ASDEP personel alımı ilanı yayımlandı! 2019 ASDEP alım şartları neler? Başvuru tarihi ne zaman?

ASDEP personel alımı için geri saıym başladı. Bakan Selçuk, 2019 yılında 1000 ASDEP personeli alınacağını duyurmuştu. Merakla beklenen ilanın yayımlanmasının ardından başvuru ve sınava dair tüm detaylar belli oldu. Peki, 2019 ASDEP personel alımı şartları neler? ASDEP başvuruları ne zaman başlayacak? İşte 2019 ASDEP başvuru tarihi...

Giriş Tarihi 20 Kasım 2019, 09:12 Güncelleme 20 Kasım 2019, 09:12
ASDEP personel alımı ilanı yayımlandı! 2019 ASDEP alım şartları neler? Başvuru tarihi ne zaman?

İÇİNDEKİLER

ASDEP personel alımı ilanı yayımlandı. Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Taşra Teşkilatında çalıştırılmak üzere, 1000 adet Aile Sosyal Destek Personeli (ASDEP) alımı yapılacak. ASDEP alımı sözlü sınav olarak uygulanacak. İlanın yayımlanmasının ardından başvuru ve sınav ile ilgili merak edilen sorular yanıt buldu. Peki, 2019 ASDEP personel alımı şartları neler? ASDEP başvuruları ne zaman başlayacak? İşte 2019 ASDEP başvuru tarihi...

ASDEP PERSONEL ALIMI BAŞVURU TARİHİ

Adaylar, başvurularını Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın internet adresi üzerinde (www.ailevecalisma.gov.trve/veya https://ailevecalisma.gov.tr/pdb) yer alan sözleşmeli personel alım sınavı başvuru sayfasından elektronik ortamda 27 Kasım 2019 - 06 Aralık 2019 tarihleri arasında yapacaklar.

Adaylar başvuruda bulunacakları pozisyon unvanı için istenilen öğrenime ilişkin olarak, öncelikle e-devlet sisteminden alınan barkodlu/karekodlu öğrenim belgesini pdf formatında, bu belgenin e-devlet sisteminde bulunmaması durumunda ise diploma ya da mezuniyet belgesini taratarak pdf formatında "öğrenim belgesi" alanına yükleyecekler.

Fotoğrafı çekilerek sisteme yüklenen belgeler işleme alınmayacak.

BAŞVURU ŞARTLARI NELER? SÖZLÜ SINAV NASIL OLACAK? DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ...

ASDEP ALIMI ŞARTLARI NELER?

A) Genel Şartlar:

a) 657 sayılı Kanunun 48 inci maddesinin birincifıkrasının (A) bendinin (4), (5), (6), (7) ve (8) numaralı alt bentlerinde belirtilen koşulları taşımak,

b) Son müracaat tarihi itibariyle başvuru yapılan pozisyon için istenilen bölümden mezun olmak,

c) Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan emeklilik, yaşlılık veya malullük aylığı almaya hak kazanmamış olmak,

ç) 65 yaşını bitirmemiş olmak,

d) 657 sayılı Kanunun 4/B maddesi kapsamında sözleşmeli personel pozisyonunda görev yapmakta iken, hizmet sözleşmesi esaslarına aykırı hareket etmesi nedeniyle kurumlarınca sözleşmeleri feshedilen veya sözleşme dönemi içerisinde Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen istisnalar hariç sözleşmeyi tek taraflı olarak feshedenler için, fesih tarihinden itibaren bir yıllık süreyi doldurmuş olmak.

B) Özel Şartlar:

a) Yükseköğretim kurumlarının en az lisans düzeyinde eğitim veren Sosyal Hizmet, Sosyal Hizmetler, Sosyal Çalışmalar,Psikoloji, Sosyoloji, Çocuk Gelişimi, Aile ve Tüketici Bilimleri, Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık bölümlerinin birinden mezun olmak.

b) KPSS B grubu (KPSS) P3 puan türündengeçerlipuanı olmak.

ASDEP SÖZLÜ SINAV NASIL OLACAK?

Sınav, sözlü olarak uygulanacak olup, değerlendirme 100 tam puan üzerinden yapılacak. Adaylar sınava gelirken yanlarında geçerli bir kimlik belgesi (nüfus cüzdanı veya pasaport) bulunduracaklar.

Adaylar sınav sonuçlarına Bakanlık web sayfası üzerinden, başvuru sırasında belirlemiş oldukları şifre ile ulaşabilecekler.

ASDEP SINAV KONULARI NELER?

a) Bakanlığın görev alanına ait sosyal hizmet mevzuatı ve alan bilgisi,

b) Bir konuyu kavrayıp özetleme, ifade yeteneği ve muhakeme gücü,

c) Liyakati, temsil kabiliyeti, davranış ve tepkilerinin mesleğe uygunluğu,

ç) Özgüveni, ikna kabiliyeti ve inandırıcılığı,

d) Genel yetenek ve genel kültürü,

e) Bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı,yönlerinden, (a) bendi için 50 puan, diğer bentlerin her biri için 10 puan üzerinden değerlendirilecektir.

TERCİH VE YERLEŞTİRME İŞLEMİ

Sınav sonucunda asil sırada yer alan adaylar, Bakanlık web sayfasında yapılacak tercih duyurusuna göre, sistem üzerinden tercihlerini bildirecekler.

Adaylar en fazla 10 tercih yapabilecek olup, "tercihleri haricinde bir yere yerleştirilmek isteyip istemediğini" belirtecekler.

Adaylar başarı puanı üstünlüğü esasına göre ve tercihleri doğrultusunda yerleştirilecek.

ATAMA NASIL OLACAK?

Yerleştirme işlemleri sonucunda atanmaya hak kazanan adaylar, istenilen belgelerle birlikte duyurulan süre içinde Bakanlık Personel Dairesi Başkanlığına müracaat edecekler.

Adaylardan atama işlemlerinin yapılması için kendilerine bildirilen süre içinde geçerli bir mazereti olmadığı halde başvurmayanlar ile gerekli şartları taşımadığı sonradan anlaşılanların atama işlemleri yapılmayacak.

Ataması yapıldığı halde süresi içinde göreve başlamayan adaylar için sınav sonuçları kazanılmış hak sayılmayacak.