KPSS 2019/6 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 AÇSHB memur ataması ne zaman yapılacak?

KPSS 2019/6 tercih sonuçları ile ilgili araştırmalar sürüyor. 27 Kasım'da sona eren tercih bildirimlerinin ardından heyecanlı bekleyişini sürdüren vatandaşlar, ÖSYM'den gelecek açıklamayı bekliyorlar. Peki, KPSS 2019/6 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 AÇSHB memur ataması ne zaman yapılacak?

Giriş Tarihi 04 Aralık 2019, 11:17 Güncelleme 04 Aralık 2019, 11:25
KPSS 2019/6 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 AÇSHB memur ataması ne zaman yapılacak?

İÇİNDEKİLER

KPSS 2019/6 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na yapılacak memur alımı için heyecanlı bekleyiş sürüyor. 21-27 Kasım tarihlerinde tercih bildiriminde bulunan adaylar, sonuçların hangi tarihte açıklanacağını araştırmaya başladı. Konu ile ilgili resmi açıklama var mı? KPSS 2019/6 tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? 2019 AÇSHB memur ataması ne zaman yapılacak? İşte cevaplar...

KPSS 2019/6 TERCİH SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığının sözleşmeli pozisyonlarına, istihdam edilmek üzere yerleştirme yapabilmek için 21-27 Kasım 2019 tarihleri arasında tercihler alındı.

Sonuçların hangi tarihte açıklanacağı henüz bildirilmedi. Sonuçlar ile ilgili resmi açıklama geldiğinde haberimizin içeriğinde yer alacak.

YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

Yerleştirme işlemlerinde aynı puanı alan adaylar arasından mezuniyet tarihi itibariyle önce mezun olmuş olana, bunun aynı olması halinde de yaşı büyük olana öncelik tanınacaktır.

Yerleştirme yapılırken ÖSYM'ce sınava girilen öğrenim düzeyi, cinsiyet, mezun olunan programile sözleşmeli pozisyonlar için aranan nitelikler arasındaki tutarlılık kontrol edilecek bunlardan birinde bile bir tutarsızlık tespit edildiği takdirde söz konusu tercih iptal edilecektir.

Yerleştirmede adayların ÖSYM kayıtlarındaki bilgileri esas alınacaktır. Bu bilgilerde gerçeğe uymayan hususlar tespit edildiği takdirde, yerleştirmesi yapılan adayların ilgili kurum tarafından atamaları yapılmayacak, adaylar bu durumdan dolayı bir hak iddia edemeyeceklerdir.

Yerleştirme işleminde adaylar puanlarına ve tercih sıralarına bakılmak suretiyle sözleşmeli pozisyonlara yerleştirileceklerdir. Daha yüksek puanlı adaylar yerleştiği için birinci tercihine yerleşemeyen bir aday ikinci tercihine, ikinci tercihine yerleşemeyen aday üçüncü tercihine yerleştirilmeye çalışılacak, yerleştirme işlemi bu şekilde devam edecektir. Bir adayın son tercihine de daha yüksek puanlı adaylardan biri yerleştirildiği takdirde bu aday herhangi bir sözleşmeli pozisyona yerleşememiş olacaktır.

SÖZLEŞMELİ POZİSYONLARA ATAMA NASIL OLACAK?

ÖSYM tarafından yerleştirilen adaylar, başka bir sınav veya mülakat yapılmaksızın, yerleştirmeyapılan sözleşmeli pozisyonlara Bakanlık tarafındandoğrudan atanacaklardır. Yerleştirildikleri halde atama için öngörülen niteliklere sahip olmayan veya gerekli belgeleri süresi içinde yerleştirildiği kurumateslim etmeyen adayların atamaları yapılmayacaktır.