Heyecan dorukta! 2019 1. dönem bekçilik sözlü mülakat sonuçları için tarih belli oldu mu?

Bekçilik sözlü mülakatların üzerinden dört hafta geçti. Bekçi olabilmek için heyecanlı bekleyişini sürdüren adaylar sonuçların açıklanacağı tarihe kilitlendi. Polis Akademisi'nden gelecek müjdeli haberi bekleyen bekçi adayları, konu ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Peki, 2019 1. dönem bekçilik sözlü mülakat sonuçları için tarih belli oldu mu?

Giriş Tarihi 11 Kasım 2019, 14:39 Güncelleme 11 Kasım 2019, 14:39
Heyecan dorukta! 2019 1. dönem bekçilik sözlü mülakat sonuçları için tarih belli oldu mu?

İÇİNDEKİLER

Bekçilik sözlü mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak? Polis Akademisi tarafından 2019 1. dönem kapsamında gerçekleştirilecek bekçi alımlarının son aşaması olan sözlü mülakatlar tamamlandı. Göreve başlama umuduyla gelecek müjdeli haberi bekleyen adaylar, Polis Akademisi'nin internet adresine akın ediyor. Peki, 2019 1. dönem bekçilik sözlü mülakat sonuçları için tarih belli oldu mu? Mülakat sonuçları ne zaman açıklanacak?

BEKÇİLİK SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? (2019 1. DÖNEM)

Bekçilik sözlü mülakat sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz duyurulmadı. Sözlü mülakatlar 12 Ekim sona erdi. Sonuçların ise sözlü mülakatların tamamlanmasının ardından 1-2 ay içerisinde açıklanması bekleniyor. Buna göre, sonuçların önümüzdeki hafa içerisinde açıklanabileceği öngörülüyor.

Resmi olarak sonuç tarihi belli olduğunda haberimizin içeriğinde yer alacak.

DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR! Memur alımı haberleri için tıklayın

BEKÇİLİK SINAVI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Bekçilik sözlü sınavı esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre veriliyor. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebiliyor.
Adaylar;

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavraması,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

BEKÇİ MAAŞI NE KADAR?

2020 itibari ile memur maaşlarına yapılan yüzde 4+4 zam sonrasında memurlar yeni yılın ilk yarısında maaşlarını yüzde 4 zamlı alacak olup bu doğrultuda lise mezunu bir bekçiye 4.063 TL, lisans mezunu bir bekçi ise 4.164 ile 4.576 TL arasında maaş alabiliyor.