YSK müracaat formu: 2019 YSK memur alımı başvuru nasıl yapılır? YSK personel alımı şartları neler?

YSK tarafından yayınlanan ilanda 255 personel alımı yapılacağı bildirilmişti. İlanın yayınlanmasının ardından başvuru yapacak adaylar konu ile ilgili detaylrı araştırmaya başladı. Başvuru işlemleri 14 Ekim itibarıyla alınmaya başlandı. Peki, 2019 YSK memur alımı başvuru nasıl yapılır? YSK personel alımı şartları neler? İşte YSK müracaat formu...

Giriş Tarihi 14 Ekim 2019, 11:51 Güncelleme 14 Ekim 2019, 15:02
YSK müracaat formu: 2019 YSK memur alımı başvuru nasıl yapılır? YSK personel alımı şartları neler?

İÇİNDEKİLER

YSK memur alımı başvuru işlemleri başladı. Yüksek Seçim Kurulu'nun merkez teşkilatına birçok kadroda personel alımı yapılacak. Toplam 255 personel alımı için başvuru süreci devam ediyor. YSK tarafından yayınlanan ilanda, hangi adayların başvuru yapabileceği belirlendi. Peki, 2019 YSK memur alımı başvuru nasıl yapılır? YSK personel alımı şartları neler? İşte YSK müracaat formu...

2019 YSK PERSONEL ALIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Başvurular YSK'nın resmi internet adresi www.ysk.gov.tr üzerinden yapılacak. Adaylar müracaat formunu elektronik ortamda doldurdurmak suretiyle başvurularını gerçekleştirecekler. Başvuru işlemleri 21 Ekim saat 17.00'de sona erecek.

YSK MÜRACAAT FORMU İÇİN TIKLAYIN

İlana göre, 2 mühendis, 7 çözümleyici, 5 programcı, 2 teknisyen, 2 bilgisayar işletmeni, 17 veri hazırlama kontrol işletmeni, 5 şoför, 2 sekreter, 1 santral memuru, 1 kaloriferci ve 10 hizmetli alınacak. Ayrıca YSK'nin çeşitli il ve ilçelerdeki taşra teşkilatına da 153 zabıt katibi ile 48 hizmetli alımı gerçekleştirilecek. Toplam 255 personel alımı yapılacak.

Şartlar neler? Detaylar için diğer sayfaları ziyaret ediniz...

YSK PERSONEL ALIMI ŞARTLARI NELER?

Başvuracak adayların 2018 yılı Kamu Personeli Seçme Sınavı'nda (KPSS) lisans mezunları için KPSSP3, ön lisans mezunları için KPSSP93, orta öğretim mezunları için KPSS94 puan türlerinden en az 70 puan almaları gerekecek.

Sözlü sınava, KPSS başarı sırasına göre atama yapılacak kadro sayısının 5 katı aday çağrılacak. Son sıradaki adayla aynı puana sahip olan birden fazla aday bulunması halinde, bu adayların tümü sözlü sınava çağrılacak.

YAZILI BİLDİRİM OLMAYACAK

Sıralamalar unvan bazında ayrı ayrı yapılacak. Sözlü sınava girmeye hak kazanan adayların ad ve soyadları ile sınav yerleri, sözlü sınav tarihinden en az 5 gün önce YSK'nin kurumsal internet sitesinde ilan edilmek suretiyle duyurulacak. Ayrıca adaylara yazılı bildirimde bulunulmayacak.

Sözlü sınavı kazananlardan başvuru belgelerinde gerçeğe aykırı beyanda bulunduğu tespit edilenlerin sınavları geçersiz sayılacak ve atamaları yapılmayacak; atamaları yapılmış ise iptal edilecek.

Bu kişiler bundan sonra açılacak sınavlara katılamayacak ve haklarında Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunulacak.

ADAYLARIN 70 PUAN ALMALARI GEREKİYOR

Sözlü sınavda adaylara atanmak istedikleri kadronun gerektirdiği mesleki bilgi düzeyi (50 puan), Atatürk İlke ve İnkılap Tarihi düzeyi (15 puan), genel kültür düzeyi (15 puan) ile öz güveni, bilimsel ve teknolojik gelişmelere açıklığı, temsil kabiliyeti, bir konuyu kavrama ve ifade yeteneği konularından (20 puan) olmak üzere toplam 100 puan üzerinden sınav kurulu üyeleri tarafından sorular yöneltilerek ayrı ayrı değerlendirme yapılacak.

Adayların sözlü sınavda başarılı sayılabilmeleri için en az 70 puan almaları gerekecek. Adayların nihai başarı puanı, KPSS puanı ile sözlü sınav başarı puanının aritmetik ortalaması alınarak belirlenecek.

YEDEK ATAMA USULÜ

Sınavı kazananların atamaları ilan edilen kadro sayısını geçmeyecek şekilde nihai başarı listesine ve varsa tercihlerine göre yapılacak.

Atanmaya hak kazandığı halde verilecek süre içerisinde göreve başlamayanların yerine, nihai başarı puanına göre en yüksek puandan başlamak üzere yedeklerden atama yapılacak.