goc.gov.tr: İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi personel alımı başvuru sonuçları açıklandı mı?

Göç İdaresi tarafından gerçekleştirilecek personel alımı için başvurular 11 Kasım'da sona ermişti. Başvuru yapan adaylar sonuçları heyecanla bekliyor. Göç İdaresi'nden gelen açıklamaya göre, sonuçların 20 Kasım'da açıklanacağı bildirilmişti. Peki, 2019 İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi personel alımı başvuru sonuçları açıklandı mı?

Giriş Tarihi 20 Kasım 2019, 11:47 Güncelleme 20 Kasım 2019, 11:48
goc.gov.tr: İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi personel alımı başvuru sonuçları açıklandı mı?

İÇİNDEKİLER

Göç İdaresi personel alımı başvuru sonuçları için geri sayım başladı. İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi 40 adet Büro Personeli ile 8 adet Sosyal Çalışmacı alımı yapabilmek için 7-11 Kasım 2019 tarihleri arasında başvuruları aldı. Başvuru sahipleri sonuçlarını görüntülemek için gelecek açıklamayı bekliyor. Peki, 28 il için yapılacak Göç İdaresi sözleşmeli personel alımı başvuru sonuçları açıklandı mı? Sonuçlar nereden görüntülenecek? İşte cevaplar...

GÖÇ İDARESİ PERSONEL ALIMI BAŞVURU SONUÇLARI AÇIKANDI MI?

Göç İdaresi Genel Müdürlüğünce pozisyonlar esas alınarak her bir il için ayrı ayrı olmak üzere belirlenen ve ilan edilen pozisyon sayısının 5 (beş) katı kadar sınava katılmaya hak kazanan adaylara ait listeler Göç İdaresi'nin (www.goc.gov.tr) internet adresi üzerinden 20 Kasım 2019 tarihinde ilan edilerek duyurulacak. Başvuur sonuçları henüz açıklanmadı. Sonuçlar açıklanır açıklanmaz haberimizin içerğinde yer alacak.

SÖZLEŞMELİ PERSONELE ÖDENECEK ÜCRET

Sözleşmeli personellere ödenecek brüt ücret şu şekilde:

Büro Personeli: 3.109,69 TL

Sosyal Çalışmacı: 3.956,62 TL

SÖZLÜ SINAV NASIL OLACAK? DETAYLAR BİR SONRAKİ SAYFADA...

SÖZLÜ SINAV NE ZAMAN?

Sözlü sınav, 09 - 18 Aralık 2019 tarihleri arasında Ankara'da yapılacak. Adayların sınav günü, saati ve sınav salonu Göç İdaresi Genel Müdürlüğü'nün (www.goc.gov.tr) internet sitesinden ilan edilecek.

Adayların, sınav saatinden bir saat önce sınava girecekleri yerde hazır bulunmaları ve yanlarında, T.C. Kimlik No yazılı güncel fotoğraflı nüfus cüzdanı veya süresi geçerli pasaport bulundurmaları gerekmektedir. Söz konusu belgeleri ibraz edemeyen adaylar sınava alınmayacak olup bu adaylar konu ile ilgili olarak herhangi bir hak talebinde bulunamayacaklardır.

SÖZLÜ SINAV NASIL OLACAK?

4/B sözleşmeli personel alımı sözlü olarak tek aşamada yapılır.Sözlü sınava girmeye hak kazanan adaylar, Sınav Komisyonunun her bir üyesi tarafından;

a) Sınav konularına ilişkin bilgi düzeyi (50 puan),

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü (10 puan) ,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, tutum ve davranışlarının göreve uygunluğu (10 puan),

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı(10 puan),

d) Genel kültürü ve genel yeteneği(10 puan),

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, konularında(10 puan), olmak üzere 100 tam puan üzerinden değerlendirilir.

Her üyenin vermiş olduğu puanların aritmetik ortalaması alınarak adayların Giriş (Sözlü)Sınav puanı tespit edilir. Giriş (Sözlü) Sınavında 100 tam puan üzerinden en az 70 puan almak gerekir.

Sözlü sınava katılmaya hak kazandığı halde ilan edilen sınav tarihinde sınava katılmayan adaylar, sınava katılma hakkını kaybetmiş sayılacaktır.