İŞKUR 21 Ekim güncel iş ilanları: 2019 bekçi ve güvenlik görevlisi alımı başvuru şartları neler?

İŞKUR tarafından güvenlik görevlisi ve bekçi alımı ilanları yayınlanmaya devam ediyor. İŞKUR'un güncel iş ilanlarını yakından takip eden vatandaşlar, konu ile ilgili araştırmalarını sürdürüyor. Yayınlanan son ilanlara göre 53 bin personel alımı yapılacağı bildirilmişti. Bu alımlarda en çok dikkat çekenler arasında bekçi ve güvenlik görevlisi alımı dikkat çekiyor. Peki, 2019 bekçi ve güvenlik görevlisi alımı başvuru şartları neler?

Giriş Tarihi 21 Ekim 2019, 12:46 Güncelleme 21 Ekim 2019, 12:50
İŞKUR 21 Ekim güncel iş ilanları: 2019 bekçi ve güvenlik görevlisi alımı başvuru şartları neler?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR güncel iş ilanları yayınlanıyor. İş ve işçi bulmaya yönelik önemli görev alan İŞKUR tarafından yayınlanan ilanlara göre 53 bin personel alımı yapılacağı öngörülüyor. Bu alımların yanı sıra bekçi ve güvenlik görevlisi alımları dikkat çekiyor. Başvuru yapmak isteyen vatandaşlar, İŞKUR'un resmi internet adresi üzerinden ya da İŞKUR müdürlüklerinden müracaat edebilecekler. Peki, 2019 bekçi ve güvenlik görevlisi alımı başvuru şartları neler? İşte 21 Ekim İŞKUR bekçi ve güvenlik görevlisi ilanları...

İŞKUR BEKÇİ ALIMI İLANLARI

İŞKUR üzerinden istihdam edilmek üzere bekçi alımı ilanı yayımlandı. İlanlara başvuruda bulunmak isteyen vatandaşlar, kurumun internet sitesi üzerinden ya da İŞKUR müdürlüklerinden öz geçmişleriyle beraber başvurularını gerçekleştirebilir.

İŞKUR BEKÇİ İLANLARI İÇİN TIKLAYIN

BEKÇİ BAŞVURU ŞARTLARI

Söz konusu bekçi alımlarına başvuru yapacak adayların en az ilköğretim mezunu olmaları gerekmektedir. Bunun yanında sağlık problemi bulunmayan, dış görünüşüne özen gösteren, askerlik ile ilişkisi bulunmayan ve yüz kızartıcı suç işlememiş olan adaylar başvuru yapabilecek.

İŞKUR GÜVENLİK GÖREVLİSİ PERSONEL ALIM İLANLARI

İŞKUR'un resmi internet sitesinde yayımladığı yeni ilanlara göre, Türkiye genelinde ilköğretim ve lise mezunu 780 güvenlik görevlisi alınacak. İŞKUR'un resmi internet adresi üzerinden "İşyeri Ünvanı" kısmına Güvenlik yazarak güncel güvenlik görevlisi alımı ilanları görebilir, İŞKUR üye bilgilerinizi girerek ilanlara başvuruda bulunabilirsiniz.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

İŞKUR'un yayınladığı güvenlik görevlisi personel alımları için başvuru şartları ilanlara göre değişebiliyor. İŞKUR'un verdiği güvenlik görevlisi alımı başvuru şartlarının bazıları ise şöyle;

a) Özel Güvenlik Eğitimini başarı ile tamamlamış olmak ve Özel Güvenlik Görevlisi kimlik kartına sahip olmak,

b) Vardiyalı çalışmaya engel durumu olmamak,

c) Adaylar için en az 170 cm boyunda olmak, adayın boyundan [15 > Kilo-(boy-100)] belirtilen formülüne göre 15 birimden fazla olmamak.

d) 5188 sayılı Kanun gereği Özel Güvenlik Temel Eğitimini başarı ile tamamlamış olmak - temel eğitim sonrası kimlik geçerlilik süresi dolanlar için yenileme eğitiminin yapılmış olması ve Valiliklerce verilen geçerli Özel Güvenlik Görevlisi kimlik kartına sahip olmak.

İŞKUR'UN HİZMETLERİNDEN İNTERNET ÜZERİNDEN YARARLANABİLİR MİYİM?

İş arayanlar, internet üzerinden iş arayan olarak kuruma (İŞKUR'a) başvurabilir, ardından iş arayabilir, işe başvuru-davet-görüşme süreçlerini internet aracılığıyla gerçekleştirebilirler.

İŞKUR'UN HİZMETLERİNDEN İNTERNET ÜZERİNDEN YARARLANABİLMEM İÇİN NELER YAPMALIYIM?

İnternet üzerinden işlem yapabilmek için "kullanıcı kaydı" oluşturmalısınız. Kullanıcı kaydı, sistem üyeliği anlamına gelmektedir ve sizin internet üzerinden, kendi adınıza işlem yapabilmenizi sağlayacaktır.

Kullanıcı kaydı oluşturduktan sonra, T. C. Kimlik numaranızı ve şifrenizi kullanarak sisteme giriş yapabilir ve kurum hizmetlerinden yararlanmaya başlayabilirsiniz.

Sistem girişi, ekranın (web sayfasının) sağ üst köşesindeki "iş arayan girişi" bağlantısına tıkladıktan sonra, T. C. Kimlik numarası ve şifre girilerek yapılabilir.

KULLANICI KAYDIMI NASIL OLUŞTURABİLİRİM?

Kullanıcı kaydınızı, ana sayfadaki iş arayan için olan "üye ol" bağlantısına tıklayarak veya sağdaki "kısayollar" bölümünden "sistem / iş arayan üyeliği" bağlantısına tıklayarak oluşturulabilir.

Üyelik sırasında, T. C. Kimlik numaranızı bilmiyorsanız, nüfus vatandaşlık işleri genel müdürlüğü'nün sitesinden (üyelik ekranındaki bağlantıyı takip ederek) bulabilirsiniz. Girmiş olduğunuz kimlik bilgileri kimlik paylaşım sistemi'inde doğrulanacaktır. Cep telefonu, elektronik posta adresi gibi iletişim bilgilerinizi ve belirlediğiniz şifreyi girerek kullanıcı kaydınızı tamamlamış olursunuz ve sisteme giriş yapabilirsiniz.

İŞKUR'A BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Sağda "genel bilgiler" altındaki "bana uygun işler" bağlantısına tıklayarak ulaştığınız ekrandan, daha önceden girmiş olduğunuz bilgilere göre, size uygun olan açık işleri listeleyebilirsiniz. Açılan sayfada "ara" komutuna tıkladığınızda, size uygun işler sistemden sorgulanmış olacaktır. Çıkan listede, işgücü istemi numarasına tıkladığınızda, işgücü isteminin detaylı bilgisine ulaşabileceksiniz. İşgücü istemini inceledikten sonra, bu sayfada sol alt köşeden "başvur" komutunu kullanarak iş başvurusu yapabilirsiniz. Başvuru tamamlandıktan sonra, işlemin tamamlandığına ilişkin bir mesaj verilir.

Başvurunuzun durumunu takip etmek için ise, "başvurularım" adımını kullanabilirsiniz.