İŞKUR'dan son gün uyarısı! TYP ile okullara hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı başvuru nasıl yapılır?

İŞKUR TYP kapsamında okullara hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı başvuruları bugün sona eriyor. Yeni eğitim öğretim döneminin başlaması ile birlikte güvenlik alımlarının ne zaman yapılacağı adaylar tarafından merak ediliyordu. Peki, İŞKUR TYP ile okullara hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı başvuru nasıl yapılır? TYP için katılım şartları neler?

Giriş Tarihi 20 Eylül 2019, 08:17 Güncelleme 20 Eylül 2019, 08:17
İŞKUR’dan son gün uyarısı! TYP ile okullara hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı başvuru nasıl yapılır?

İÇİNDEKİLER

İŞKUR TYP ile okullara güvenlik ve hizmetli alımları için başvurular devam ediyor. İŞKUR'un resmi internet adresi üzerinden alınan başvurular için yayınlanan ilanların son başvuru tarihi 20 Eylül 2019 olarak belirtilmişti. Başvuru yapacak adayların bugün içerisinde başvurularını tamamlamaları gerekiyor. Peki, İŞKUR TYP ile okullara hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı başvuru nasıl yapılır? İşte konu ile ilgili detaylar...

TYP OKULLARA GÜVENLİK ALIMI BAŞVURU NASIL YAPILIR?

Okullara güvenlik görevlisi alımı İŞKUR'un Toplum Yararına Programlar (TYP) kapsamına dahil edildi. Okullara temizlik personeli ve güvenlik görevlisi alımları İŞKUR'un yönetiminde gerçekleştiriliyor. Okullara hizmetli ve güvenlik görevlisi alımı için başvurular, İŞKUR'un resmi internet adresi üzerinden ve il-ilçe İŞKUR müdürlüklerinden yapılabiliyor.

İŞKUR TYP EKRANI İÇİN TIKLAYIN

Yukarıda verilen linke tıkladıktan sonra TYP ekranında yer alan uygulama alanından 'MEB Güvenlik' seçeneğini seçip 'Ara' butonuna basarak ilgili ilanları görüntüleyebilirsiniz.

İlanların son başvuru tarihi ise 20 Eylül 2019 olarak gösterildi.

Şartlar ve diğer detaylar için bir sonraki sayfaları ziyaret ediniz...

TYP İÇİN KATILIM ŞARTLARI NELER?

Kuruma kayıtlı işsiz olmak,

18 yaşını tamamlamış olmak,

Emekli ve malul aylığı almıyor olmak,

Öğrenci olmamak (açıköğretim ve açık lise öğrencileri hariç)

TYP BAŞVURUSU İÇİN GENEL ŞARTLAR NELER?

Katılımcıların seçiminde uygulanan 3 ayrı yöntem bulunmaktadır. Her Programın niteliğine göre bu yöntemlerden hangisinin kullanılacağı Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü tarafından belirlenir.

Noter kurası yöntemi,

Liste yöntemi,

Yüzde seksen noter kurası, yüzde yirmi liste yöntemi.

İstihdamında güçlük çekilen aşağıdaki gruplar Birinci Liste, bunlar dışında kalanlar İkinci Liste olacak şekilde tasnif edilecektir. Aşağıdaki grupların hepsi Birinci Liste'ye dâhil edilecek olup, gruplar arasında herhangi bir öncelik sıralaması bulunmamaktadır; Birinci listedeki başvuranlar tamamlanmadan 2. listeden başvuranlar yararlanıcı olamayacaktır.

Kadınlar,

35 yaş üstü bireyler,

Engelliler,

Eski hükümlüler,

Terörle mücadelede malul sayılmayacak şekilde yaralananlar,

TYP'nin başvuru süresi sona erdikten sonra yeni katılımcı başvurusu alınamaz.
2017 yılında, TYP katılımcı seçiminde hakkaniyetin ve toplumsal huzurun sağlanması adına ''başvuru başlangıç tarihi aynı olan TYP'lere Adrese Dayalı Nüfus Kayıt Sistemine göre (ADNKS) aynı adreste ikamet eden kişilerden yalnızca birinin katılabileceği'' ve ''ADNKS'ye göre aynı adreste oturanların, programa başvuru yapılan tarih dikkate alınarak gelir getirici bir işte çalışma sonucu elde ettikleri toplam kazançlarının net asgari ücretin üç katını aşması halinde söz konusu adreste oturan kişilerin TYP'ye katılamayacağı'' yönünde de düzenlemeler getirilmiştir.

TYPLİLERE HANGİ ÖDEMELER YAPILMAKTADIR?

Asgari ücret (2.020,90 TL)

Vergi ve sosyal güvenlik prim giderleri (1.113,14 TL)

TYP UYGULAMA SÜRESİ KAÇ AYDIR?

TYP uygulama süresi, her bir program için en fazla 9 aydır. 27.09.2017'de, 01.01.2018'den itibaren başlangıçta sözleşmede belirlenen TYP süresinin sonradan uzatılamayacağına dair hüküm getirilmiştir.

TYP'DE İZİN SÜRESİ VE DEVAMSIZLIK HAKKI NE KADARDIR?

Katılımcıların TYP'ye devamı zorunludur.

Ancak katılımcılar, yüklenici ve Kuruma bilgi vermek ve Kurum ve yükleniciden onay almak şartıyla TYP süresince 14 gün ücretsiz izin kullanabilmektedirler.Ücretsiz izin kullanılan dönemde katılımcıya herhangi bir ücret ödenmez.