Bekçi adayları sabırsızlıkla bekliyor! 2019 1. dönem bekçilik sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Bekçilik sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Polis Akademisi tarafından gerçekleştirilen bekçi alımlarında heyecanlı bekleyiş devam ediyor. 2019 1. dönem kapsamında sözlü sınava katılan adaylar gelecek müjdeli habere kilitlendi. Peki, 2019 1. dönem bekçilik sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

Giriş Tarihi 05 Kasım 2019, 14:55 Güncelleme 05 Kasım 2019, 14:55
Bekçi adayları sabırsızlıkla bekliyor! 2019 1. dönem bekçilik sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

İÇİNDEKİLER

Polis Akademisi tarafından bekçi alımları devam ediyor. Polisin iş ve işlemlerinde yardımcı unsur olarak görev alan bekçiler 1995 yılına kadar emniyet teşkilatında görev almıştı. 2016 yılı itibarıyla tekrar mahalle kültürünün kazanılması ve güvenliğinin sağlanması, aynı zamanda polisin iş ve işlemlerinin kolaylaştırılması kapsamında yeniden bekçi alımları başladı. Bu kapsamda dönem dönem bekçi alımları devam ediyor. 2019 1. dönem kapsamında sözlü sınava katılan adaylar sonuçları bekliyor. Peki, 2019 1. dönem bekçilik sözlü sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte konu ile ilgili merak edilenler...

BEKÇİLİK SÖZLÜ MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK? (2019 1. DÖNEM)

Bekçilik sözlü mülakat sonuçlarının açıklanacağı tarih henüz duyurulmadı. Sözlü mülakatlar 12 Ekim sona edi. Sonuçların ise sözlü mülakatların tamamlanmasının ardından 1-2 hafta içerisinde açıklanması bekleniyor. Buna göre, sonuçların önümüzdeki hafa içerisinde açıklanabileceği öngörülüyor

Resmi olarak sonuç tarihi belli olduğunda haberimizin içeriğinde yer alacak.

DİKKATİNİZİ ÇEKEBİLİR! Memur alımı haberleri için tıklayın

BEKÇİLİK SINAVI NASIL DEĞERLENDİRİLİYOR?

Bekçilik sözlü sınavı esnasında adaylara, genel kültür konularından hazırlanan soruların yazılı olduğu bir kart çektirilecek ve konu hakkında düşünmesi ve sunum yapması için yeterli süre veriliyor. Konu ile ilgili olarak komisyonca adaya haricen sorular da yöneltilebiliyor.
Adaylar;

a) Konu hakkındaki bilgi düzeyi,
b) Kendisinden istenileni kavraması,
c) Özgüveni,
ç) İfade etme yeteneği,
d) Beden dilini kullanma becerisi,
olmak üzere beş ayrı kritere göre ve her bir kriter (20) puan olmak üzere toplam (100) tam puan üzerinden değerlendirilecektir.

BEKÇİ MAAŞI NE KADAR?

2020 itibari ile memur maaşlarına yapılan yüzde 4+4 zam sonrasında memurlar yeni yılın ilk yarısında maaşlarını yüzde 4 zamlı alacak olup bu doğrultuda lise mezunu bir bekçiye 4.063 TL, lisans mezunu bir bekçi ise 4.164 ile 4.576 TL arasında maaş alabiliyor.