Bakanlık son dakika duyurdu! Sağlık Bakanlığı 17 bin personel alımı ne zaman, şartlar neler?

Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan son dakika açıklamasına göre, 17 bin personel alımı yapılacak. Sağlık Bakanlığı bünyesinde görev almak isteyen vatandaşlar konu ile ilgili detayları araştırmaya başladı. Bakan Fahrettin Koca, sağlık personeli alımı için pozisyon ihdasının Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandığını açıkladı. Peki, Sağlık Bakanlığı 17 bin personel alımı ne zaman, şartlar neler?

Giriş Tarihi 30 Kasım 2019, 09:44 Güncelleme 30 Kasım 2019, 10:47
Bakanlık son dakika duyurdu! Sağlık Bakanlığı 17 bin personel alımı ne zaman, şartlar neler?

İÇİNDEKİLER

Son dakika haberi... Sağlık Bakanlığı'na 17 bin personel alımı yapılacağı duyuruldu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği 17 bin 689 personel alımı için resmi açıklama Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'dan geldi. Bakan Koca, yaptığı açıklamada alımların ÖSYM tarafından yayımlanacak kılavuza göre gerçekleştirileceğini duyurdu. Peki, Sağlık Bakanlığı 17 bin personel alımı ne zaman, şartlar neler? İşte konu ile ilgili detaylar...

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIMI NE ZMAAN?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, yazılı açıklamasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği 17 bin 689 sözleşmeli sağlık personeli alımı için pozisyon ihdasının Cumhurbaşkanlığı tarafından onaylandığını duyurdu.

Bakan Koca, "Bu pozisyonlar için alım sürecini hemen başlatıyoruz. Kılavuzun ÖSYM tarafından yayımlanmasını müteakip alımlarımızı aralık ve şubat aylarında iki dönem olarak yapacağız." ifadelerini kullandı.

YENİ MEMUR ALIMI HABERLERİ İÇİN TIKLAYIN

ALIMLAR HANGİ KADROLARA YAPILACAK?

Koca, şunları kaydetti: "7 bin 525'i hemşire, 2 bin 182'si ebe ve 6 bin 951'i sağlık teknisyeni/teknikeri olmak üzere, psikolog, fizyoterapist, diyetisyen, sosyal çalışmacı, biyolog, odyolog, çocuk gelişimcisi, iş ve uğraşı terapisti, dil ve konuşma terapisti, perfüzyonist ve sağlık fizikçisi unvanlarında toplam 17 bin 689 sözleşmeli pozisyona KPSS puanıyla atama yapacağız.

Duyurular, Bakanlığımız Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü (https://yhgm.saglik.gov.tr) ve ÖSYM'nin (http://www.osym.gov.tr) internet sitelerinden takip edilebilir. Atamaların sağlık camiamıza hayırlı uğurlu olmasını diliyorum."

SAĞLIK BAKANLIĞI PERSONEL ALIM BAŞVURU ŞARTLARI NEDİR?

17 bin personel alımı ile ilgili kılavuz henüz yayımlanmadığı için şartlar belli olmadı. Ancak bir önceki alımlara göre şartların şu şekilde olmas bekleniyor:

18 yaşını tamamlamış ve 36 yaşından gün almamış, askerlik ile ilişiği bulunmayan adaylar için diğer başvuru koşullarından bazıları şöyle:

* Başvurulan meslek için belirlenen bir okuldan (bölümden/programdan) son başvuru tarihi itibarıyla mezun olmak ve istenilen diğer sertifika/belgelere sahip olmak,

* Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almamış olmak,

* İşe göndermede öncelik hakkına sahip olan adaylardan, öncelikli durumlarını gösterir belgeye sahip olmak,

* KPSS kapsamındaki taleplerde, önlisans mezunları için Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P93 puan türünden en az 60 puan almış olmak, lisans mezunları için ÖSYM tarafından 2018 yılında yapılan KPSS'ye girmiş olmak ve P3 puan türünden en az 60 puan almış olmak.