Devlet Arşivleri Başkanlığı'na sözleşmeli personel alımı yapılacak! Hangi kadrolara alım yapılacak?

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı'nın İstanbul ve Ankara birimlerinde görevlendirmek üzere personel alımı yapılacağı duyuruldu. Duyurunun yapılmasıyla birlikte ilana dair detaylar ve başvuru hakkındaki bilgiler merak konusu oldu. Peki, Devlet Arşivleri Başkanlığı personel alımı başvuru bilgileri nelerdir? İşte başvuru hakkında detaylar...

Giriş Tarihi 29 Kasım 2019, 16:18 Güncelleme 29 Kasım 2019, 16:18
Devlet Arşivleri Başkanlığı’na sözleşmeli personel alımı yapılacak! Hangi kadrolara alım yapılacak?

İÇİNDEKİLER

Cumhurbaşkanlığı Devlet Arşivleri Başkanlığı tarafından 76 sözleşmeli personel alınacağı belirtildi. KPSS'nin ilgili puan türlerinden en az 50 alma şartı da adaylarda aranacak. Başvuruda buunmak isteyenler ise şimdi Devlet Arşivleri Başkanlığı sözleşmeli personel alımı hakkında bilgi edinmek istiyor. İşte ilan hakkında bilgiler...

DEVLET ARŞİVLERİ BAŞKANLIĞI BAŞVURU BİLGİLERİ

Adayların, başvuruda bulunacakları branşlar için belirtilen öğrenim şartlarını taşımaları, 2018 KPSS'nin ilgili puan türlerinden en az 50 almaları, 1 Ocak 2020 tarihi itibariyle 35 yaşını doldurmamış olmaları (1 Ocak 1985 ve daha sonraki tarihlerde doğanlar) gerekiyor.

Adaylar başvurularını, 2-13 Aralık tarihleri arasında mesai gün ve saatleri içerisinde "www.devletarsivleri.gov.tr" internet sitesinde temin edecekleri başvuru formunu bilgisayarda doldurmak suretiyle, imzalı ve vesikalık fotoğraf yapıştırılmış şekilde elden veya posta yolu ile Devlet Arşivleri Başkanlığına göndererek gerçekleştirebilecekler.

Giriş sınavına katılmaya hak kazanan adaylar Devlet Arşivleri Başkanlığının internet sitesi üzerinden ilan edilecek.

Restoratör pozisyonu için uygulama sınavı, diğer branşlar içinse sözlü sınav yapılacak. Mesleki uygulama sınavı ve sözlü sınavda başarılı olmak için en az 70 puan almak gerekecek.

HANGİ ALANLARDA ALIM YAPILACAK?

İstanbul ve Ankara birimlerinde, 25 restoratör, 25 tekniker, 20 teknisyen, 2 mühendis, 2 diyetisyen ve 2 diğer teknik hizmetler alanlarında personel alımı yapılacak.

MAAŞLARI NE KADAR OLACAK?

Sınavda sonucuna göre atamaları yapılan restoratörler 3 bin 48 lira, teknikerler 3 bin 930 lira, teknisyenler 3 bin 269 lira, mühendisler 5 bin 211 lira, diyetisyenler 3 bin 957 lira ve diğer teknik hizmetler personeli ise 4 bin 227 lira brüt ücret alacak.