DPB ve İŞKUR üzerinden Kasım ayında en az ilkokul mezunu personel alımı yapılacak

İŞKUR ve DPB Kasım ayının son haftasına girdiğimiz şu günlerde kamu personel ve memur alım ilanları yayımladı. İŞKUR ve DPB tarafından yayımlanan ilanlarda en az ilkokul mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağına yer verildi. Büro memuru, teknisyen, mühendis, işçi, itfaiye eri kadrolarına yapılacak alımlarda kadrolar belirlendi. Milyonlarca işçi ve işverenin kullandığı İŞKUR istihdam sistemine kayıt olmak için Türkiye genelindeki İŞKUR il ve ilçe bürolarına bireysel başvuruda bulunabilirsiniz. İŞKUR ve DPB 'de yayımlanan ilanlara başvuru yapacak adayların genel şartları taşıması gerekmektedir.

Giriş Tarihi 20 Kasım 2019, 16:16 Güncelleme 20 Kasım 2019, 16:17
DPB ve İŞKUR üzerinden Kasım ayında en az ilkokul mezunu personel alımı yapılacak

İÇİNDEKİLER

DPB - İŞKUR üzerinden personel alımları devam ediyor. Kasım aynının ortalarına geldiğimiz şu günlerde kamu personeli alım ilanları için yoğun bir arama yapıldı. İŞKUR ve DPB 'de yayımlanan ilanlarda en az ilkokul mezunu adaylar arasından personel alımı yapılacağına yer verildi. Büro memuru, teknisyen, mühendis, işçi, itfaiye eri kadrolarına yapılan alımda detaylar haberimizde. İŞKUR kayıt işlemini kolayca yapabilmeniz için kurumun sunduğu 2 farklı kayıt seçeneği bulunuyor. İŞKUR, 2000 yılında kapatılan İş ve İşçi Bulma Kurumu yerine 2003 yılına kadar süren yasal düzenlemelerin ardından kurulmuş bir istihdam kurumudur.

İŞKUR PERSONEL ALIM HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR AÇIK İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

MEMUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

İŞKUR VE DPB İÇİN KİMLER BAŞVURU YAPABİLİR?

İŞKUR ve DPB 'de yayımlanan ilanlara başvuru yapacak adayların aşağıdaki genel şartları taşıması gerekmektedir:

T.C. vatandaşı olmak.
Kamu haklarınından yoksun olmamak.
TCK 53 üncü maddesinde yer alan süreler geçmiş olsa bile; kasten işlenen bir suçtan dolayı bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezasına ya da affa uğramış olsa bile devletin güvenliğine karşı suçlar, Anayasal düzene ve bu düzenin işleyişine karşı suçlar, zimmet, irtikâp, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, görevi kötüye kullanma, hileli iflas, ihaleye fesat karıştırma, edimin ifasına fesat karıştırma, suçtan kaynaklanan malvarlığı değerlerini aklama veya kaçakçılık suçlarından mahkum olmamış olmak.
Erkek adaylar için askerlik yapmış, tecilli ya da henüz askerlik çağına gelmemiş olmak.
Görevini devamlı yapmasına engel olabilecek sağlık sorunu olmamak..
Güvenlik soruşturması sonucu olmak

İŞKUR İŞ İLANLARI

DPB İŞ İLANLARI

DPB KAMU İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DEVLET PERSONEL BAŞKANLIĞI

Devlet Personel Başkanlığı, 17 Aralık 1960 tarihinde 160 sayılı Kanunla "Devlet Personel Dairesi" olarak kurulan ve 8 Haziran 1984 tarih ve 217 sayılı KHK ile yeniden düzenlenmesiyle şimdiki adını alarak Başbakanlığa bağlı olarak yeniden kurulan genel bütçeli bir kurumdur.

İŞKUR İÇİN NASIL KAYIT OLUŞTURULUR?

İŞKUR kayıt işlemini kolayca yapabilmeniz için kurumun sunduğu 2 farklı kayıt seçeneği bulunuyor. Milyonlarca işçi ve işverenin kullandığı İŞKUR istihdam sistemine kayıt olmak için Türkiye genelindeki İŞKUR il ve ilçe bürolarına bireysel başvuruda bulunabilirsiniz. İŞKUR bürolarına gitme vaktiniz bulunmuyor ya da daha kolay bir şekilde İŞKUR kaydınızı yaptırmak istiyorsanız İŞKUR "İnternet Şubesi" size yardımcı oluyor. İŞKUR online şubesini kullanarak da İŞKUR kayıt işlemlerinizi dakikalar içerisinde tamamlayabilirsiniz. Kayıt işlemleri için;

• İŞKUR resmi web adresi "iskur.gov.tr" adresini tarayıcınızda açın.

• İŞKUR web sitesinin üst menüsünün en sağında bulunan "İnternet Şubesi" seçeneğine tıklayın.

• Açılan İŞKUR E-Şube sayfasında "İş Arayan" ve "İşveren" şeklinde iki bölüm bulunmaktadır. İŞKUR kayıt işlemi için hangi pozisyonuna uygunsanız o bölümden işleminizi yapabilirsiniz.

İş Arayan İŞKUR kayıt işlemi için;

• İŞKUR üyelik sayfasında açılan "Üyelik Sözleşmesi" maddelerini detaylıca okuduktan sonra onaylıyorsanız sözleşme altında bulunan "Onaylıyorum" seçeneğine tıklayın(Eğer "Onaylamıyorum" seçeneğine tıklarsanız, üyelik işlemi sona erer)