PTT personel alımı yaş ve mezuniyet şartı açıklandı!

PTT personel alımı son günlerin en çok araştırılan konularının başında geliyor. Son olarak mahkeme personel alımı ile ilgili yürütme durdurma kararı vermiş ve bunun üzerine PTT yönetmeliğinde değişiklik yapılmıştı. Yapılan yönetmelik değişikliği ile birlikte PTT Personel alımında KPSS şartı var mı?, yaş ve mezuniyet şartı nedir gibi sorular cevaplanmış oldu.

Giriş Tarihi 28 Kasım 2019, 09:28 Güncelleme 04 Aralık 2019, 16:13
PTT personel alımı yaş ve mezuniyet şartı açıklandı!

İÇİNDEKİLER

PTT personel alımı yaş ve mezuniyet şartları binlerce kişi tarafından merak ediliyordu. Bu bağlamda PTT yaptığı açıklamada 2023 yılında kadar personel sayısının 100 bine çıkarılacağı ve bu kapsamda 55 bin personel alımı yapılacağı ve bu personel alımları da her yıl 5 bin kişilik alımlar şeklinde gerçekleştirileceğini belirtmişti.

PTT PERSONEL ALIMI YAŞ ŞARTI

PTT yönetmeliğinde yaş şartı ile ilgili olarak "PTT'de işgücü hizmet alımı suretiyle görev yapan yüklenici firma elemanlarının PTT'nin açıktan personel alımı yoluyla yapılacak sınavlarına girmek istemeleri halinde, duyurunun yapıldığı tarih itibarıyla yüklenici firma değişimi hariç duyuruda belirtilen süre kadar aralıksız olarak görev yapıyor olmaları kaydıyla bu maddenin birinci fıkrasının (b) bendinde belirtilen otuz altı yaşından gün almamış olmak hükmü kırk bir yaşından gün almamış olmak olarak uygulanır." ifadelerine yer verildi. Daha önce 35 olan yaş şartı 36 olarak değiştirildi.

PTT PERSONEL ALIMI MEZUNİYET ŞARTI VE KADROLAR

PTT personel alımı ile ilgili kadrolar ve bu kadrolarda istihdam edilecek personeller için asgari mezuniyet şartları açıklandı. Buna göre kadrolar ve mezuniyet şartları şöyle;

PTT PERSONEL ALIMI NE ZAMAN YAPILACAK?

PTT personel alımı ile ilgili net bir tarih verilmedi ancak yine yönetmelikte yer alan bir maddeye göre personel alım ilanı 1 ay önceden yayınlanır maddesine istinaden ve PTT yetkilileri tarafından yapılan 2019 yılında ilana çıkılacak açıklaması dikkate alınırsa ilanın Kasım ayı sonunda veya Aralık ayı başında yayınlanması muhtemel görünüyor.