Muvazzaf astsubay temini ön başvuru sonuçları açıklandı! Sonuçlar nasıl ve nereden öğrenilir?

2019 Yılı muvazzaf astsubay temini ön başvuru sonuçları, başvuru yapan adaylar tarafından merak ediliyordu. Muvazzaf astsubay temini ön başvuru sonuçları açıklandı. Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, "2019 Yılı Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Temini ön başvuru sonuçları yayımlanmıştır. Detaylı bilgiye https://personeltemin.msb.gov.tr adresinden ulaşabilirsiniz." ifadelerine yer verildi.

Giriş Tarihi 04 Aralık 2019, 17:23 Güncelleme 04 Aralık 2019, 17:23
Muvazzaf astsubay temini ön başvuru sonuçları açıklandı! Sonuçlar nasıl ve nereden öğrenilir?

İÇİNDEKİLER

Milli Savunma Bakanlığı muvazzaf astsubay alımına ön başvuruda bulunan adaylar heyecanla sonuçların açıklanmasını bekliyordu. Muvazzaf astsubay temini ön başvuru sonuçları açıklandı. Bugün Milli Savunma Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada sonuçların açıklandığı duyuruldu. Peki, Muvazzaf astsubay temini ön başvuru sonuçları nasıl ve nereden öğrenilir? İşte cevabı...

SONUÇ SORGULAMA İŞLEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

MUVAZZAF ASTSUBAY OLMAK İÇİN ŞARTLAR NELERDİR?

Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı, en az 4 yıllık fakülte veya yüksekokullardan, ilgili mevzuatla belirlenmiş olan bölümlerin ihtiyaç duyulanlarından mezun olanlar arasından gerekli koşulları taşıyan ve sınavlarda başarılı olan erkek ve bayanları,muvazzaf veya sözleşmeli subay/astsubay olarak almaktadır.Başvuru tarihleri başvuranlarda aranacak nitelikler ve diğer ayrıntılar ulusal basın-yayın organları vasıtasıyla duyurulmaktadır.

Personel teminine ilişkin ilanlar hakkında yazılı basından, Askerlik Şubelerinden ve http://www.tsk.tr internet adresinde bulunan Kuvvet Komutanlıkları ile Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı linklerinden bilgi edinilebilmektedir.

YÜKSEK OKUL MEZUNLARININ ASTSUBAY OLARAK TSK MENSUBU OLMALARI İÇİN YAPILMASI GEREKENLER

Yüksek okul mezunu bir vatandaşın astsubaylığa nasbı;

a. 4678 sayılı Türk Silâhlı Kuvvetlerinde İstihdam Edilecek Sözleşmeli Subay ve Astsubaylar Hakkında Kanun kapsamında sözleşmeli astsubay olarak ya da,

b. 926 sayılı TSK Personel Kanunu ve Dış Kaynaktan Muvazzaf Astsubay Temin Yönetmeliği kapsamında doğrudan muvazzaf astsubaylığa geçiş şeklinde olabilmektedir.,

Resmi gazetede yayımlanarak yürürlüğe giren ve her vatandaşın serbestçe erişebileceği bu kanun metinlerinde belirlenen esaslar dahilinde, Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı kendi kuvvet ihtiyaçlarına uygun olarak değişik periyotlarda personel teminine gitmektedirler. Belirtilen statülerde personel teminine gitmeleri halinde, bu durumu basın yoluyla kamuoyuna duyurmaktadırlar. Bahse konu ilanlarda hangi nitelikleri haiz kişiler arasından hangi usul ve şartlarla personel alımı yapacaklarına ayrıntılı olarak yer vermektedirler.

Söz konusu "Personel Alım İlanları", http://www.tsk.tr internet adresinde bulunan Kuvvet Komutanlıkları, Jandarma Genel Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı linkleri ile ulusal basın-yayın organlarında yayınlanan ilanlardan takip edilebilmektedir.