İŞKUR ile Kasım sonuna kadar 45 bin 500 memur ve personel alımı yapılacak!

İŞKUR Türkiye'de son aylarda devam eden istihdam hamlesine büyük destek sağlıyor. Konuyla ilgili yayınlanan son ilanlarda 68 farklı belediye ve kamu kuruluşlarına alım yapılacağı belirtilirken çoğu ilanda KPSS şartının aranmayacak olması büyük bir fırsat yarattı.

Giriş Tarihi 16 Kasım 2019, 17:52 Güncelleme 24 Kasım 2019, 17:35
İŞKUR ile Kasım sonuna kadar 45 bin 500 memur ve personel alımı yapılacak!

İÇİNDEKİLER

İŞKUR tarafından yayınlanan son ilanlar ile birlikte 30 Kasım'a kadar farklı alanlarda 45 bine yakın memur ve personel alınacak. İş arayan vatandaşlar İŞKUR kayıt işlemlerini İŞKUR resmi "İnternet Şubesi" üzerinden dakikalar içerisinde tamamlayabilmektedir.


TÜM İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

KPSS ŞARTI ARANMIYOR

Özellikle 15 Kasım tarihi itibari ile İŞKUR sitesi üzerinden yayınlanan personel alım ilanlarında KPSS şartının olmaması ve ilköğretim mezunlarının da şartlara dahil edilmesi, daha fazla kişinin bu imkandan yararlanmasını sağlayacak. Başta büyükşehir belediyeleri, kamu kurum ve kuruluşları olmak üzere Türkiye'de hizmet veren resmi kuruma yapılacak alımlarda vatandaşların İŞKUR portalını kullanarak iş takibi yapması gerekiyor. Büro personeli, danışman, sağlık personeli, öğretmen, vasıflı ve vasıfsız işçi, farklı alanlardan operatörlerinde şoför ve teknikere kadar farklı meslek gruplarını kapsayacak bu alanlarda, kurum ve kuruluşlarda da farklılıklar mevcut.

İŞKUR İLANLARINDA SON GÜNLER

Yapılacak alımlarda bazı ilanlar için son günler. Sulakyurt Belediye Başkanlığı tarafından yapılacak belediye personel alımları, Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi Spor Tesisleri İşletme Müdürlüğü tarafından yapılacak üniversite alımları ve Mamak Belediyesi için yapılacak alımlarda son günler olduğundan dolayı adayların ilanları güncel bir şekilde takip ederek başvurularını İŞKUR üzerinden yapması gerekiyor.
İŞKUR tarafından yapılacak tüm alımlarda İŞKUR üyeliğinin olması ve iş durumunun da işsiz, iş arıyor şeklinde ayarlanması gerekiyor.

İŞKUR üzerinden 30 Kasım'a kadar 45 bin 500 memur ve personel alımı yapacağını duyuran bazı kamu kurum ve kuruluşları ise şöyle;

Adalet Bakanlığı

Enerji Bakanlığı MTA Genel Müdürlüğü

Sağlık Bakanlığı

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu

TÜVASAŞ

Türkiye Taşkömürü Kurumu

Nükleer Düzenleme Kurumu

Türk Patent ve Marka Kurumu

Devlet Su İşleri

İŞKUR Nedir?

İŞKUR, 2000 yılında kapatılan İş ve İşçi Bulma Kurumu yerine 2003 yılına kadar süren yasal düzenlemelerin ardından kurulmuş bir istihdam kurumudur. Faaliyet süresi boyunca Türkiye'de milyonlarca istihdamı sağlayan İŞKUR, istihdam en önemli kurumlardan birisi haline gelmiştir. İş arayan milyonlarca işçi ile işçi arayışında olan işvereni bir araya getiren İŞKUR, özellikle işçi ve işveren arasındaki iş ilanlarının birbirleriyle uyumluluğuna göre oluşturulmasını sağlıyor. Yani milyonlarca iş arayan vatandaş, İŞKUR'da mesleğine ve eğitim niteliğine göre uygun olan iş ilanlarına kolayca ulaşabiliyor. Bu şekilde kolay ve güvenilir istihdam imkanı sunan kurumun tüm istihdam olanaklarından yararlanmak içinse yapmanız gereken İŞKUR kayıt işlemini oluşturarak, açık iş ilanlarını güncel olarak takip etmek olacaktır.