yolculuk yapmaya elverişli olmak.