Adalet Bakanlığı'na müdür ve müdür yardımcısı alımı yapılacak! Başvuru nereden yapılır, şartları nelerdir?

Resmi Gazete'de Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak olan personel alımına ilişkin ilan yayımlandı. İlanın yayımlanmasıyla birlikte başvuru yapacak olan adaylar başvuru şartları ve detayları hakkında araştırma yapmaya başladı. Peki, Adalet Bakanlığı 700 personel alımı başvurusu nereden yapılır? Adalet Bakanlığı personel alımı başvuru şartları nelerdir? İşte personel alımına dair bilgiler...

Giriş Tarihi 01 Ekim 2019, 22:19 Güncelleme 01 Ekim 2019, 22:19
Adalet Bakanlığı’na müdür ve müdür yardımcısı alımı yapılacak! Başvuru nereden yapılır, şartları nelerdir?

İÇİNDEKİLER

Resmi Gazete'de yayınlanan ilana göre, yazılı ve sözlü sınavla 5-9'uncu dereceli kadrolara 700 icra müdür ve icra müdür yardımcısı alımı yapılacak. İlananın yayımlanmasıyla birlikte pek çok kişi Adalet Bakanlığı'na müdür ve müdür yardımcısı alımı hakkında bilgi edinmek istiyor.

SINAV BAŞVURULARI NE ZAMAN?

Sınav başvuruları 7-14 Kasım tarihlerinde elektronik ortamda Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) başvuru merkezleri aracılığıyla veya bireysel olarak internet üzerinden ÖSYM'nin "https://ais.osym.gov.tr" adresi üzerinde yapılacak. Posta yoluyla başvurular kabul edilmeyecek.

BAŞVURU ŞARTLARI NELERDİR?

Adayların yazılı sınavın yapıldığı yılın ocak ayının birinci günü itibarıyla 35 yaşını doldurmamış olmaları (doğum tarihleri 1 Ocak 1984 ve daha sonra olanlar), hukuk fakültesi, adalet meslek yüksek okulu, meslek yüksek okullarının adalet bölümü veya adalet meslek eğitimi ön lisans programı mezunu olmaları gerekmektedir.

SINAVLAR NE ZAMAN?

Yazılı sınav, ÖSYM tarafından 28 Aralık Cumartesi günü Ankara'da yapılacak. Sınav saat 10.15'te başlayacak ve 90 dakika sürecek. Adaylar saat 10.00'dan sonra sınav binalarına alınmayacak.

Sınavda adaylara, 35 sorudan oluşan genel yetenek ve genel kültür testi ile 35 sorudan oluşan alan bilgisi testi uygulanacak.

Yazılı sınavda 100 tam puan üzerinden en az 70 almak kaydıyla en yüksek puan alandan başlamak üzere bin 400 aday, Adalet Bakanlığı tarafından yapılacak sözlü sınava çağrılmaya hak kazanacak.

Sınav sonuçları ÖSYM'nin internet sayfasından duyurulacak, adayların adresine ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecek.

Yazılı sınav sonrasında sözlü sınava katılmaya hak kazanan adayların, sınav sonuçlarının ÖSYM ve Adalet Bakanlığı internet sitesinde ilanından itibaren 5 gün içerisinde istenilen belgeleri Adalet Bakanlığı İcra İşleri Dairesi Başkanlığına getirmeleri veya masrafını ödemek şartıyla Cumhuriyet başsavcılıkları aracılığıyla Acele Posta Servisi (APS) yoluyla göndermeleri gerekecek.

Yazılı ve sözlü sınav sonucunda başarılı olan adayların atanmaları kura ile yapılacak. Sözlü sınav tarihi, nihai sonuçlar ile kura günü ve yeri bakanlığın internet sitesinden ayrıca duyurulacak.