Kamuya KPSS şartsız kamu personeli alınıyor! İşte detaylar...

İŞKUR Kasım ayının ortalarına geldiğimiz şu günlerde personel ve memur alım ilanlarına hız verdi. Vatandaşlar İŞKUR'un resmi internet sayfasına akın ettiler. Alım yapılan ilanlar arasında aşçı, temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, büro memuru, elektirik-elektronik teknisyeni, şoför, kaynakçı, genel evrak dağıtıcısı, beden işçisi ve inşaat mühendisi gibi pozisyonlar yer alıyor. İlanlara başvuru yapmak için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresini ziyaret etmek gerekiyor. Aşağıda verdiğimiz resmi inceleyerek İŞKUR üzerinden yayınlanan kamu ilanlarına ulaşabilirsiniz.

Giriş Tarihi 13 Kasım 2019, 16:12 Güncelleme 13 Kasım 2019, 16:12
Kamuya KPSS şartsız kamu personeli alınıyor! İşte detaylar...

İÇİNDEKİLER

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) son yıllarda sadece özel sektörün değil aynı zamanda kamu kurum ve kuruluşlarının da personel ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Personel ihtiyaçları için İŞKUR ile protokol imzalayan kamu kurumları aradıkları nitelikteki elemanların başvurularını topluyor ve böylelikle her yıl yüzbinlerce kişiye kamuda iş fırsatı sunuyor. Yayınlanan ilanlara başvurmak için T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşında büyük olmak, erkekler için askerlik ile ilişiği bulunmamak, çalışmaya engel sağlık problemi olmamak gibi genel şartlar yer alıyor. Her ilanın ayrıca özel başvuru şartları bulunuyor.

MEMUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

DETAYLAR İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

HANGİ POZİSYONLARDA ALIM YAPILACAK?

Kamuya alımlar çeşitli memur kadrolarında ve personel kadrolarında yapılıyor. Yayınlanan ilanlar arasında aşçı, temizlik görevlisi, güvenlik görevlisi, Büro Memuru, Elektirik-Elektronik Teknisyeni, Şoför, Kaynakçı, Genel Evrak Dağıtıcısı,Beden İşçisi ve İmşaat Mühendisi gibi pozisyonlar bulunuyor. Yayınlanan ilanlara başvurmak için T.C. vatandaşı olmak, 18 yaşında büyük olmak, erkekler için askerlik ile ilişiği bulunmamak, çalışmaya engel sağlık problemi olmamak gibi genel şartlar yer alıyor. Her ilanın ayrıca özel başvuru şartlşarı bulunuyor.

İlanlara başvuru yapmak için https://esube.iskur.gov.tr/Istihdam/AcikIsIlanAra.aspx adresini ziyaret etmek gerekiyor. Aşağıda verdiğimiz resmi inceleyerek İŞKUR üzerinden yayınlanan kamu ilanlarına ulaşabilirsiniz.

KİMLER BAŞVURU YAPABİLİYOR?

Kamuya memur personel alımları için adaylardan bazı nitelikler aranıyor. Bu kapsamda adaylardan özel olarak ve genel olarak bazı nitelikler talep edilmekte olup sırası ile sizlerle paylaşıyoruz. Genel olarak, 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki nitelikleri taşıyor olmak,
Memur kadroları için 35 yaşını doldurmamış olmak, Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığına hak kazanmamş olmak,
Daha önce görev yapılan kamu kurumu veya kamu kuruluşundan disiplin cezası ile ayrılmamış olmak, Alımlar en az lise mezunları için geçerli olup alım kadrolarında, Ön Lisans ve Lisans mezunu olan adaylar için alım yapılacak,

KPSS EN AZ 60 PUAN İLE ALIMLAR:

Kamu kurumları veya kamu kuruluşları memur personel alımı için adayları değerlendirmek amacı ile 2018 veya 2019 yılında yapılmış olan Kamu Personeli Seçme Sınavından puan almış olmaları gereklidir. Bu yönde lise mezunları için KPSSP94, Ön Lisans mezunları için KPSSP93 ve Lisans mezunları için KPSSP3 puan türünden en az 60, 70 veya 80 puan alınmış olması gereklidir.

KPSS ŞARTI OLMADAN ALIMLAR:

Kasım ayı içerisinde yayımlanan ilanlara bakıldığında KPSS şartı olmadan kamuya binlerce memur personel alımı yapılacak. Alım sayısının bir çoğunu tamamlayan Adalet bakanlığı adaylardan KPSS şartı aranmayacak.

Ayrıca Adalet Bakanlığı dışında alım yapacak kurumlar adaylardan KPSS şartı aramıyor. Sözleşmeli personel alımları için adaylardan kpss şartı aranmayacak.

YDS ŞARTI:

Bazı kamu kurumları ise adaylardan Yabancı Dil Sınavı şartı arıyor. Mütercim alımları ve Bilişim Personeli alımları için adayların süresi geçmemiş ÖSYM tarafından yapılan Yabancı Dil Sınavından İngilizce ve diğer dillerden puan sahibi olmaları gereklidir.

ADAYLARDAN ARANAN DİĞER ŞARTLAR NEDİR?

Kasım ayı içerisinde yayımlanmış olan ilanlara göre kamuya binlerce memur personel alımı yapılacağı ve adayların başvuru yapabilmesi için aranan tüm niteliklere haiz olmaları gereklidir. Bu yönde adayların yukarıdaki nitelikler dışında aşağıda yer ala ve 657 Sayılı Devlet memurları kanunun 48. maddesindeki şartları taşıyor olmaları gerekmektedir.

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Kamu haklarından mahrum olmamak,
Görevini yapmasına engel olabilecek herhangi bir sağlık sorunu olmamak,
Yapılacak güvenlik soruşturması ve arşiv araştırmasından olumlu sonuç alabilmek,
Erkek adaylar için askerliğini yapmış veya askerlik ile ilgisi olmamak,
Herhangi bir sosyal güvenlik kurumundan yaşlı veya emekli aylığı almıyor olmak,
18 yaşını tamamlamış ve 35 yaşından gün almamış olmak,

İŞKUR'A NASIL KAYIT OLUNUR?

İŞKUR kayıt işlemlerinizi internet üzerinden yapmak istiyorsanız "iskur.gov.tr" adresindeki "İnternet Şubesi" ekranını kullanarak, güncel kaydınızı oluşturabilirsiniz.
• Eğer İŞKUR kaydınızı online olarak yapıyorsanız, kurumun sunduğu fırsatlardan etkin biçimde yararlanabilmek için vereceğinizin tüm bilgilerinizin doğru ve eksiksiz olmasına dikkat etmeniz çok önemlidir. Bu şekilde aradığınız iş için açılan en uygun iş ilanına daha kolay şekilde ulaşabilir ve yaptığınız başvurularda işe giriş şansınızı arttırabilirsiniz.
• Türkiye'nin her yerindeki yeni iş ilanlarının bulunduğu ve iş arayanlar ile işçi arayanları bir araya getiren kurum görevi gören İŞKUR'a kayıt işlemlerini internetten yapmak için;
• Öncelikle İŞKUR resmi sitesine (iskur.gov.tr) giriş yapmalısınız.
• İŞKUR resmi sitesinde üst menüde bulunan "İnternet Şubesi" butonuna tıklamalısınız.
• Açılan "esube.iskur.gov.tr" adresli İŞKUR İnternet Şubesi'nde kayıt işlemlerinizi kolayca yapabilirsiniz.
• Sayfada yer alan "İş Arayan" ve "İşveren" seçeneklerinden size uygun olanını seçmelisiniz.