Bakanlıktan açıklama geldi! Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı ne zaman yapılacak? Başvuru...

Sağlık Bakanlığı tarafından istihdam edilecek olan 17 bin 689 sağlık personel alımı duyurusu bir süredir sağlık bölümlerinden mezun olanlar tarafından merak ediliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca yaptığı açıklamada olarak 17 bin 689 atama ile ilgili hazırlıkları tamamladıklarını bildirdi. Peki, Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı ne zaman yapılacak? İşte Sağlık Bakanlığı atamalarına ilişkin detaylar...

Giriş Tarihi 14 Kasım 2019, 18:16 Güncelleme 14 Kasım 2019, 18:17
Bakanlıktan açıklama geldi! Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı ne zaman yapılacak? Başvuru...

İÇİNDEKİLER

Sağlıkla ilgili bölümlerden mezun olan binlerce kişi KPSS tercihleri ile Sağlık Bakanlığı'na 17 bin 689 personel atamasını bekliyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlık olarak 17 bin 689 atamasıyla ilgili açıklamada bulundu. Bakan Koca'nın açıklamalarının ardından Sağlık Bakanlığı 17 bin 689 personel alımı atamasının ne zaman yapılacağı merak konusu oldu.

SAĞLIK BAKANLIĞI 17 BİN 689 PERSONEL ALIMI NE ZAMAN?

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Bakanlık olarak 17 bin 689 atama ile ilgili hazırlıkları tamamladıklarını bildirerek, ilgili talebin Cumhurbaşkanlığına gönderildiğini, karar çıktığında kılavuzun yayımlanacağını söyledi.

Koca, TBMM'de gazetecilerin soruları yanıtladı.

Sağlık Bakanlığındaki atamalarla ilgili Koca, "17 bin 689 atama ile ilgili hazırlıklarımızı yaptık. Hangi bölümlere kaçar kişi alınmasıyla ilgili de talep, Cumhurbaşkanlığımıza gönderildi. Zannediyorum önümüzdeki haftalar orada değerlendirilip karar çıktığında da kılavuz yayımlanmış olacak. Aralıkta yayınlanır diye ümit ediyorum." diye konuştu.

Şehir hastanelerine 25 yıllığına ne kadar ödeme gerçekleştirileceği ve CHP'nin bu konuya ilişkin iddialarının sorulması üzerine Koca, şehir hastanelerinin hızlı inşasının hızlı finansla mümkün olduğunu ve Kamu Özel İşbirliği (PPP) modeliyle yapıldığını hatırlattı.

Bu süreçte şehir hastaneleri konusunda tecrübeye sahip olduklarını ve genel bütçeden yapılabilirliğini düşünerek kendi imkanlarıyla yapmayı düşündüklerini kaydeden Koca, "Bu, yarın tekrar PPP modeliyle yapmayacağımız anlamına gelmez. Ama bugünkü tercihimiz bu hastanelerin yapımını genel bütçeden yapabilir olduğumuz. Artık edindiğimiz tecrübeyle bunu daha rahat yapabiliriz diye düşünüyoruz." ifadelerini kullandı.

Sağlık personeli kadrolarına yapılacak alımlar için duyuru Kasım ayında gelecek ve tercihler aynı ay içinde alınacak. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca konu ile ilgili yaptığı açıklamada duyurunun Eylül- Ekim aylarında yapılacağını söylemişti. Ancak duyuru gecikti ve Kasım ayına ertelendi.