İŞKUR 39 bin en az ilköğretim mezunu personel alacak! İşte şartlar

Türkiye İş Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından çeşitli ilanlar yayımlanıyor. Yayımlanan ilanlar kapsamında ilköğretim mezunu, lise, önlisans, lisans yada okuma yazma bilmeyenler başvuru yapabiliyorlar. Bu kapsamda 39 bin personel alımı yapılıyor. Bizde haberimizde en fazla alım yapılan kadroları derledik. 25 Ekim itibari ile eğitim düzeyinde en az okur yazar olma şartı ile 9 bin 837 beden işçisi alınacak. Satış ve pazarlama alanında 2 bin 267 satış danışmanı alınacak.

Giriş Tarihi 25 Ekim 2019, 09:16 Güncelleme 01 Kasım 2019, 18:02
İŞKUR 39 bin en az ilköğretim mezunu personel alacak! İşte şartlar

İÇİNDEKİLER

İŞKUR son dakika personel memur alımları tüm hızıyla devam ediyor. 25 Ekim tarihi itibari ile İŞKUR 39 Bin 614 personel alımı yapılacağı açıklandı. İŞKUR 10 yılında 7,5 Milyon kişinin iş bulmasında ve işe yerleştirilmesini sağladı. Bu bağlamda Türkiye İş Kurumu üzerinden farklı eğitim düzeylerinde, tecrübesiz, tecrübeli binlerce personel alımı yapılacak. Lise, önlisans ve lisans mezunu yüzlerce personel alımı başvuru şartları neler?

TÜM İŞKUR İŞ İLANLARI İÇİN TIKLAYINIZ

HABERİN DETAYLARI İÇİN BİR SONRAKİ SAYFAYA GEÇİNİZ

İŞKUR 39 BİN İLKÖĞRETİM MEZUNU PERSONEL ALIMI YAPACAK

İŞKUR EN ÇOK ALIM YAPILAN MESLEKLER;

İŞKUR üzerinden en çok alım yapılan mesleklerden bir tanesi, 6 Bin 734 ile beden işçisi kadrosunda olacak. Satış danışmanı olarak 1949 kişi istihdam edilecek. Servis görevlisi kadrosunda 1.634 kişinin firmalar tarafından alım yapılacağı belirtildi. Diğer alım yapılacak en çok açık iş sayılı bulunan kadrolarda makineci, temizlik görevlisi, turizm ve otelcilik elemanı, çağrı merkezi temsilcisi reyon görevlisi kadrolarında işçi, memur ve personel alımları yapılacak. Ayrıca adayların büro memuru olarak; ön muhasebe personeli, ambar memuru, büro görevlisi kadrolarında alımlar yapılacak. Silahlı ya da silahsız güvenlik görevlisi kimlik kartı bulunanlar içinde güvenlikçi alımları devam ediyor.

Başvurular İŞKUR E-şube üzerinden, İŞKUR il ve ilçelerde hizmet birimlerinden şahsen olarak yapılabilecektir. Alımlarda yaş olarak en az 18 yaşını tamamlamış olmak gerekmektedir. İlanlarda özel ve genel şartları taşımak ve başvurularda istenilen sertifikalara sahip olmak, tecrübe şartlarına sahip olmak istendiğinde sunabilmek gerekmektedir.

İŞKUR KAMU MEMUR ALIMLARI;

İşkur üzerinden başvuruları devam eden memur alımları ise şu şekilde olacak. İstanbul teknik Üniversitesi güvenlik görevlisi, aşçı, bahçıvan, temizlik görevlisi gibi kadrolarda çok sayıda memur alımı başvurusu gerçekleştirildi. Samsun Üniversitesine temizlik görevlisi silahsız güvenlik görevlisi alımları da başvurular devam ediyor. Bu iki kadroda 5 kişi alınacak. TÜBİTAK, Karacabey Öğretmenevi, Trakya Üniversitesi, Kuşadası Öğretmenevi, Erdek Belediye Başkanlığı, Derebucak Öğretmenevi alımları için başvurular yakın zamanda tamamlanacak.

Ayrıca İŞKUR Ekim ayı istihdama yönelik kurs kayıtları başladı. Eğitimlere devam eden adaylara 30-85 Tl arası ödeme yapılacak. Şuanda başvurusu devam eden iller ise; İzmir, Şanlıurfa, Adana, Sinop, İstanbul, Balıkesir, Rize, Kocaeli olmaktadır.

İŞKUR Nedir?

İŞKUR, 2000 yılında kapatılan İş ve İşçi Bulma Kurumu yerine 2003 yılına kadar süren yasal düzenlemelerin ardından kurulmuş bir istihdam kurumudur. Faaliyet süresi boyunca Türkiye'de milyonlarca istihdamı sağlayan İŞKUR, istihdam en önemli kurumlardan birisi haline gelmiştir. İş arayan milyonlarca işçi ile işçi arayışında olan işvereni bir araya getiren İŞKUR, özellikle işçi ve işveren arasındaki iş ilanlarının birbirleriyle uyumluluğuna göre oluşturulmasını sağlıyor. Yani milyonlarca iş arayan vatandaş, İŞKUR'da mesleğine ve eğitim niteliğine göre uygun olan iş ilanlarına kolayca ulaşabiliyor. Bu şekilde kolay ve güvenilir istihdam imkanı sunan kurumun tüm istihdam olanaklarından yararlanmak içinse yapmanız gereken İŞKUR kayıt işlemini oluşturarak, açık iş ilanlarını güncel olarak takip etmek olacaktır.